داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۳
 
گزارش اوشیدا از نبود سیستم جمع آوری سگ های ولگرد و جولان این حیوانات در شهرستان زابل؛
وقتی میهمانان ناخوانده صاحبخانه می شوند/ فرماندار: سازمان های مردم نهاد در جمع آوری سگ های ولگرد اقدام کنند
کد مطلب: ۵۳۸۳۱
تاریخ انتشار:شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۵
معضل سگ های ولگرد سال هاست که گریبان شهرستان زابل را گرفته به طوری که محله یا خیابانی را بدون حضور سگ ها نمی توان مشاهده کرد.
وقتی میهمانان ناخوانده صاحبخانه می شوند/ فرماندار: سازمان های مردم نهاد در جمع آوری سگ های ولگرد اقدام کنند
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ سگ های ولگرد علاوه بر ایجاد رعب و وحشت در بین مردم، سبب انتقال بسیاری از بیماری ها و نازیبایی چهره شهر می شوند و در ذهن هر بیننده تصورات نادرستی نسبت به شهرستان ایجاد می کند.

با بازگشایی مدارس، نگرانی والدین در خصوص این سگ ها افزایش یافته به طوری که ترس از گازگرفتگی توسط سگ ها و ایجاد بیماری به ویژه هاری افزایش یافته به طوری که شهروندان بارها به پایگاه خبری اوشیدا در این خصوص تماس حاصل داشته و خواستار رسیدگی مسولان در این خصوص شدند.

شهرداری در انجام وظیفه خود کوتاهی می کند

یکی از شهروندان شهرستان زابل گفت: هر روزه شمار زیادی سگ در محله ها و کوچه ها مشاهده می شود به طوری که دیگر دیدن آن ها برای مردم عادی شده اما متاسفانه در این راستا شهرداری اقدام چشمگیر نداشته و با کوتاهی ذر انجام وظایف سبب یکه تازی این حیوانات در سطح شهر شده اند.

سنچولی افزود: متاسفانه این موجودات در عین بی آزاری ترس بسیاری در دل بانوان و کودکان ایجاد میکنند و این موضوع باید تا جمع آوری کامل آن ها از سطح شهر پیگیری شود.

وی ادامه داد: متاسفانه شهرداری در این راستا اقدامات لازم را انجام نمی دهد در حالی که اگر این سگ ها کسی را گاز گرفت و بیماری را منتقل کند چه کسی پاسخگو خواهد بود در حالی که شهرداری موظف به ایجاد آرامش و ایجاد چهره ی زیبا و شاد در شهر می باشد.

سگ ها باید عقیم شوند

فرماندار ویژه شهرستان زابل عنوان کرد: طبق قانون سگ ها بایستی جمع آوری، حفاظت و عقیم شوند و در محل خاصی نگهداری شوند اما به دلیل عدم همکاری داوطلبین، تشکل ها و سازمان های مردم نهاد در این مسئله این حیوانات همچنان در سطح شهرستان پراکنده اند.

هوشنگ ناظری به خبرنگار اوشیدا گفت: برای نابودی سگ های ولگرد با مشکلاتی از قبیل قوانین زیست محیطی و قوانین حمایت از حیوانات مواجه هستیم که این موضوع نیز در سرعت روند کار تاثیر گذار بوده است.

وی افزود: در طول روز در مجموع طبق برنامه ریزی انجام شده با توجه به روش های موجود از تعداد سگ ها باید کاسته شود که در این راستا در جلسه بررسی چگونگی کاهش تعداد سگهای ولگرد با حضور دستگاه های ذیربط و دهیاری ها باید با شهرداری زابل بیش از پیش مساعدت و همکاری داشته باشند تا آمار کاهش روزانه سگهای ولگرد از حدود ۴۰ قلاده (توسط شهرداری زابل) ، افزایش پیدا کند و با برنامه ریزی منسجم کوتاه مدت شاهد کاهش محسوس این حیوانات در سطح شهرستان باشیم.

ناظری خاطرنشان کرد: با توجه به بازگشایی مدارس و احتمال ایجاد خطر از سوی سگ های ولگرد برای دانش آموزان و نیز شهروندان، لازم است برای کاهش آمار سگ های ولگرد و حیوانات ناقل بیماری از طروقی که از سوی سازمان ها و نهاد های حامی حیوانات ابلاغ شده است، استفاده کرد.

معاون استاندار و فرماندار ویژه زابل ابراز داشت: مشکل عمده در خصوص سگ های ولگرد ناشی از مناطق روستایی اطراف شهر است که در این منطقه ها تولید مثل کرده و سپس به سمت شهر هجوم می آورده که در این راستا از دهیاری ها خواسته و اعلام کرده ایم که دهیاری ها هم اقدامات لازمه را انجام دهند و همچنین در جهت محدود کردن تولید مثل آن ها گام بردارند.

وی با بیان اینکه، سگ ها سبب مزاحمت و اذیت و آزار کودکان و بانوان می باشد.تاکید کرد: وقتی تعداد سگ های ولگرد افزایش یابد به طور حتم ناقل بسیاری از بیماری ها خواهند شد بنابراین بیماری های انگلی و هاری و سایر بیماری ها را منتقل می کنند

خشکسالی های اخیر سلب افزایش سگ ها در فضای شهری شده است

شهردار زابل بیان داشت: با توجه به وقوع پی در پی خشکسالی ها و خالی شدن روستا های اطراف شهراز سکنه، سگ های ولگرد وارد شهر شدند.

حمیدرضا نوری به خبرنگار اوشیدا گفت: سگ ها، در حاشیه شهر با توجه به وجود کشتارگاه ها و مرغداری ها تجمیع و زاد و ولد کردند اما با این حال شهرداری در وظایف خود کوتاهی نکرده و در ۲ نوبت صبح و عصر کار اتلاف را انجام می دهد.

نوری ادامه داد: با توجه به اتلاف سگ ها، تعداد آن ها نسبت به گذشته کم شده اما با این وجود نیاز به تلاش بیشتر وجود دارد و در کمیته برنامه ریزی شهری تاکید بر این موضوع خواهیم داشت.

زیرساخت ها برای نگهداری سگ های ولگرد مهیا نیست

شهردار زابل خاطرنشان کرد: برای زنده گیری سگ های ولگرد ۲ تیم قوی با سلاح بیهوش کننده مورد نیاز است اما چون زیرساخت های لازم در زابل
موجود نیست امکان زنده گیری وجود ندارد و اتلاف تنها راه موجود به شمار می رود.

نوری تصریح کرد: سگ ها عامل انتقال بیماری ها به شمار می روند چرا که به لحاظ بیماری هاری و به لحاظ استفاده از طعمه و لاشه های موجود در حاشیه شهر ممکن است مریضی که در آن لاشه وجود داشته را با خود یا با مدفوع و یا با گازگرفتن به سطح شهر منتقل کند که خود عامل بسیار مخربی است که اگر بر معدوم کردن آن اقدام نشود ممکن است مشکلات فراوانی بوجود آورد.

وی تاکید کرد: شهرداری با جدیت به دنبال اتلاف و کاهش این حیوانات در سطح شهر است اما در صورت همکاری کامل از سوی اداره بهداشت می توان سگ های ولگرد را به طور کامل معدوم کرد.

انتهای پیام///
Share/Save/Bookmark