به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «
اوشیدا» محمد فربد، سخنگوی انجمن صنایع لبنی، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا به بررسی افزایش قیمتها در این صنعت پرداخت و بیان کرد: برخی کالاها بهعنوان «کالاهای چهارجلدی» مشهور هستند و قیمت این کالاها تعیین و مصوب شده و بر اساس همان قیمتها عرضه میشوند؛ این محصولات توسط شرکتها بر اساس پارامترهای هزینه و سود مصوب، قیمتگذاری میشوند.
وی افزود: تغییرات قیمتها در دو مرحله اتفاق افتاده است؛ مرحله اول: در مردادماه به دلیل افزایش نرخ ارز، بهای انرژی، هزینههای حملونقل، و لوازم بستهبندی و مرحله دوم: در مهرماه با افزایش ۱۴ درصدی قیمت شیر خام.
فربد تصریح کرد: که مجموع این افزایش قیمتها ۳۰ درصد بوده و شرکتها قیمتهای قبل از تیرماه را افزایش دادهاند.
شفافیت در قیمتگذاری و کنترلها فربد با تأکید بر اینکه در چهار ماه اول سال، شرکتها هیچ رشد قیمتی نداشتهاند، افزود: روی کالا دو ردیف قیمت تولیدکننده و مصرفکننده ذکر شده است، بنابراین واحدهای عرضه کالا نمیتوانند در این زمینه تقلب کنند. اگر هزینه دریافتی از سوی این واحدها باقیمت قید شده روی محصول مطابقت نداشت، خریداران باید فروشندگان را به قیمتهای روی محصول ارجاع دهند و در صورت دریافت مبلغی بیش از آن، به سازمانهای نظارتی شکایت کنند.
فربد در پایان با اشاره به اینکه در بسیاری از فروشگاههای زنجیرهای، محصولات لبنی برای ایجاد رقابت در بازار با تخفیف و حتی ارزانتر از قیمت درج شده روی محصول به فروش میرسند، تصریح کرد: برای تأمین مالی خانوار، دولت باید نظارت داشته و اقدامات لازم را انجام دهد.
وضعیت بازار و نگرانیهای مردمباوجود اظهارات سخنگوی انجمن صنایع لبنی که بهنوعی افزایش قیمت محصولات لبنی در هفتههای اخیر را به عوامل مختلف نسبت داده است، این افزایش قیمتها در سطح بازار و سفره مردم کاملاً محسوس است. مردم این روزها با مراجعه به فروشگاهها شاهد افزایش قیمت محصولات لبنی هستند و از سازمانهای حمایت و تعزیرات انتظار دارند به موضوع گرانیها ورود کرده و با متخلفان برخورد قانونی کنند.
انتهای خبر/