داخلی آرشيو گزارش صفحه 
امتیاز مثبت 
۱۰
 
اوشیدا گزارش می دهد؛
ورزش در سیستان حمایت نمی شود/پایین بودن سرانه ورزش در سیستان
کد مطلب: ۳۴۳۴۶
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۸
مسئولین استانی باید توجه و نگاه ویژه ی به همه ورزشکارانی که بدلیل مشکلات مالی و نبود امکانات لازم از صحنه ورزش فاصله می گیرند را مورد حمایت همه جانبه خود قرار داده و توجه بیشتری به ورزش در سیستان داشته باشند.
ورزش در سیستان حمایت نمی شود/پایین بودن سرانه ورزش در سیستان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: وجود قشر جوان در جامعه یک فرصت و امتیاز است و آنچه باید همواره در برنامه‌ریزی‌ها به طور جدی مورد پیگیری قرار گیرد، فراهم کردن فضایی پویا،همراه با شور و نشاط برای جوانان است که در عین تاثیر گذاری مثبت در بین این قشر بتواند در رسیدن به برنامه های کلی نقش آفرینی مثبتی داشته باشد.
محيط ورزشي بايد محيطي معنوي و مملو از جوانمردي ، پهلواني ، تقوا ، پاكدامني و درخشندگيهاي اخلاقي و اسلامي باشد.
سیستان‌ روزی قطب کبدی ایران بود اما حالا یک تیم فعال هم ندارد و این نتیجه بی توجهی مسئولین استانی در اهمیت ندادن به ورزش جوانان این منطقه چیز دیگری نیست ،کوتاهی های که عواقب جبران ناپذیری را برای این قشر به رقم زده است ،چه بسیار جوانانی که برای فراهم کردن اوقات فراغات خود به سوی ناهنجاریهای اجتماعی از قبیل مصرف مواد مخدر کشیده شده اند که اگر فضای مناسب فرهنگی ورزشی در اختیار جوانان و نوجوانان قرار بگیرد و حمایتهای همه جانبه ای از ورزشکاران و استعدادهای بی شمار منطقه سیستان صورت بگیرد به یقین باید گفت،آینده ی درخشانی در انتظار جوانان این خطه از مرز ایران اسلامی خواهیم بود و اگر همچون سالهای گذشته در زمینه فضاهای ورزشی و مشکلات ورزشکاران توجه لازم  و به موقعی از سوی مسئولین استانی صورت نگیرد ،گرداب معضلات و ناهنجاریهای اجتماعی بصورت هر چه تمام تر نوجوانان و جوانان این منطقه را در خود فرو خواهد برد که دیگر زمانی برای جبران بی توجهی و کم کاری وجود نخواهد داشت،داشتن چند سالن ورزشی مجهز به امکانات مناسب و استاندارد ورزشی در شهرهای منطقه سیستان ،تقویت نیروهای ورزشی و مستعد رشته های مختلف ورزشی و نگاه ویژه به مشکلات فراروی ورزشکاران که مانع جدی برای رسیدن به موفقیت های آنها در رشته های مختلف و در مسابقات ملی و بین المللی،حمایت مالی ورزشکاران و مدال آورانی که تنها دغدغه شان پرآوازه کردن نام سیستان فراتر از مرزهای کشور است و اینجاست که مسئولین استانی باید توجه و نگاه ویژه ی به همه ورزشکارانی که بدلیل مشکلات مالی و نبود امکانات لازم از صحنه ورزش فاصله می گیرند را مورد حمایت همه جانبه خود قرار داده و توجه بیشتری به ورزش در سیستان داشته باشند.


 
تامین هزینه های ورزشی، یکی از مشکلات و مسائلی ست که اکثر ورزشکاران در اغلب رشته های ورزشی در سیستان با آن دسته و پنجه نرم می کنند و با داشتن استعداد بالقوه در رشته مورد علاقه اما بدلیل حمایت نشدن از گردونه ورزش کنار گذاشته می شود و دچار آسیب های اجتماعی می گردد.

سیستان مهد رشته های کبدی و کشتی کج گردان است
امروز شاهد کمرنگ شدن و نابودی این رشته در سیستان که روزی جوانان آن چشم باز می کردند با این ورزش خو می گرفتند و اما امروز دیگر خبری از آن شور و نشاط ورزشی در سیستان نیست ،مسئولین استانی که خود می دانند این استان و علی الخصوص سیستان جوانترین استان در کشور هستند نسبت به ایجاد فضاهای ورزشی و برطرف کردن نیازهای جوانان این خطه کوتاهی نمودند ،جوانان سرمایه های کشور و جامعه هستند که اگر توجهی به خواسته های معقول آنها و حمایتی از جوانان ورزشکار صورت نگیرد این سرمایه ها از بین می روند و با جامعه ای از مردمان افسرده و نا سالم روبرو خواهیم شد که خطر کهنسالی زودرس را بیداد خواهد نمود.

حسین کلانتر رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان زابل در گفت و گوی اختصاصی با اوشیدا ضمن تشریح مشکلات و کمبودهای ورزشی این منطقه اظهار داشت: سرانه ورزش در سیستان 46 سانتی متر است که در حدود 5 الی 7 سانتی متر با زاهدان و بالاتر از آن با استاندارد کشوری فاصله داریم .




وی افزود: متاسفانه بیمه ورزشکاران هنوز فرهنگ سازی نشده است ،در خصوص اعتبارات مالی و زیر ساخت ها در بحث رشته کبدی در استان چه خواسته و چه ناخواسته توجه ای نشده است.

کلانتر درباره فعالیت مربیان و داوران در بخش بانوان می گوید: ورزش بانوان زابل از نظر تعداد داور و مربی در وضعیت خوبی قرار دارد، در سال گذشته کلاس های آموزش مربیگری و داوری در رشته های نجات غریق ، ورزش های همگانی، والیبال و برخی از رشته های ورزش های رزمی در این شهرستان برگزار شده اما کمبود فضای ورزشی و سالن اختصاصی از عمده ترین مشکلات ورزشی بانوان سیستانی است.

وی ادامه داد: ورزش های رزمی نیز در بخش بانوان این شهرستان با وجود کمبود امکانات ، اعتبارات ،فضای سبز و نداشتن سالن اختصاصی از وضعیت قابل قبولی برخوردار است و این تنها به همت ورزشکاران بر می گردد .

وی با اشاره به نبود حامی مالی برای ورزش سیستان می گوید: به علت نبود کارخانه ،کارگاه یا ادارات قدرتمند که بتوانند از ورزش زابل حمایت کند جذب حامی مالی بسیار مشکل شده و این عامل کار را برای ورزشکاران این شهرستان سخت کرده است تا آنجا که بسیاری از استعدادهای ورزشی سیستان بعد از مدتی ورزش را تنها بدلیل حمایت نشدن رها کردند.

رئیس اداره ورزش و جوانان زابل یکی از ضروری ترین عوامل پیشرفت ورزش درکشور را روی کار آمدن مدیران ورزشی و ورزشکار دانست و گفت: یک فرد ورزشکار مشکلات و موانع سد راه ورزش را با جان و دل درک کرده است و چنین فردی توان حل و فصل مشکلات ورزشی را دارد.

وی با بیان اینکه کبدی در سیستان مورد بی مهری قرار گرفته است گفت:بهترین بازیکنان سیستان بدلیل نبود اسپانسر و حمایت نشدن با این رشته ورزشی خداحافظی کرده و یا برای دیگر تیم های خارج استان بازی می کنند .
وی تصریح کرد: کیانوش نادریان یکی از بهترین ورزشکاران رشته کبدی در حال حاضر مربی تیم کبدی ساحلی تایلند است که اگر در استان و منطقه سیستان حمایتهای لازم از ایشان صورت می گرفت قطعا از چنین ورزشکارانی در منطقه سیستان استفاده می شد.

رئیس اداره ورزش و جوانان زابل از مشکلات بدهی های به جا مانده از سالهای گذشته سالنهای ورزشی این شهرستان گفت: بدلیل پرداخت نشدن بدهی آب و برق سالنهای ورزشی در طی سالهای گذشته از سوی مدیران قبلی، عواقب آن امروز دانگیر ورزشکاران و سالنهای ورزشی و از سوی اداره ورزش و جوانان زابل شده است که بدلیل کمبود اعتبارات لازم گاها برق و آب سالنهای ورزشی برای چندین نوبت در طول سال قطع می گردد و مشکلاتی برای تمرین تیم های ورزشی و مسابقات بوجود می آید.

وی در ادامه گفت: برق استادیوم شهید حسینی طباطبایی با مشکلات سرمایشی و گرمایشی روبرو است که اگر پست زمینی برق استادیوم تکمیل و وسائل گرمایشی ،سرمایشی آن تکمیل گردد زمینه میزبانی مسابقات کشوری ،منطقه ای و استانی نیز فراهم خواهد شد که خود باعث تحول عظیمی در ورزش می شود.

کلانتر امکانات رشته ورزشی دو و میدانی نیز محدود بوده و نیاز است که پیست تارتان مجموعه ورزشی استادیوم شهید طباطبایی احداث گردد.

کلانتر از برنامه هایی که برای پیشرفت ورزش سیستان دارد گفت: یکی از مهمترین زمینه های پیشرفت ورزش در سیستان پیشگیری مشکلات هیئت کبدی این منطقه است، زیرا کبدی جز هویت، فرهنگ و تمدن ماست و با تلاش جدی برای جذب اسپانسر می توانیم بار دیگر شاهد قهرمانی مجدد ورزشکاران این رشته ورزشی در ایران و آسیا باشیم.


وی افزود: در کنار این موارد برای پیشرفت ورزش در سیستان در طول سال، کلاسهای مربیگری رشته هایی چون کشتی، کاراته، والیبال، نجات غریق و آمادگی جسمانی آقایان و بانوان برگزار می شود.

رئیس اداره ورزش وجوانان زابل درباره تعداد هیئت های ورزشی ویژه بانوان زابل می گوید:۱۶هیئت ورزشی ویژه بانوان در این شهرستان فعال است که برخی از آنها تاکنون عملکرد قابل توجهی داشته اند.هیئت کبدی بانوان زابل جزوه برترین هیئت های استان است.

سوء مدیریت در گذشته و فرهنگ غیر ورزشی برخی از ورزشکاران برای حفظ و نگهداری ورزشگاه ها مانع پیشرفت ورزش در سیستان شده است و علاوه بر آن بی توجهی مسئولان مربوطه در استان به ورزش این منطقه موجب افت ورزش شده است.

وی افزود: متأسفانه در برخی هیئت ها مدیرانی که سابقه فعالیت ورزشی در کارنامه خود ندارند مشغول به کار هستند که این امر خود باعث افت ورزش می شود.

تعامل بیش از پیش مسئولان و ورزشکاران از نیازها و شاخصه‌های مهم برای تقویت حوزه ورزش و جوانان است.

کلانتر در ادامه به پاره ای از کمبودهای و نیازهای ورزش سیستان و توجه خاص مسئولین استانی به بر طرف شدن موانع موجود اشاره کرد و گفت: تکمیل و ساخت زمینهای ورزشی(والیبال-کبدی-فوتبال) در روستاها در جهت رشد و توسعه ورزش در روستاهای پر جمعیت،اختصاص بودجه جهت ساخت دهکده ورزشی در حومه شهرستان زابل،تکمیل و تسریع در احداث خانه کشتی و کبدی زابل،ساخت خوابگاه ورزشی جهت بانوان ،احداث خانه شطرنج و ژیمناستیک ،اختصاص بودجه جهت تعمیرات سالن ورزشی ادیمی،کمک های مالی به هیاتهای ورزشی ،اختصاص بودجه خاص رشته های همگانی - روستایی و عشایری به منظور رشد و اعتلای این رشته ها در روستاها،اختصاص بودجه خاص رشته کبدی از جمله کمبودها و مشکلاتی ست که رفع آنها بخشی از مشکلات ورزشکاران را مرتفع خواهد نمود.

به گفته وی، حوزه ورزش و جوانان از دو بخش ورزش و جوانان که هر دو از مقوله‌های مهم در جامعه است تشکیل شده و پرداختن به هر دو موضوع آن از اهمیت زیادی برخوردار است و نباید توجه به یکی دیگری را نادیده گرفته شود.

وی در پایان افزود: ورزش و ایجاد فرهنگ ورزشی در بین مردم سبب می شود تا ناهنجاری ها، بزهکاری های اخلاقی و آسیب های اجتماعی کاهش یابد، همچنین با ورزش کردن می توان میزان مراجعه به بیمارستان ها، کلانتری و دادگاه ها را بسیار کاهش داد و جامعه ای زیبا، سالم و شاد داشت که امیدوارم مردم سیستان و علاقه مندان به ورزش به جایگاه شایسته ورزش در زندگی خود دست یابند و به ورزش به عنوان عضو جدانشدنی زندگی خود نگاه کنند.

معصومه پرندوار فرماندار شهرستان هامون نیز ضمن اعلام نبود سالنهای ورزشی و امکانات خاص ورزش برای جوانان در این شهرستان گفت: در این شهرستان دو سالن ورزشی وجود دارد که بدلیل تجهیز نبودن غیر فعال است و جوانان فرصت ورزش کردن و بهره وری از اوقات فراغات در این زمینه را ندارند.

وی افزود: مسئولین استانی نسبت به ورزش جوانان در سیستان کم توجه بوده و نیاز است که به این مقوله توجه بیشتری شود .

پرندوار گفت: با وجود خشکسالی های اخیر در منطقه سیستان و نبود امکانات ورزشی برای جوانان ،فساد و مواد مخدر جوانان را مورد تهدید قرار داده است.




وی عنوان کرد: نداشتن درآمد و بیکاری از معضلاتی ست که جوانان با آن دست و پنجه نرم می کنند و با داشتن پتانسیل های ورزشی در رشته های مختلف اما بدلیل نبود برنامه و حمایت موثر از سوی مسئولین بسیاری از جوانان ورزش را رها کردند.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark