داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۲
 
گزارش اوشیدا از گنجینه نهفته استان؛
سیستان شاهراه تجارت جهانی/ از صادرات برق و کاشی تا جذب سرمایه گذاری خارجی و تامین نیازهای کشاورزی
کد مطلب: ۵۱۳۰۱
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۰
سیستان دارای قابلیت های فراوان اقتصادی است که متاسفانه این قابلیت ها و پتانسیل ها به شدت مورد غفلت واقع شده است.
سیستان شاهراه تجارت جهانی/ از صادرات برق و کاشی تا جذب سرمایه گذاری خارجی و تامین نیازهای کشاورزی
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ در صورت استفاده از خاک سیستان در صنعت کاشی سازی و یا بهره برداری از انرژی بادی آن که در دنیا بی نظیر است می توان از نظر اقتصادی به رشد قابل توجهی رسید.

با توجه به پیشینه تاریخی سیستان می توان با سرمایه گذاری در زمینه گردشگری به رشد اقتصادی قابل توجهی دست یافت همچنین با توجه به هم مرزی با افغانستان و احیای جاده ابریشم می توان در زمینه صادرات بسیار موفق عمل کرد.

بهترین گذرگاه صادرات انرژی ایران، سیستان است

نماینده اسبق ادوار زابل و زاهدان عنوان کرد: سیستان به عنوان یکی از نقاط استراتژیک جمهوری اسلامی ایران در بهترین نقطه بین ایران و افغانستان قرار دارد.

عباسعلی نورا به خبرنگار اوشیدا گفت: افغانستان باید عمده ی کالاهای خود را که عمدتا مواد خام است را به خارج صادر کند که در این راستا می توان برای صادرات این مواد خام را تبدیل به فراورده کرد.

وی با عنوان اینکه، بهترین نقطه برای صادرات افغانستان، سیستان است ادامه داد: از طریق سیستان از نظر صادرات و واردات راهی به تاجیکستان دارد که در سفری که آقای لاریجانی به تاجیکستان داشت، تاجیکستان متمایل به مراوده از طریق سیستان و از داخل خاک افغانستان با ایران است.

نورا ادامه داد: احیای جاده ابریشم در حوزه جغرافیایی سیستان به افغانستان می تواند موفقیت آمیز باشد چرا که افغانستان، نیاز به کالاهای بسیاری دارد که در این راستا بهترین گذرگاه هایی که می تواند این نیاز وارداتی افغانستان را تامین کند سیستان است.

وی تصریح کرد: با توجه به نیاز افغانستان به انرژی و همچنین وجود بادهای سیستان، بهترین گذرگاه صادرات انرژی ایران، سیستان است که در این راستا می توان انرژی باد را به برق تبدیل و به افغانستان صادر کرد که تعلل در این کار به ضرر ایران تمام خواهد شد چرا که رقبای دیگر به راحتی می توانند این نیاز افغانستان را تامین کنند.

خاک سیستان برای تولید کاشی بهترین کاربرد را دارد

نورا با عنوان اینکه، سیستان از ۲ منظر سیستان بدون آب و سیستان با آب نیز دارای ظرفیت تولیدی بالقوه است ادامه داد: سیستان بدون آب چندین موقعیت استثنایی از قبیل انرژی بادی و انرژی خورشیدی دارد.

دکترای ریاضیات با گرایش اقتصاد اظهار داشت: با اینکه، خاک سیستان در نقاطی از حوزه ها دارای چسبندگی هایی برای تولید کاشی است اما متاسفانه در حوزه سیستان در مورد کاشی و سرامیک سرمایه گذاری نکردیم در حالی که یزد در ابتدا از حوزه کاشی و سرامیک پیشرفت کرد در صورتی که خاک سیستان مرغوب تر است.

وی گفت: کشورهای همسایه به شدت به کاشی و سرامیک نیاز دارند بنابراین اگر کشورهای خارجی در این خصوص دعوت شوند سرمایه گذاری های خوبی صورت خواهد گرفت.

معادن سیستان توسط قاچاقچیان به یغما می رود

نماینده اسبق ادوار زابل و زاهدان خاطرنشان کرد: سیستان دارای ظرفیت بالقوه ای در معادن است اما متاسفانه در سال های اخیر از طریق قاچاق این منابع به یغما می رود.

نورا تصریح کرد: سیستان دارای قابلیت های گردشگری بسیاری است که اگر به درستی از آن استفاده شود به عنوان نقطه ی امیدی می تواند منبع درآمد خوبی شود.

وی ابراز داشت: بسیاری از کشورها از قبیل ترکیه، از گردشگری به عنوان صنعت گردشگری یاد می کنند اما متاسفانه نسبت به این مورد مهم توجهی نمی شود.

کارشناس اقتصادی عنوان کرد: برای تجارت، افغان ها و تمامی کشورهای جاده ابریشم که به مغولستان راه دارند نیاز زیادی به تجارت آزاد دارند اما تعلل هایی که تاکنون در این راستا شده به ضرر بوده است.

وی تاکید کرد: بهترین نقطه برای تجارت آزاد ایران، سیستان و جاده ابریشم است که در این موضوع نه تنها سیستان بلکه برای تمام جمهوری اسلامی ایران بهره مندی دربردارد.

اتصال راه آهن سیستان به چابهار تاثیر به سزایی در ترانزیت کالا خواهد داشت

نماینده اسبق زابل و زاهدان گفت: رقبای افغانی بسیار علاقمند به ایجاد راه آهن چابهار–قندهار و کابل هستند که اگر افغانستان از طریق سیستان به چابهار متصل شود خدمت شایانی به هر ۲ کشور در راستای ترانزیت کالا خواهد شد که متاسفانه از این ظرفیت غافل بوده ایم در حالی که حتی هندی ها نیز خواستار سرمایه گذاری در این راستا هستند به طوری که در جلسات با برادران افغان در صحبت های خصوصی، می گویند به دلیل امنیت بهترین گذرگاه تجاری ما ایران است همچنین بار ها گفته اند که اگر ایران شرایط تجاری را فراهم کند ترجیح می دهیم تمام کالاهای وارداتی و صادراتی را در حوزه ایران قرار دهیم.

نورا اضافه کرد: افغان ها در یک نشست حاضر به ادغام چند هزار هکتار از زمین های افغانستان و چند هزار هکتار از زمین های سیستان شدند همچنین افغانستان تامین آب و ایران تامین انرژی را تقبل تا بازار صنعتی مشترک بین ایران و افغانستان در مرز ایجاد شود که این بزرگترین خدمت به سیستان می تواند باشد.

وی عنوان کرد: افغان ها بارها سخنانی مبنی بر آنکه، اگر به تجار افغان حق اقامت داده شود آنها نیز میلیاردها سرمایه گذار به ایران منتقل می کنند که در این راستا طبق مطالعات این بستر می تواند سیستان را از هر جهت نجات دهد و نقطه کلیدی در ایران باشد.

نورا افزود: سیستان با آب قابلیت های فوق العاده ای دارد که باید به این مسائل که چگونه آب را تامین و دائمی کند پرداخت همچنین طرح آب رسانی لوله ای در سیستان نیز می تواند کارگشا باشد اما مشکل موجود در حال حاضر، طرح بدون مطالعات بسیار دقیق، به سرعت در حال پیشرفت است که نباید این طرح به سمتی که انرژی زیادی استفاده کند پیش رود چرا که پمپاژ هزینه زیادی دارد و از نظر اقتصادی امکان ایجاد مشکل می کند بنابراین بایداز شیب بندی استفاده می کرد و همچنین باید برای تامین آب هم چاره اندیشی کنیم.

انتهای پیام///
Share/Save/Bookmark