معاون پژوهشی پژوهشگاه زابل:
"آرتمیا" در زابل پرورش مییابد
کد مطلب: ۷۷۵۲۰
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۳۴معاون پژوهشی پژوهشگاه زابل گفت: جمعی از پژوهشگران شهرستان زابل با انجام تحقیقات به دنبال یافتن گونه از آرتمیا یا میگوی آب شور برای پرورش در منابع آبی این شهرستان هستند.
جواد راهداری در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: با توجه به خشکسالیهای پی در پی و شور شدن آب چاه و چاهکهای حفر شده کشاورزی و از سوی دیگر پسآب آب شیرین کنها شرایط مناسب زیستی را برای این آبزی آب شور در منطقه مهیا و آماده است.
وی افزود: آرتمیا یا میگوی آب شور از ارزش غذایی و تجاری بالایی را برخوردار است، بطوریکه غذایی مناسب برای آبزیانی مانند انواع لارو ماهیان پرورشی، انواع میگوها و ماهیان زینتی و قیمتی است.
مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان نیز گفت: در حال حاضر سواحل جنوب استان از گواتر تا زرآباد با یکهزار و ۱۶۳ هکتار مزرعه پرورش میگو در ۲ سایت بزرگ کشت و صنعت گوردیم در کنارک و مجتمع گواتر در دشتیاری، سالانه ظرفیت تولید ۲ هزار تن میگو وجود دارد.
علی فاتحی اظهار کرد: سیستان و بلوچستان بعنوان یکی از قطبهای پرورش میگوی کشور سالانه ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون قطع پست لارو (بچه میگو) را دارد.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان با داشتن ۳۲۰ کیلومتر نوار ساحلی یکی از مهمترین مناطق تولید پرورش میگوی کشور است، تصریح کرد: ۳۲ هزار هکتار مزرعه مستعد پرورش میگو در سواحل سیستان و بلوچستان وجود دارد که با سرمایهگذاری بخش خصوصی و حمایت دولت و استفاده از روشهای نوین پرورش، میتوان در سال ۷۰ هزار تن میگو تولید کرد و استان را در آبزیپروری در کشور به بزرگترین تولیدکننده این صنعت دریایی تبدیل کرد.
وی بیان کرد: آنچه که میتواند در تغییر ساختار پرورش میگو کمک کنند، مقابله با برخی از تهدیدها مثل بیماریها، انتقال تجربیات و استفاده از روشهای علمی نوین است که در آینده باعث رونق صنعت پرورش میگوی در کشور میشود، هم امنیت غذایی را تضمین میکند.
انتهای پیام