به گزارش
اوشیدا نشست ویژه اشتغال در سیستان با حضور حسین مدرس خیابانی استاندار سیستان و بلوچستان،فرمانداران و مسئولین استانی و شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری زابل برگزار گردید، در این نشست حسین مدرس خیابانی بیان کرد: در بسته اشتغال سیستان بیش از ۳۰۰۰۰ هزار نفر در ۱۳ رسته شغلی مشغول به کار خواهند شد که این امر میتواند؛ در توسعه این منطقه نقش بسزایی داشته باشد.
وی افزود: بسته اشتغال سیستان مشاغلی جایگزین و کم آب از جمله صنایع دستی، قالیبافی، تراش سنگهای قیمتی، بوم گردی، استخر پرورش ماهی، پنل خورشیدی، دام سبک، پرورش مرغ محلی خزک، کارگاه تولید پوشاک، زنبورداری، پرورش شترمرغ، پرورش شتر، مشاغل مرتبط با صنایع خلاق دیجیتال و خدمات بازرگانی الکترونیکی دیده شده است که با توجه به شرایط خاص استان می تواند؛ اشتغال فراوانی ایجاد کند.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: ۳۰۳ نفر در پروژه آبرسانی سیستان با ۱۲ کارگاه فعال اشتغال دارند که این تعداد افزوده خواهد شد.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: اگر بخواهیم مشکل استان در همه حوزه ها را حل کنیم باید بتوانیم اشتغال پایدار را از طریق تولید ایجاد کنیم چرا که موضوع مهم در استان ایجاد اشتغال است لذا پروژههایی که تعریف میشود باید شغل ایجاد کند والویت مهم ایجاد اشتغال، از اجرای این پروژهها است.
وی خاطرنشان کرد: موضوع اشتغال در کل استان با شتاب در حال پیگیری است و تمامی دستگاه های اجرایی موظف به تامین نیروی انسانی از بین نیروهای بومی هستند و۲۸ هزار نفر فرصت اشتغالزایی تا پایان سال هدف گذاری شده است.
مدرس خیابانی افزود:یکی از ظرفیت های مهم در شمال استان معادن است و تامین نیروی انسانی فعال و پویا منجر به توسعه این منطقه خواهد شد.
وی ادامه داد: در بحث اشتغال در حوزه صنعت نیز با توجه به وجود ۲۲۰۰ قالیباف در حوزه سیستان معرفی به بانک انجام شده و در حوزه پوشاک و گردشگری نیز متقاضیانی به بانک ها معرفی شده اند.
حسین مدرس خیابانی در این نشست گفت: کارگروه ویژه منطقه سیستان در حوزه اشتغال از ابتدای سال کار خود را شروع کرده و با اعتبار ۸۷۰ میلیارد تومان برای اشتغال در ۱۳ رشته در حوزه سیستان آماده کرده است و در حال اجراست.
وی افزود: : در حال حاضر وارد فاز اجرای این پروژه شده ایم و کمیته امداد و ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان نهادهای انقلابی در بخش کشاورزی در اجرای این بسته توفیقات خوبی داشته اند واین بسته در فصل های مختلف توسعه کشاورزی،دامپروری، صنایع دستی و اشتغال خانگی قابل اجراست و دستگاه های اجرایی باید در ۵ شهرستان با استفاده از همه ظرفیت های اشتغال استفاده کنند.
وی اظهار داشت:دستگاه های اجرایی در حوزه پرورش دام، آبزی پروری، پرورش شترمرغ و شتر متقاضیان زیادی داشته اند و معرفی به بانک انجام شده و به برخی نیز تسهیلات پرداخت شده است و همچنین از محل اجرای پروژه های عمرانی بالغ بر ۶۰۰ نفر از جمله اجرای پروژه گاز، پروژه توزیع برق، مدرسه سازی و ساخت درمانگاه اشتغال دارند.
مدرس خیابانی تصریح کرد: تکمیل زنجیره اشتغال و بازاریابی محصولات بسیار مهم است و یکی از مهمترین عوامل که باعث از کار افتادگی واحدهای تولیدی شده بحث بازار است.
مدرس خیابانی ادامه داد:اگر اشتغال ایجاد شده در حوزه های مختلف از جمله قالی بافی و پرورش شترمرغ نتوانند تولیداتشان را به فروش برسانند، طبیعی است که پس از یک یا دو ماه کار کردن از چرخه اشتغال خارج می شوند باید زنجیره کامل اشتغال را از حیث تامین نهاده در ابتدای زنجیره و بسته بندی و فروش در انتهای زنجیره را فراهم کنیم تا بتوانیم اشتغال پایدار ایجاد کنیم واز ظرفیت صدا و سیما و همچنین فضای مجازی در بازاریابی، توانمندی ها و دستاوردها و ظرفیت های استان معرفی شود.
نماینده عالی دولت در استان خاطر نشان کرد:: در مرحله بعد همراهی و پشتیبانی بانک ها از سرمایه گذاران اثرگذار است چراکه اکثر سرمایه گذاری ها با تسهیلات بانکی و پشتوانه بانکی انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد:سال گذشته بانک ها ۱۹ هزار میلیارد تومان هم از منابع داخلی و هم از محل تسهیلات تکلیفی ماده ۱۶ پرداخت کرده اند پس باید در اجرای این بسته اشتغال بانکها نهایت همراهی را داشته باشند و برای اجرای این هدف مقدس یعنی اشتغال همراه باشند چرا که در کشور و در استان، هدفی بالاتر از اشتغال وجود ندارد.
وی ادامه داد: بانکها و فرمانداران از دیدگاه من یک هدف بیشتر ندارند و آن این است که هدف و تمرکزشان معطوف به ایجاد اشتغال باشد و در آن صورت میتوان در کنار ایجاد اشتغال مسائل اجتماعی و فرهنگی و سایر معضلات را مرتفع کنیم.
مدرس خیابانی بیان داشت: اگر همت مضاعف بکار بگیریم، عملی شدن این بسته اشتغال امیدوار کننده است و اگر گروههای جهادی، سپاه و قرارگاه عملیاتی پشت این موضوع قرار بگیرند انشاالله تا پایان سال ۳۲ هزار نفر، مشغول خواهند شد.
وی اظهار داشت: ملاک ما برای توفیق در ایجاد اشتغال نرخ شهرستانی و مقایسه آن با آمار سازمان برنامه بودجه است و کاستن از نرخ سازمان برنامه و بودجه در حوزه بیکاری بیانگر موفقیت در اجرای این طرح است.
استاندار تصریح کرد:این بسته اشتغال از جنس اشتغال خرد،خانگی و روستایی و زودبازده است و در کنار این بسته اشتغال که از جنس زودبازده است، پروژه های معادن بزرگ ازجمله معدن مس جان جای، معدن سیاسترگی و پروژه فولاد جزو پروژه های بلند مدت و پیشران هستند که به محض راه اندازی، تعداد زیادی در این پروژه ها نیز مشغول به کار خواهند شد.
حسین سنجرانی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان زابل نیز در این نشست بیان کرد: در حوزه سیستان اعتباراتی تخصیص یافته که نسبت به بسیاری از استان های پرجمعیت کشور، اعتبارات قابل توجه ای است منتها این موضوعات در سطح جامعه به درستی برای افکار عمومی اطلاع رسانی نگردیده است لذا حس امید، نشاط و رضایت مندی در جامعه به چشم نمی یخورد بنابراین می طلبد تا عزیزان صدا و سیما، رادیو شهری، خبرگزاری ها و..اقدامات به حق و کارنامه درخشان نظام جمهوری اسلامی ایران را که در خصوص جهاد تبیین و منویات مقام معظم رهبری مدظله العالی است، تدوین نمایند.
فرماندار ویژه شهرستان زابل افزود: ضمن اشاره به تسهیل در پرداخت تسهیلات بانکی اشتغالزا و کمک به تکمیل پروژه های گردشگری نیمه تمام، پیشنهادات و راهکار های جهت تصویب در جلسه مطرح می شود که نیاز است برای خدمات و بازرگانی تسهیلاتی ویژه در نظر گرفته شود و بازپرداخت تسهیلات سرمایه در گردش از یک سال به سه سال (۳۶ ماه) افزایش یابد.
سنجرانی ادامه داد: ضمانت ها برای دریافت تسهیلات به صورت زنجیرهای باشد و تنها با تایید چاهک توسط جهاد کشاورزی نسبت به تکمیل پرونده اقدام شود.