داخلی آرشيو خبر صفحه 
امتیاز مثبت 
۴
 
گزارش اوشیدا از معضلی به نام فاضلاب در شهرستان زابل؛
فرسودگی شبکه فاضلاب شهری زابل/ بحران زیستی در راه است
کد مطلب: ۵۵۲۴۴
تاریخ انتشار:دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۸
فاضلاب از جمله نیازهای یک شهر سالم و.پاکیزه به شمار می رود که فقدان آن فجایعی را در بردارد.
فرسودگی شبکه فاضلاب شهری زابل/ بحران زیستی در راه است
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ در گذشته نه چندان دور شهر زابل نیز از فقدان شبکه فاضلاب رنج می برد که این موضوع سبب کاهش عمر بناهای ساختمانی به دلیل عدم نفوذ آب در خاک و فرسودگی زودهنگام آنان می شد.

در زمانی که شهر از فقدان فاضلاب رنج می برد هر روز محلات شاهد حضور ماشین های تخلیه چاه و فاضلاب بود.

همچنین در آن زمان فاضلاب شهری، آشپزخانه و همچنین حیاط ها در کوچه ها سرازیر بود و با توجه به گل و لای ناشی از آن زندگی را برای مردم مختل کرده بود و سلامت مردم به دلیل تجمع حشرات و همچنین آلودگی آن همیشه در معرض خطر بود.

در طی سال های اخیر ایجاد شبکه فاضلاب شهری در زابل بسیاری از معضلات فوق را رفع کرده و چهره ی شهر را با گذشته متفاوت کرده و دیگر خبری از آلودگی، کثیفی، بوی بد و ماشین های تخلیه ی چاه به جز در بعضی محلات وجود ندارد.

با این حال هنوز شماری از محلات از فقدان فاضلاب شهری رنج می برند که در این راستا توجه بیشتر مسولان را می طلبد.

از دیگر معضلاتی که در حال حاضر گریبان فاضلاب شهری را گرفته، فرسودگی لوله های آن و همچنین بدهکاری این اداره به پیمانکاران و کارگران است که با اختصاص بودجه مناسب می توان در راستای اصلاح این شبکه و پرداخت بدهی های آن اقدامات لازم را داشت.

شبکه فاضلاب شهر زابل فرسوده است

مدیر اداره ی آب و فاضلاب شهرستان زابل به خبرنگار اوشیدا گفت: موضوع آب و فاضلاب به ویژه قسمت فاضلاب با توجه به اینکه بیشترین رفاه را برای مردم خواهد داشت یکی از موضوعاتی است که می توان برای نگهداشت مردم در منطقه و جلوگیری از مهاجرت مورد توجه قرار گیرد.

حبیب علایی با بیان اینکه، مهمترین و چالشی ترین بخش کار این اداره، فاضلاب شهر زابل است ادامه داد: فاضلاب در شهر زابل دارای بیش از بیست سال قدمت بوده و درآن از لوله ی آزبست که خاصیت خورندگی دارد استفاده شده بنابراین توجه ویژه به اصلاح فاضلاب در این شهر وجود دارد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه، این طرح در زمانی اجرا شده که تکنولوژی آن در حد به کارگیری لوله ی آزبست بوده بنابراین خوردگی ناشی از آن موجب ریزش های مختلف و انسداد شبکه فاضلاب شده به طوری که در حال حاضر فاضلاب شهر زابل به نقطه ی بحرانی رسیده و امکان انسداد یکی از خطوط اصلی و در نتیجه یک بحران زیست محیطی بزرگ در شهر خواهد شد.

علایی ابراز داشت: به منظور اصلاح شبکه فاضلاب شهرستان زابل تخصیص حداقل ۱۰ میلیارد تومان و به منظور اتمام و تکمیل آن نیز ۷۰ میلیارد تومان مورد نیاز است تا لوله های آزبیستی شهر زابل اصلاح شود.

وی افزود: با توجه به اینکه بافت خاک زابل ریزدانه و جذب آب و فاضلاب در آن با سختی همراه است بنابراین توسعه ی شبکه فاضلاب زابل به راحتی امکان پذیر نبست.

بیش از ۳۰ درصد شهر زابل از نعمت فاضلاب محروم است

مدیر اداره ی آب و فاضلاب شهرستان زابل خاطرنشان کرد: هرگونه دفع فاضلاب بصورت روان اب مشکلات زیست محیطی را به همراه دارد و در حال حاضر بیش از ۳۰ درصد سطح شهر زابل از شبکه فاضلاب محروم است.

علایی اظهار داشت: باتوجه به اینکه ۲۲ سال از طرح شروع فاضلاب می گذرد لزوم توجه ویژه اختصاص بودجه در چند سال اینده برای جمع کردن این شبکه و به انتها رساندن طرح توسعه فاضلاب زابل ضروری به نظر می رسد بنابراین اختصاص ۷۰ میلیاردتومان بودجه در این بخش مورد نیاز است.

وی اضافه کرد: اداره ی آب و فاضلاب نسبت به پیمان کارانی که در سنوات گذشته کار اجرایی در این اداره انجام داده اند بیش از ۱۲ میلیارد تومان بدهکار است که این مبلغ از ۲ سال قبل همچنان باقی مانده است و این مسئله در شرف ایجاد یک معضل اجتماعی می باشد.

مدیر اداره آب و فاضلاب شهرستان زابل در پایان گفت: با توجه به اینکه طلبکاران این اداره شمار زیادی کارگر و بازاری هستند و از دریافت طلب خویش ناامید شده اند احتمال بروز یک معضل اجتماعی دور از انتظار نیست بنابراین به منظور پرداخت این بدهی پس از گذشت ۲ سال اعتباری اختصاص یابد تا بدهی سازمان به پیمانکاران، کارگران و بازاریان پرداخت شود.

انتهای پیام//
Share/Save/Bookmark