داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۰
 
تبعات خشکسالی دامان مشاغل روستایی را گرفت؛
بساط برای امرار معاش در خیابان های شهر/افزایش دست فروشان در پی نبود شغل در سیستان
کد مطلب: ۷۳۷۴۹
تاریخ انتشار:يکشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۴۱
هر چند متر یک نفر بساط کرده و برای امرار معاش خود تلاش می کند، یکی دمپایی می فروشد و دیگری میوه های تازه خود را داد می زند، لباس و اسباب بازی هم که تا دلتان بخواهد در این بساط ها دیده می شود.
بساط برای امرار معاش در خیابان های شهر/افزایش دست فروشان در پی نبود شغل در سیستان
به گزارش اوشیدا؛ با وجود خشکسالی های پیاپی در شمال سیستان و بلوچستان و به تبع آن از بین رفتن مشاغل روستایی از جمله کشاورزی و دامداری بسیاری از ساکنین روستاها به شهر ها مهاجرت کرده اند که امروز تبدیل به حاشیه نشینی شده است.

علاوه بر حاشیه نشینی مشاغل کاذبی هم از جمله دست فروشی در شهر پر جمعیتی همچون زابل بوجود آمده است که نه تنها باعث بوجود آمدن مشکلاتی از قبیل انسداد پیاده رو ها شده بلکه هر روز تعداد بیشتری از افراد به این شغل می پیوندند.

خیابان معروف به چهار راه دکترا زابل یکی از شلوغ ترین خیابان های این شهر به شمار می رود که کلیه پیاده رو های آن در اختیار دست فروشان قرار گرفته است.

هر چند متر یک نفر بساط کرده و برای امرار معاش خود تلاش می کند، یکی دمپایی می فروشد و دیگری میوه های تازه خود را داد می زند، لباس و اسباب بازی هم که تا دلتان بخواهد در این بساط ها دیده می شود.


دست فروشان خسارت سنگینی به مغازه ها می زنند


مرضیه فرهمند یکی از مغازه داران خیابان چهارراه دکترا به خبرنگار ما گفت: دست فروشان باعث شده اند تا درآمد مغازه های موجود در این خیابان به شدت کاهش یابد.

وی افزود: بسیاری از آنها حتی درب مغازه ها بساط می کنند و باعث می شوند که مشتری نتواند وارد مغازه شود تا مجبور شود از خود همان دست فروش خرید کند.

فرهمند بیان کرد: حتی برخی از این مغازه دارها به دلیل اینکه بتوانند از دست فروشان هم کسب درآمد کنند، تکه زمینی که رو به روی مغازه آنها است را به دست فروشان اجاره می دهند.

وی ادامه داد: هیچ کجای دنیا پیاده رو را نمی فروشند اما در زابل مغازه دارها این کار را انجام می دهند تا جمعیت دست فروشان روز به روز بیشتر شود.

فرهمند تصریح کرد: حتی بسیاری از شهروندان هم بارها از اینکه نمی توانند به دلیل بساط دست فروشان از پیاده رو تردد کنند گله کرده اند.

این شهروند سیستانی بیان کرد: از مسئولان امر می خواهیم تا با ساماندهی دست فروشان در مکان خاص خودشان هم به شهروندان کمک کنند و هم به درآمد مغازه دارها چرا که با توجه به از بین رفتن مشاغل روستایی در سال های آینده این شغل بیشتر نیز می شود.


به زودی همه دست فروشان زابل بازار مختص خودشان را خواهند داشت

موسی خمری شهردار شهر زابل در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: یکی از مهمترین دلایلی که مردم به دست فروشی پناه می برند از بین رفتن مشاغل و نبود اشتغال در منطقه سیستان است.

وی افزود: برای ساماندهی دست فروشان زابل نیز مکانی برای آنها تهیه شده است که در سال جاری پس از تکمیل شدن در اختیار آنها قرار داده خواهد شد.

شهردار زابل بیان کرد: پارکینگ قدیمی شهرداری زابل که بلااستفاده هم بود را برای دست فروشان آماده کرده ایم که تعدادی از غرفه های آن همچنان در حال احداث می باشد و به زودی در اختیار دست فروشان قرار خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: بنابراین دست فروشان با افتتاح این مکان می توانند بازار خاص خودشان را داشته باشند و مشتری های بیشتری به سمت آنها بیاید.

خمری گفت: به دلیل از بین رفتن مشاغل در سیستان تا کنون هیچ برخورد و جریمه ای با دست فروشان زابل نشده است تا این قشر از جامعه هم بتوانند با این روش روزی حلال کسب کنند.


انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark