هادی گلوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری
اوشیدا بیان کرد: باتوجهبه افزایش جمعیت و نیاز روزافزون به منابع آبی برای تأمین غذا از یک سو و گسترش بحران کمآبی در کشور و تأثیر مستقیم آن بر کشاورزی و امنیت غذائی از سویی دیگر، ضرورت استفاده از منابع جایگزین آب، مانند آبهای نامتعارف بیشازپیش احساس میشود
در این راستا، باتوجهبه رسالت دانشگاه زابل بهعنوان نهادی پیشرو در تحقیق و توسعه و نوآوریهای فناورانه در حوزه کشاورزی و منابع آب، این مجموعه با همکاری قطب مدیریت کم آبیاری و آبهای نامتعارف دانشگاه فردوسی مشهد، اقدام به برگزاری پنجمین همایش ملی " کم آبیاری و استفاده از آبهای نامتعارف در کشاورزی مناطق خشک با تأکید بر نقش بهرهبرداران آب در سازگاری با کمآبی" در تاریخ ۲۷ و ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ خواهد کرد.
گلوی تصریح کرد: این همایش که در روزهای شنبه و یکشنبه برگزار میشود، شامل بخشهای مختلفی از جمله سخنرانیهای ویژه، نشستهای تخصصی و بازدیدهای علمی است.
وی افزود: افتتاحیه همایش از ساعت ۸ صبح روز ۲۷ بهمنماه آغاز شده و تا ساعت ۱۷:۳۰ ادامه خواهد داشت. در روز نخست، سخنرانیهای ویژه با حضور کارشناسان و مسئولان مرتبط در ساعات ابتدایی انجام خواهد شد. سپس در نوبت بعدازظهر، نشستهای تخصصی پیرامون موضوعات مختلف از جمله کم آبیاری، حکمرانی آب و هیدروپلیتیک در مناطق خشک و مرزی برگزار خواهد شد.
حضور متخصصان ملی و منطقهای دبیر اجرایی همایش تصریح کرد: این رویداد با حضور کارشناسان و مدیران ارشد از وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، ادارات کل منطقه سیستان و شرکتهای مرتبط با پروژههای آب در کشور برگزار میشود. از جمله مهمانان، مدیرکل آبهای شرق و شمال شرق کشور، متخصصان حوزه شورورزی، و مدیرعامل شرکت اینباسکو هستند که به ارائه دیدگاههای خود در زمینه مدیریت منابع آبی خواهند پرداخت.
بررسی پروژههای انتقال آب و بازدید از تالاب هامون گلوی با اشاره به اینکه در این همایش موضوع پروژههای بزرگ انتقال آب نیز مورد بررسی قرار میگیرد، گفت: این همایش، فرصتی مناسب برای گردهمایی کارشناسان، محققان و بهرهبرداران است تا با بهاشتراکگذاری دانش و تجربیات به بررسی چالشها و راهکارهای موجود در این زمینه بپردازند. در نشستهای تخصصی، وضعیت انتقال آب از دریای عمان و سهراهی دشتک تحلیل خواهد شد. همچنین، در بعدازظهر روز دوم، بازدید علمی از تالاب هامون و پروژههای مرتبط با آبهای نامتعارف در منطقه انجام خواهد شد.
وی در پایان تأکید کرد: این همایش بهعنوان یک بستر پویا برای ایجاد همکاریهای ملی و منطقهای در زمینه مدیریت منابع آبهای نامتعارف و کشاورزی پایدار در مناطق خشک، میتواند به توسعه راهکارهای نوآورانه و مؤثر در مقابله با بحران کمآبی کمک کند و باهدف بررسی چالشهای حوزه آب و کشاورزی در منطقه سیستان طراحی شده و با حضور نخبگان علمی و اجرایی، به دنبال ارائه راهکارهایی برای توسعه پایدار و احیای نسبی مشاغل ازدسترفته در بخش کشاورزی است.
انتهای خبر/