به گزارش پایگاه خبری
اوشیدا، شبکه انتقال گاز در اولین صحنه خود بعد از گذر از پیچوخمهای متعدد وارد سیستان و بلوچستان شد، طرحی که با اجرای پروژه عظیم انتقال گاز از عسلویه به این استان به طول ۹۰۷ کیلومتر با لولههایی به قطر ۵۶ اینچ در شهریور ۸۹ به بهرهبرداری رسید و در فروردین سال ۹۳ طرح گازرسانی به زاهدان، چابهار، زابل، کنارک و صنایع موجود منطقه با اعتبار یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از محل بند ق تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳ تصویب شد.
سیستان و بلوچستان با گستره ۱۸۸ هزار و ۲۲۲ کیلومترمربع معادل ۱۱.۵ درصد مساحت کشور و بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت، آخرین استان فاقد شبکه گاز کشور به شمار میرود.
از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه خطوط انتقال گاز بینشهری، بهرهبرداری از خط انتقال گاز زاهدان به زابل باهدف بهرهمندی مردم شهرستانهای زابل، هیرمند، نیمروز، زهک و هامون و همچنین صنایع و صنوف مستقر در این شهرستانها از گاز طبیعی است.
طرح انتقال گاز از زاهدان به زابل نیز بهعنوان یکی از آرزوهای دیرینه مردم سیستان بهمنظور تأمین گاز شهرها و روستاهای واقع در مسیر خط لوله شهر زابل و کارخانه سیمان سیستان طراحی و اجرا شده است.
خط لوله انتقال گاز زاهدان - زابل در هفته دولت پارسال به بهرهبرداری رسیدرئیس دولت یازدهم در سفر ۱۱ آذرماه سال ۹۶ خود به شمال سیستان و بلوچستان در جمع مردم سیستان قول داد که گاز مهر سال ۹۷ به زابل خواهد رسید وعدهای که نهتنها سال بعد آن محقق نشد؛ بلکه در طول عمر دولتهای یازدهم و دوازدهم مشعل گاز در زابل روشن نشد و این صحبت تنها در حد یک شعار باقی ماند.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم و با نگاه عدالتمحوری که بر دولت مردمی حاکم است گازرسانی به شهرهای مختلف سیستان آغاز شد و هماینک تمامی شهرهای منطقه سیستان در زمینه گازرسانی تعیین وضعیت شده و در هیچ شهری بلاتکلیفی در این زمینه وجود ندارد و امیدوار هستیم در دولت سیزدهم اقدامات گازرسانی به منطقه سیستان به ثمر برسد.
خط لوله ۳۶ اینچ انتقال گاز زاهدان - دوراهی دشتک زابل به طول ۱۱۰ کیلومتر نیز با اعتبار ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان با تلاش قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در هفته دولت پارسال به بهرهبرداری رسید.
۸ هزارعلمک در زابل نصب شده است
علیرضاملاشاهی فرماندار ویژه زابل در خصوص وضعیت گاز در شهرستان زابل در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: شهر زابل ۵۰۰ کیلومتر شبکه موردنیاز دارد که تاکنون ۴۷۵ کیلومتر آن اجرا و نیز ۲۹۲ هزار و ۲۶۱ متر آن تزریق گاز شده است، در این شهر حدود ۲۰ هزار علمک نیز موردنیاز است که ۸ هزارعلمک نصب شده و مابقی در حال تکمیل است.
وی افزود: در شهرستان زابل سه شرکت گاز، رهاورد سیستان و بلوچستان، شرکت یدک گاز سیرک یزد و شرکت سازه گازتوس گیلان با زمانبندی مشخص شرکت گاز جهت اجرای شبکه توزیع جهت گازرسانی، لولهگذاری و علمک گذاری به شهر و روستاهای شهرستان زابل را بر عهده دارند و با پیگیری فرمانداری زابل، بتوانند در سریعترین زمان نسبت به انشعاب گاز اقدام کنند.
ملاشاهی تصریح کرد: این شعله امید در شهر زابل روشن شده و هم اکنون ۱۵۰۰ خانوار در زابل نیز به همت دولت سیزدهم به این موهبت الهی دست پیدا کردند.
۱۵۰۰ خانوار در زابل از نعمت گاز بهرهمند شدندفرماندار ویژه زابل تأکید کرد: شرکت رهاورد سیستان و بلوچستان که از آذرماه سال گذشته شروع به کارکرده است، ۱۵ کیلومتر تعهد کاری دارد که هفت و نیم کیلومتر لولهگذاری گاز و ۴ هزار و ۸۰۰ علمک گذاری آن انجام داده که نیاز به تست و تزریق گاز دارد.
وی ادامه داد: شرکت یدک گاز سیرک یزد که ۴۶ کیلومتر در شهر بنجار تعهد کاری دارد و در حال حاضر ۵ کیلومتر آن لولهگذاری انجام شده و علمکگذاری صورت نگرفته است و البته قابلذکر است شهر بنجار با تعداد ۱۲۰۰ خانوار و ۴۶ کیلومتر شبکه نیاز به ۷۰۰ علمک دارد که پیش بینی می گردد مطابق جدول زمان بندی تا پایان شهریورماه اجرای لولهگذاری آن به اتمام و علمک گذاری آغاز و کار تزریق گاز انجام خواهد شد.
ملاشاهی خاطرنشان کرد: ۱۵ روستا در شهرستان زابل با ۷۲ کیلومتر نیاز شبکه در برنامه زمانبندی مشخصی که توسط شرکت فوق تعیین شده تیرماه ۱۴۰۲ تا پایان سال در دستور کار شرکتهای گاز قرار دارد تا کار لولهگذاری، علمک و تزریق گاز به شبکه را به انجام برسانند و امیدوار هستیم با همراهی مردم و دولت مردمی سیزدهم همه شهروندان شهرستان زابل با اشتراکپذیری از این نعمت و موهبت طبیعی گاز هر چه سریعتر بهرهمند شوند.
انتهای خبر/