آبشور فرصتی برای آبزیپروری است؛
ایجاد شغل پایدار در سایه ترویج پرورش ماهی در سیستان
۷۵۲ باب استخر پرورش ماهی در آبشور زابل ایجاد شد
1 ارديبهشت 1403 ساعت 8:51
به کمک اداره شیلات برای ایجاد اشتغال پایدار مردم سیستان، تعداد ۷۵۲ باب استخر پرورش ماهی در آبهای شور زابل، کار پرورش و توزیع بچهماهی را انجام میدهند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اوشیدا به نقل از «عصرهامون»، همیشه تصور بر این بود، ماهی در دریا تکثیر، تولید و صید میشود، از سالها قبل، بیابانهای ایران و خصوصاً آبهای شور نیز به محلی برای پرورش ماهی قزلآلا از جمله در استان تبدیلشده است.
پرورش ماهی قزلآلا و ماهیهای سردابی در آبشور از جمله پر طرفدارترین محصولات و پرسودترین منبع درآمدی است و میتوان با گسترش و ترویج این محصول نیاز بازارهای استان و حتی استانهای مجاور را نیز انجام داد.
پرورش ماهی قزلآلا در استخرهای زابل بهصورت متراکم است؛ آبزی پروران میتوانند با استفاده از روشهای مؤثر نظیر مکانیزاسیون در استخرهای پرورش ماهی، سود اقتصادی مناسبی به چرخه کشاورزی خود وارد کنند.
برای آب موردنیاز پرورش این ماهی نیازی به آبهای شیرین نیست و از آب چاه، قنات و آبهای شور که برای مصارف کشاورزی استفاده میشود، میتوان برای پرورش ماهیهای سردابی استفاده کرد به همین دلیل شهرستان زابل به دلیل وجود چاههای آبشور مکانی مناسب برای پرورش ماهی است.
محمودرضا سرگزی، رئیس اداره شیلات زابل در گفتگو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: با خشکشدن دریاچه هیرمند چاهکهای شور حوزه زابل برای کار کشاورزی استفاده نمیشود اما میتوان از این آبهای شور برای اشتغال پر سودی استفاده کرد.
وی افزود: باتوجهبه اینکه چاههای کشاورزی حوزه سیستان شوری و نمک آنها بالای ۱۰ هزار رسیده و از لحاظ کشاورزی توجیهی ندارد میتوان از این چاهکهای آبشور برای آبزیپروری و پرورش ماهیهای سردابی استفاده کرد.
رئیس اداره شیلات زابل تصریح کرد: به دلیل بیکاری و نبود کشاورزی در منطقه سیستان بسیاری از خانوادههای سیستانی بهراحتی میتوانند در زمینهای کشاورزی و زراعی خود چاههای را ایجاد کنند که در کنار همسر و فرزندان مشغول آبزیپروری باشند و به درآمد و اشتغال پایداری برسند.
وی ادامه داد: در شهرستان زابل تعداد ۷۵۲ باب استخر پرورش ماهی وجود دارد که تعداد ۳۷ باب استخر پرورش ماهی سردابی از نوع قزلآلا است و از اوایل شهریورماه سال گذشته تعداد ۸۰ هزار بچهماهی بین پرورشدهندگان با کمک بخش خصوصی توزیع شده است.
سرگزی تشریح کرد: از نیمه دوم اسفندماه ماهی سردابی را برداشت کرده و این روند تا پایان اردیبهشتماه ادامه دارد و پیشبینی میشود که بیش از ۷۰ تنماهی سردابی برداشت و روانه بازارهای سطح استان برای مصرف شود.
رئیس اداره شیلات زابل خاطرنشان کرد: علاوه بر تأمین ماهی شب عید مردم استان هنوز هم این روند ادامه دارد؛ پرورش ماهی در آبشور تجربهای است که این روزها در سیستان به دلیل آبشور چاهها به بهترین شکل انجام میشود و منبع درآمد بسیار خوبی برای مردم سیستان است.
انتهای خبر/
کد مطلب: 76158
آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcg7q9u.ak93n4prra.html