داخلی آرشيو يادداشت صفحه سیاسی
امتیاز مثبت 
۰
 
یادداشت؛
شاخصه‌‌ای از میدان عمل در سیستان
کد مطلب: ۷۸۷۵۴
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۲۹
از کوچه‌های خاکی زابل تا لبان ترک‌خورده هامون، مردم سیستان هنوز با اشک از مردی می‌گویند که دردشان را دید؛ شهیدرئیسی فقط رئیس‌جمهور نبود، پناه دل‌هایی بود که سال‌ها در سیستان فراموشی مانده بودند.
شاخصه‌‌ای از میدان عمل در سیستان
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«اوشیدا» فرشته عسکری سردبیر پایگاه خبری اوشیدا در یادداشتی نوشت: شهید رئیسی شاخصه‌ای از مرد میدان بود و در میدان عمل، با تلاش و پشتکار، به حل مشکلات مردم می‌پرداخت. ساده‌زیستی، دور بودن از تجملات و واقع‌بینی از دیگر ویژگی‌های برجسته این شهید بزرگوار بود که در تلاش برای رفع مشکلات مردم منطقه به‌خصوص در سیستان و بلوچستان به‌خوبی نمایان بود.

شهید رئیسی در شرایطی سکان دولت سیزدهم را در دست گرفت که بسیاری از وعده‌ها و پروژه‌ها در دولت سیزدهم بر زمین‌مانده بود و سال‌ها بی‌توجهی به این پروژه‌ها حاصل بی‌تدبیری دولت‌های گذشته بود.

شتاب در ضعف‌ها و کاستی‌های برجامانده از دولت‌های قبل در حالی با سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم شهید رئیسی شتاب بیشتری گرفت که گام‌ها برای پایان‌دادن به محدودیت‌های آبی کار خود را با اجرای طرح بزرگ جهاد آب‌رسانی، آغاز انتقال آب از دریای عمان، ساخت آب‌شیرین‌کن و حفر چاه‌های آب ژرف آغاز کرد.

جهاد دولت سیزدهم از آبرسانی تا معدن جانجا
با سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم و حضور شهید رئیسی، رسیدگی به مشکلات مردم و ضعف‌ها و کاستی‌های برجامانده از دولت‌های قبل شتاب بیشتری گرفت به‌گونه‌ای که گام‌هایی برای پایان‌دادن به محدودیت‌های آبی با اجرای طرح بزرگ جهاد آب‌رسانی، آغاز انتقال آب از دریای عمان، ساخت آب‌شیرین‌کن‌ها و افزایش ظرفیت شیرین‌سازی آب از دریا و حفر چاه‌های آب ژرف برداشته شد و اینها تنها گوشه‌ای از اقدامات برای رفع مشکلات آبی در سیستان است.

هدف شهیدجمهور توسعه سیستان بود
در پی حمایت‌های صورت‌گرفته دولت سیزدهم و شهید رئیسی طرح بزرگ تأمین آب اضطراری سیستان و زاهدان با سرمایه‌گذاری بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید و بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌کن سیستان به بهره‌برداری رسید که این طرح ماندگار به نام شهدای خدمت نام‌گذاری شد.

انعقاد قرارداد واگذاری پساب تصفیه‌خانه فاضلاب زابل به‌عنوان دیگر اقدام مهم در منطقه سیستان و مبادله قرارداد واگذاری پساب زابل به شرکت توسعه صنایع و معادن مس جانجا باارزش سرمایه‌گذاری ۱۷ هزارمیلیاردریالی برای مدت ۱۵ سال اقدامی قابل‌توجه است که در دولت شهید جمهور صورت گرفت و همچنین طرح بازسازی خطوط فرسوده فاضلاب زابل و ردیف بودجه و تأمین اعتبار که در مرحله اول با اعتباری بالغ بر ۳۱۰ میلیارد تومان به طول ۸ هزار و ۲۰۰ متر از بلوار شهید مهر علی جهانتیغ تا دانشگاه در سال گذشته به اتمام رسید.

دولت سیزدهم در حوزه زیر ساختی از جمله در بخش‌های راه‌آهن، گازرسانی مخصوصاً در منطقه سیستان که در دولت روحانی فقط مشعل آن در سال ۹۵ روشن شده بود و برای اولین‌بار در سال ۸۴ و در آغاز دولت نهم بود که پروژه انتقال گاز از عسلویه به ایرانشهر کلید خورده بود پروژه‌ای بر زمین‌مانده بود و دولت روحانی نتوانست حتی در آخرین روزهای فعالیتش هم وعده گازرسانی به سیستان را عملی کند؛ اما در دولت سیزدهم این پروژه گازرسانی به روستاها و شهرهای منطقه سیستان سرعت بیشتری گرفت و در حال تکمیل‌شدن است، بزرگراه‌ها و نیروگاه‌های بادی در استان سیستان و بلوچستان اقدامات ماندگار و قابل دفاعی انجام داده است.

راه‌اندازی پروژه‌هایی مانند معدن مس و طلای جانجا که با آغاز بهره‌برداری معدن مس و طلای جانجا موجبات اشتغال بیش از ۴۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در منطقه سیستان ایجاد شد اخذ مجوزهای لازم برای احداث کارخانه تولید مواد منفجره و انبار ناریه و آغاز عملیات اجرایی پیمانکار، نشان از سرعت‌بخشیدن به روند اجرای این طرح است؛ تأمین دو دستگاه آنفوتراک و انجام ارزیابی‌های دقیق زیست‌محیطی نیز از دیگر دستاوردهای مهم این پروژه است.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark