داخلی آرشيو گزارش صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
بررسی اعلام شهادت تکنیسین اورژانس دلگان
کد مطلب: ۷۷۳۰۴
تاریخ انتشار:جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۰۷
عدم اعلان برخی افراد به عنوان شهید در حوادث، نگرانی‌هایی برای خانواده‌ها و جامعه ایجاد می‌کند و شفاف‌سازی و عدالت در اعلام شهدا اهمیت بالایی دارد.
بررسی اعلام شهادت تکنیسین اورژانس دلگان
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «اوشیدا» در حادثه اخیر ایرانشهر، یکی از اعضای کادر درمان با واقعه‌ای ناگوار روبرو شد که موجب شد پیکر آن مرحوم در سردخانه بیمارستان باقی بماند، با این حال، از نظر شرعی و قانونی، نگهداری جنازه در سردخانه به مدت طولانی جایز نیست.

موردی که در بعضی حوادث، افرادی به عنوان شهید اعلام نمی‌شوند، همواره دغدغه‌ای برای خانواده‌های داغدار و جامعه است.

این مسئله، علاوه بر ایجاد نارضایتی و سردرگمی، می‌تواند به عدم شناسایی و تجلیل مناسب از فداکاری‌های افراد منجر شود و بررسی دلایل این عدم اعلان و ارائه راهکارهایی برای شفاف‌سازی و عدالت در اعلام شهدا، از اهمیت بالایی برخوردار است.

در این حادثه اتفاقی ناگوار برای یکی از اعضای کادر درمان را شاهد بودیم که این امر باعث شده است خانواده آن مرحوم جنازه فرزند خود را تحویل نگیرند و همچنان جنازه در سردخانه بیمارستان است.

در این خصوص فردی آگاه از این مسئله در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصرهامون» بیان کرد: نزدیک به یک هفته است که محمدرضا نورا تکنسین اورژانس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در خودروی آمبولانس حین انجام‌وظیفه و خدمات‌دهی به مجروحین درگیری طایفه‌ای در شهرستان دلگان می‌گذرد و تاکنون خبر شهادت توسط مسئولین مرتبط تأیید نشده است.

این در صورتی است که از همان لحظات ابتدایی رسانه‌های مختلف از خبرگزاری‌های دولتی و حاکمیتی، روابط‌عمومی اورژانس کشور و حتی نمایندگان، معاون سیاسی استاندار و مسئولین وزارت علوم در پیام‌ها و مصاحبه‌هایشان شهادت محمدرضا نورا را تسلیت گفتند، اما باگذشت ۶ روز تاکنون شهادت محمدرضا نورا توسط نهادهای متولی تأیید نشده است.

طبق بررسی صورت‌گرفته ابتدا باید گزارش احراز توسط شورای تأمین استان درخصوص جزئیات حادثه به نهادهای مرتبط در مرکز کشور ارسال شود و پس از تطبیق شرایط احراز با آیین‌نامه مصادیق شهید و شهادت، بنیاد شهید کل کشور مجوز دفن در گلزار شهدا را صادر می‌کند؛ اما تاکنون به علت عدم وجود مصادیق مشابه در سند تعیین شهید و شهادت مصوب ۱۳۹۳ اعلام خبر رسمی شهادت با تأخیر مواجه شده است.

منابع موثق مرتبط در پایتخت بیان داشتند؛ حوادثی همچون جان‌باختن کادر درمان و حتی مدیران دولتی در زمان درگیری طایفه‌ای و موارد مشابه از مصادیق احراز شهادت نیست و تنها جان‌باختن کادر درمان در زمان درگیری با عوامل تروریستی و شرایط جنگی از مصادیق شهادت اعلام شده است مگر اینکه به‌مانند زمان کرونا یا موارد دیگر دفتر مقام معظم رهبری دستور ویژه در این باره صادر کنند، لذا بررسی همین موضوع تا این لحظه روند تأیید شهادت محمدرضا نورا را به تأخیر انداخته است.

لازم به ذکر است شاخص و الگوی تطبیق حوادث با مصادیق ایثارگری، آیین‌نامه تعیین و احراز مصادیق عملی شهید، در حکم شهید و سایر مصادیق ایثارگری مصوب سال ۱۳۹۳ هیئت محترم وزیران است که به تصویب مقام معظم رهبری نیز رسیده و رعایت همه مفاهیم، تعاریف و نحوه تشخیص آن‌ها برای همه سازمان‌ها لازم‌الاتباع است.

به استناد ماده ۸ این آیین‌نامه، مرجع پذیرش و تطبیق حوادث با مصادیق مندرج در این آیین‌نامه، بنیاد معرفی شده که در صورت وقوع حوادث، و ارائه درخواست اولیه توسط نیروهای مسلح و شورای تأمین استانداری‌ها و سایر مراجع ذی‌صلاح، فرایند تطبیق و تشخیص اینکه این حوادث منطبق با مصادیق ایثارگری است یا خیر در بنیاد آغاز می‌شود و ادارات و سازمان‌های سیاسی، انتظامی و دولتی استان‌ها در این تأیید یا رد هیچ دخالتی ندارند.

در انتها ضمن درخواست جهت بررسی هرچه سریع‌تر این موضوع توسط نهادهای مرتبط و پیگیری این موضوع توسط وزارت بهداشت از دفتر مقام معظم رهبری، انتظار می‌رود با توجه به اینکه در سیستان و بلوچستان حوادث دلخراش مشابه زیادی از جمله درگیری‌های طایفه‌ای را شاهدیم، نمایندگان استان ورود جدی به این موضوع داشته باشند و جزئیات این سند را در مجلس مورد بررسی مجدد قرار دهند تا دیگر خانواده کادر زحمت‌کش درمان که جانشان را در زمان خدمت از دست می‌دهند، علاوه بر غم ازدست‌دادن عزیزشان، از بی‌مهری‌های دیگر نرنجند و مسئولین استانی بتوانند در کمترین زمان ممکن نسبت به حوادث تصمیمات درست را اتخاذ کنند.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark