داخلی آرشيو گزارش صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
تازیانه‌های طوفان بر تن زخمی سیستان؛
خیمه سنگین غول‌های شنی بر زندگی هامون‌نشینان
کد مطلب: ۷۶۷۹۳
تاریخ انتشار:دوشنبه ۱۹ شهريور ۱۴۰۳ ساعت ۰۱:۳۹
وزش طوفان‌های شدید همراه با گردوخاک داستان تکراری که سالیان سال است شمال سیستان و بلوچستان را در خود فروبرده است، طوفان‌های که با هر بار وزیدن حجم سنگینی از گردوخاک را به سمت منازل و روستاها روانه می‌کند.
خیمه سنگین غول‌های شنی بر زندگی هامون‌نشینان
به گزارش پایگاه خبری «اوشیدا» سال‌هاست شمال سیستان و بلوچستان به دلیل بدعهدی کشور همسایه افغانستان در خصوص رهاسازی حقابه قانونی دریاچه هامون دچار مشکل و معضل خشکسالی شده است.

خشکسالی‌های پی‌درپی، عدم تحقق حقابه قانونی و کمبود نزولات جوی باعث بروز مشکلات متعدد از جمله هجوم ریزگردها به سمت روستاها و شهرهای منطقه سیستان شده است به‌طوری‌که بیشترین ایام سال را هوا در سیستان طوفانی و همراه با گردوخاک است.

تالاب هامون که در طول این چند دهه خشکسالی به کانون بحران ریزگردها تبدیل شده است، ریزگردهای که با وزش بادهای تند علاوه بر تنگ کردن راه نفس مردم، خانه‌های آنان را نیز مدفون می‌کنند و مردم نیز چاره‌ای جز همسایگی با غول‌های شنی ندارند.
وزش طوفان در تاریخ هشتم و نهم شهریورماه ۱۲۴ نفر راهی مراکز درمانی و بهداشتی کرد و به گفته مجید محبی، مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان از این تعداد ۳۵ نفر بستری و ۸۹ نفر خدمات درمانی را به‌صورت سرپایی دریافت کردند.

وزش باد شدید با سرعت ۱۰۱ کیلومتر در ساعت زابل را درنوردید
محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با اعلام شدت وزش باد شدید از روز گذشته در منطقه سیستان گفت: وزش باد شدید تا بیشینه ۱۰۱ کیلومتر در ساعت بامداد روز گذشته زابل را درنوردید که گردوغبار حاصل از آن شعاع دید افقی را به ۷۰۰ متر کاهش داد و در شهرستان زهک بیشینه سرعت باد به ۶۴ کیلومتر در ساعت رسید و دید افقی را در ایستگاه هواشناسی تا ۱۲۰۰ متر کاهش داد.

وی افزود: تا سه‌شنبه در شمال استان بادشید و گردوخاک نقاط مستعد طوفان گردوخاک پیش‌بینی می‌شود، دوشنبه و سه‌شنبه در نواحی مرکزی، نوار شرقی و مرز غربی وزش باد با شدت کمتر نسبت به نواحی شمالی و افزایش غبار رخ خواهد داد.

باتوجه‌به اینکه خشکیدن دریاچه هامون با آن گستره وسیع و فرسایش خاک و ماسه‌بادی ناشی از سطح خشک شده این دریاچه، زندگی را برای مردم این منطقه تلخ کرده است، نیاز است تا برای مهار ریزگردها از سوی متولیان امر تصمیمات جدی در نظر گرفته است و برای ایجاد کمربند سبزی که سال‌هاست فقط نام آن در جلسات مطرح می‌شود تصمیمات جدی گرفته شود.

درحالی‌که ایجاد کمربند سبز یکی از ضرورت‌ها در منطقه سیستان است؛ اما اجرای این کمربند با چالش‌ها و پاس‌کاری‌های متولیان امر موجب شده است تا مردم قربانی این پاس‌کاری‌ها شوند.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان دررابطه‌با ایجاد کمربند سبز در گفتگو با یکی از رسانه‌ها مطرح کرد: طبق قانون هوای پاک ماده ۲۴ و ۲۷ منابع طبیعی مسئول تأمین نهال‌های کمربند سبز است و طبق قولی که دادیم آمادگی تأمین نهال را ایجاد کردیم؛ اما متولی ایجاد کمربند سبز شهرداری‌ها هستند و شهرداری‌های حوزه سیستان به‌ویژه شهرستان زابل هر زمانی که اقدامات اجرای را آغاز کنند آنچه وظیفه منابع طبیعی است تأمین نهال به‌صورت نامحدود و از گونه‌های مقاوم و سازگار با منطقه بوده که در اختیارشان قرار خواهیم داد.

این در حالی است که محمد پودینه شهردار زابل بیان کرده است که ایجاد کمربند سبز به دلیل اینکه خارج از محدوده شهری است شهرداری امکان اجرای آن را ندارد.

وی ادامه داد: البته درصورتی‌که این کار توسط ارگان‌های مربوطه انجام شود شهرداری باتوجه‌به اهمیت موضوع درصورتی‌که نیاز به همکاری ما باشد ورود خواهد کرد و ما این آمادگی را داریم که با ارگان‌های مختلف همکاری‌های لازم را داشته باشیم.

این مقام مسئول تصریح کرد: ایجاد کمربند سبز از عهده یک اداره شاید بر نیاید، باید تمام مجموعه ادارات دست در دست هم دهند تا این اتفاق مهم صورت بگیرد.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark