به گزارش پایگاه خبری
اوشیدا؛ علی طباطبایی خدادادی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصرهامون»، بیان کرد: در شب گذشته شاهد آتشسوزی درختان مجموعه پارک جنگلی جزینک، آتشسوزی در حریم رودخانه و حریم شهری جزینک که با هوشیاری مردم و ورود سریع شهرداری و بخشداری به موضوع و اعزام سریع نیروی آتشنشانی از شهر جزینک مهار شدند.
وی افزود: باتوجهبه همجواری رودخانه سیستان و به دلیل وجود پوشش گیاهی مناسب در مراتع و بهویژه در مجموعه پارک جنگلی موجب شده احتمال آمار آتشسوزی در این نقاط بالاتر از میانگین سالهای قبل شود.
شهردار جزینک با اشاره به مشکلات فراوان برای اطفای حریق در این نوع حوادث خاطرنشان کرد: گاهی آتشسوزیها در ساعات پایانی و حتی میانه شب رخ میدهد، دید مناسبی برای یافتن مسیر رسیدن به محدوده آتش وجود ندارد و خطراتی آتشنشانان را تهدید میکند که فرمانده میدان در این مقطع باید بسیار مراقب نیروهای خود باشد.
طباطبایی خدادادی تصریح کرد: شهر جزینک باتوجهبه موقعیت قرارگیری آن در کنار جاده ترانزیتی به کشور افغانستان، حریم سبز جنگلی، فضای سبز حاشیه شهر و وجود مراتع این شهر نیاز مبرم و ویژه به تأمین ماشینآلات آتشنشانی و حمایت بیشتر از سوی مسئولان و ستاد بحران استان را میطلبد.
شهردار شهر جزینک به شهروندان برای کاهش این حوادث و تخریب محیطزیست، توصیه کرد: مردم در صورت حضور در طبیعت به بوستانهای معتبر و تأیید شده بروند، و در صورت حضور در طبیعت از روشنکردن آتش در علفزارها و بوتههای خشک در کنار درختان بهویژه در زمان وزش باد جدا خودداری کنند و شهروندان حتیالمقدور از روشنکردن آتش در فضای سبز شهری خودداری کنند و در صورت لزوم از منقلهای فلزی استفاده کنند و در صورت نبود منقل، با کنارزدن علوفهها و بوتههای خشک و پاکسازی اطراف از وجود این مواد قابلاشتعال، بر روی زمین غیر قابلاشتعال، آتش روشن کنند.
وی در ادامه عنوان کرد: عمده دلایل وقوع آتشسوزی را عامل انسانی اعلام کرد و پرتاب بطری و ظروف شیشهای داخل طبیعت علاوه بر آلودگی محیطزیست میتواند؛ مانند یک عدسی عمل کند و با متمرکزکردن نور خورشید باعث آتشسوزی در بوتههای خشک شود که بهشدت توصیه میشود بعد از استفاده از آتش، حتماً آن را با آب کامل خاموش کرده و مطمئن شوند زغالهای زیرین آتش نیز خاموش شده باشد، همچنین جلوی آتشبازی کودکان در طبیعت را گرفته و نیز از شکستن شاخههای درختان برای روشنکردن آتش خودداری کنند.
شهردار شهر جزینک با بیان اینکه طبیعت جزء سرمایههای کشور ما است و آسیبزدن به طبیعت، آسیب واردکردن به خود ما و شهروندان است، تشریح کرد: متأسفانه بعضی افراد گمان میکنند که آتشسوزی در طبیعت و سوختن مقداری علوفه هرز خسارتی ندارد که این باوری بسیار اشتباه است، دود حاصل از سوختن این مواد، محیطزیست ما را آلوده و هوا را ناپاک میکند، ضمن اینکه بعضی از انواع حیوانات بهعنوان سهامداران اصلی در طبیعت زندگی میکنند و آتشسوزی در طبیعت احتمال افزایش مرگومیر این حیوانات یا کوچ دستهجمعی آنها را از منطقهای باعث میشود و همین امر، سبب تغییر نامطلوب اکوزیست منطقه میشود.
وی در پایان از همه شهروندان در صورت هر گونه حادثه آتشسوزی در سریعترین اقدام به سامانه ۱۲۵ اطلاع دهند تا زمانی که آتش هنوز به شعلهوری رسیده آتشنشانان نسبت به مهار آن اقدام کنند.
آتشسوزی که شب گذشته در جنگل جزینک رخ داد، از ساعت ۸:۲۰ شب شروع شد و پس از تلاشهای بیوقفه، در حدود ساعت ۱۰:۲۰ شب مهار شد؛ این آتشسوزی که حدود یک هکتار از جنگل را در بر گرفت، به دلیل وزش شدید باد، شرایط اطفای حریق را برای نیروهای امدادی و آتشنشانی بسیار سخت کرد.
انتهای خبر/