داخلی آرشيو گفتگو صفحه سیاسی
امتیاز مثبت 
۰
 
فرماندار زابل مطرح کرد:
۱۵ خرداد نقطه عطف تاریخ معاصر ایران
کد مطلب: ۷۸۸۷۱
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۳۸
فرماندار ویژه زابل گفت: قیام ۱۵ خرداد سرآغاز حرکتی نو و نقطه عطفی در شکل‌گیری انقلاب اسلامی بود که توسط امام و رهبری هدایت شد.
۱۵ خرداد نقطه عطف تاریخ معاصر ایران
علی ولایتی پور در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی اوشیدا بیان کرد: قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران است که به‌عنوان سرآغاز نهضت اسلامی شناخته می‌شود. این قیام در واکنش به دستگیری امام خمینی (ره) پس از سخنرانی انتقادی ایشان علیه حکومت پهلوی و سیاست‌های آن، به‌ویژه حمایت از اسرائیل و اجرای اصلاحات موسوم به "انقلاب سفید"، شکل گرفت.
وی افزود: در این روز، مردم شهرهای مختلف ایران، از جمله تهران، قم، ورامین، مشهد و شیراز، به خیابان‌ها آمدند و با شعارهایی مانند "یا مرگ یا خمینی" اعتراض خود را نشان دادند. حکومت پهلوی با سرکوب شدید این قیام، شمار زیادی از مردم را به شهادت رساند، اما این حرکت، بذر انقلاب اسلامی را در دل مردم کاشت.

فرماندار زابل ادامه داد: بی‌تردید برجسته‌ترین ویژگی امام خمینی، اخلاص در عمل و ایمان بی‌حد به خداوند متعال بود. ایشان هیچگاه برای جلب رضایت دیگران قدم برنداشت و همواره رضایت الهی را ملاک قرار می‌داد. همین صداقت و استواری باعث شد مردم با جان‌ودل از او پیروی کنند. امام خمینی انسانی بود که در میدان عمل، همان بود که در سخن می‌گفت. این هماهنگی بین قول و فعل، رمز موفقیت رهبری او بود.

وی تأکید کرد: قیام ۱۵ خرداد جزو اسنادی است که رژیم پهلوی سعی کرد اطلاعات آن را پنهان و مخفی نگه دارد تا کم‌کم به فراموشی سپرده شود؛ اطلاعات مستند در این زمینه بسیار ضعیف و ناقص است؛ ازاین‌رو در مورد شمار شهدای ۱۵ خرداد نظر واحد وجود ندارد و ارقام متفاوتی ارائه شده که این رقم تا ۱۵ هزار نیز اعلام شده است و آژانس رسمی پارس تعداد کشته‌شدگان را ۲۰ نفر زخمی‌ها را ۱۵۰ نفر قلمداد کرد و وزارت دادگستری نیز تعداد کشته‌شدگان را ۷۴ تن شمرده که شصت تن آن در تهران و ۱۴ تن در قم کشته شده‌اند.

ولایتی پور تصریح کرد: ازجمله ویژگی‌های این قیام، خودجوش بودن آن بود که ریشه در جایگاه اجتماعی و ظرفیت‌های مردمی بی‌نظیر مرجعیت و روحانیت شیعه دارد و در حقیقت در ماجرای دستگیری امام، این ظرفیت اجتماعی تجلی یافت؛ امری که پیش‌ازاین در نهضت تحریم تنباکو یا مشروطه یا قیام ملی‌شدن صنعت نفت نیز به طرق دیگری نمود یافته بود و البته قیام ۱۵ خرداد از حیث حماسه و گستره جغرافیایی و حضور میدانی در کوتاه‌ترین زمان ممکن و ایستادگی تا پای جان، واقعاً بی‌نظیر است و ازاین‌رو امام خمینی آن را طلیعه انقلاب اسلامی برشمرده‌اند.
وی ۱۵ خرداد را نقطه عطفی در شروع انقلاب دانست و تشریح کرد: امروز جوامع اسلامی وظیفه دارند حول محور ولایت، وحدت و همبستگی، خود را حفظ و در برابر دشمن صفوف یکپارچه ایجاد کنند قیام ۱۵ خرداد سرآغاز حرکتی نو در شکل‌گیری انقلاب اسلامی بود که به‌خوبی توسط امام راحل (ره) هدایت و رهبری شد.

 انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark