زهک بر مدار توسعه قرار گرفته است؛
شهرستان زهک بر مدار توسعه قرار گرفت
24 مهر 1403 ساعت 12:23
شهرستان زهک باوجود دو دهه خشکسالی با همت و تلاش مردم و مسئولین همچنان توانسته است با کشت محصولات قطب تولید سیستان باشد.
به گزارش پایگاه خبری
اوشیدا؛ زهک یکی از شهرستانهای شمالی سیستان و بلوچستان است، یک شهرستان مرزی و استراتژیک است که نقش بسیار مهمی نهتنها در منطقه سیستان بلکه میتواند موتور پیشتاز توسعه استان باشد.
باوجود خشکسالی دو دهه اخیر در منطقه سیستان اما همت و تلاش میتواند در خشکسالیهای اخیر با حفر چاهکها و بهکارگیری الگوهای کشت امروزین نهتنها بر مشکل کمآبی فائق آمدهاند، بلکه توانستهاند به سطح درآمدزایی نیز برسند.
شهرهایی همچون زهک که به نگین منطقه سیستان به جهت وجود آثار باستانی متعدد و همچنین تفرجگاههای خانوادگی همچون چاه نیمهها معروف است میتوانند با بهکارگیری از فنّاوری نوین ظرفیت اقتصادی گردشگری مهاجرت معکوس و کشاورزی را توسعه دهد.
در همین رابطه نیز هم مردم و هم مسئولین با رویکردی جهادی توانستهاند بر مشکلات فائق آیند و عزم خود را برای آبادانی شهرستان زهک باوجود خشکسالی و کمآبی در منطقه به کار گیرند و تولیدات کشاورزی در این منطقه از جمله گندم، جو، یونجه، گیاهان دارویی، جالیزی باعث رونق و توسعه منطقه و کاهش نرخ بیکاری مؤثر باشد.
شهرستان زهک رکوردار تولیدات کشاورزی
محمد لکزایی مدیر جهاد کشاورزی زهک در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: باتوجهبه کمآبی با حمایتهای دولت توانستیم بیش از ۵۶۰۰ چاهک کشاورزی حفر کنیم تا کشاورزان مشکل تأمین آب نداشته باشند با این اقدامات امسال بیش از ۴۵ هزار تن میوههای بومی سیستان چیتک یا همان هندوانه، گرمک و قندک توسط کشاورزان برداشت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی زهک، گفت: محصولات گوجهفرنگی، فلفلدلمهای بادمجان و خیار در گلخانههای این شهرستان تولید میشود که بیش از ۵۰ درصد آن به کشت خیار اختصاص دارد.
وی ادامه داد: گلخانههای این شهرستان نسبت به سال گذشته افزایشیافته که در سال گذشته ۸۴۰ گلخانه و امسال بیش از ۱۳۰۰ واحد گلخانه با شعار هر خانه یک گلخانه خانگی توسط خانوادهها مدیریت شود و هر واحد ۳۰۰ متری برای هر خانواده اشتغال ایجاد میکند که بیش از ۴۵۰ واحد گلخانه خانگی در شهرستان زهک به کشت محصولات خانگی اختصاصیافته است.
لکزایی با اشاره به اشتغالزایی بیش از ۲۰۰۰ نفر در این گلخانهها، افزود: پیشبینیشده است امسال بیش از هفت هزار تن انواع محصولات صیفیجات در این شهرستان تولید و به بازارهای مصرف داخل استان، کشور و همچنین روسیه صادر شود
لکزایی تأکید کرد: با استفاده از آب چاهکها ۵۰ هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان زیر کشت این محصول قرار گرفته که پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت ۳۵۰ تن پشمک برداشت شود.
وی افزود: متوسط برداشت این محصول هفتتن در هکتار است که در مردادماه کشت آن آغاز و پس از دو دوره کشت تا پایان آبانماه برداشت میشود که برداشت این محصول بهصورت موقت برای ۲۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
وی افزود: در سال گذشته باوجود خشکسالی کشاورزان شهرستان زهک ۱۲ هزار تن تولید گندم از ۶ هزار هکتار اراضی شهرستان برداشت کردهاند که بهصورت زنجیرهوار اشتغال ایجاد شده است.
وی تأکید کرد: ۸۰۰ هکتار از اراضی شهرستان زهک به کشت جو اختصاصدادهشده که ۱۲۰۰ تن برداشت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی زهک ادامه داد: ۲۰ هکتار از اراضی زهک به سبزیهای برگی اختصاص یافته که از لحاظ کیفیت دارای بهترین تولید و همه منطقه سیستان را پوشش میدهد و در رقابت با شهرستانهای دیگر استان است و در همه فصول این سبزیجات میتواند خانوادههای سیستانی را تامین کند.
وی با اشاره به کشت ماش در منطقه زهک ادامه داد: بیش از ۵۰ هکتار کشت ماش در منطقه با توجه به نادر بودن و کمبود کشت در سیستان در حال برداشت این محصول در شهرستان زهک هستیم.
لکزایی افزود: شهرستان زهک رکوردار تولید و کشت بامیه است که بیش از ۵۰ هکتار از اراضی به این کشت اختصاص یافته است و با بهترین کیفیت در حال برداشت این محصول هستیم.
وی افزود::شهرستان زهک دارای ۶۲۰ هکتار باغات انگور است و پیشبینی میشود با حفر چاهکهای بیشتر و اختصاص اعتبارات جدید در سال آینده این رقم تا ۸۵۰ هکتار افزایش یابد.
وی تاکید کرد: با توجه به بومی بودن اگور یاقوتی اما متاسفانه این میوه گرمسیری در خطر انقراض به دلیل شوری آب قرار دارد و باید به سمت شیرین سازی آّب چاهکها توسط آب شیرین کن باشیم که باعث نجات این میوه بومی باشیم.
انتهای خبر/
کد مطلب: 77024
آدرس مطلب: https://www.oshida.ir/vdcjxyea.uqea8zsffu.html
اوشیدا
https://www.oshida.ir