مسعود شهرکی جوان خوشنام و آیندهدار منطقه سیستان دراینخصوص چاپ این کتاب در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری اوشیدا گفت: کتاب «سیستان و چالشهای آبی» شهریورماه امسال در پنج فصل نگارش و به چاپ رسید اگرچه بحث و پژوهش در خصوص راهکارهای برونرفت از بحران آبی و مدیریت آن بسیار مفصل است؛ اما در این کتاب سعی شده با بررسی راهکارهای نوین برای آیندهای پایدار در منطقه سیستان که حیاتش وابسته به آب است، یک جمعبندی کاربردی و علمی حاصل گردد.
وی افزود: در فصل اول این کتاب با بررسی اهمیت مدیریت منابع آب تعاریف جامعی در این حوزه بیان گردیده و امنیت آبی و اهمیت، آن حکمرانی آب مدیریت یکپارچه منابع آب زیر ساختها و مسائلی ازایندست عنوان شده است.
شهرکی تصریح کرد: همچنین نیز در فصل دوم شرایط آب در ایران و جهان مورد ارزیابی دقیقتر قرار گرفته و پیامدها، عوامل مؤثر در تشدید بحران راهکارهای مقابله، آلودگیها، آب مجازی و نقش سازمانهای بینالمللی در این مسئله بررسی گردیده است.
وی تصریح کرد: فصل سوم با تعریف روشهای نوین مدیریت آب و مواردی همچون مدیریت تقاضا اقتصاد آب مالیات آب و پلیس آب به دنبال جمعبندی دراینخصوص است.
در فصل چهارم که اختصاصاً به بررسی سیستان و بحران آب میپردازد.
شهرکی ادامه داد: در ابتدا تاریخچه آبی منطقه موردبحث قرار گرفته و سپس با بررسی چالشهای پیش روی منطقه با واکاوی موارد بومی و قدیمی همچون حشر ذخایر چاه نیمهها و حقابه هیرمند و مسائل مربوط به آن آبیاری سطحی، تحتفشار و حفر چاههای عمیق فناورهای نوین گذر از این بحران سیستمها و سنسورهای هوشمند دادههای بزرگ آب غیرمتعارف انتقال آب از دریا آب ژرف، مدیریت مشارکتی آب و نقش سازمانهای محلی و مشارکت مردمی سعی بر ارائه راهکار جامع نوین و عملی در این حوزه گردیده است و در آخر در فصل پنجم به جمعبندی مطالب گذشته بهصورت یکپارچه به همراه نتیجهگیری عنوان گردیده است.
انتهای خبر/