علی رافع شیخی در گفتگو با خبرنگار
اوشیدا ضمن تبریک عید بزرگ قربان بیان کرد: باهدف از صیانت و حفظ سلامت و بهداشت جامعه طرح بهداشتی در حوزه زهک خواهیم گذاشت که در این روز برقراری کشیک ویژه بهداشتی که همکاران ما در ادارات دامپزشکی شهرستان زهک یک اکیپ ثابت و دو اکیپ سیار در شهرستان زهک خدمات بهداشتی خواهند داشت.
وی افزود: در واقع طبق روال هر ساله برنامه نظرات بهداشتی از چند روز قبل بهنوعی از هفته قبل یا هفتههای قبل رسیدن ایام عید سعید قربان شروع میشود که با افزایش فعالیت آموزشی ترویجی حضور پررنگ در فضای مجازی ارائه مطالب آموزشی دررابطهبا عید قربان و تهیه احشام منتشر گردیده است.
رئیس دامپزشکی زهک خاطرنشان کرد: باتوجهبه برنامهریزی انجام شده اکیپ سیار مادرشهر حضور خواهند داشت و شهروندان با مراجعه به گروه مجهزهای سیار ما در سطح حوزه شهرستان خدمات مشاوره بهداشتی دریافت کنند و درصورتیکه برایشان مقدور نباشد با مراجع مستقیم اکیپ سایت مستقر در اداره دامپزشکی از خدمات و مشاوره برخوردار شوند و یا از طریق سامانه ارتباطی مردمی ۱۵۱۲ اداره دامپزشکی شهرستان زهک آماده دریافت نقطهنظرات شهروندان هستیم.
وی بهمنظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابلانتقال بین انسان و حیوان، توصیههای بهداشتی ذیل برای ذبح دام در عید قربان عنوان کرد: دام قربانی را از میادین تحت نظارت اداره دامپزشکی خریداری نمایند، در زمان قطعهقطعه کردن گوشت از لوازم حفاظت شخصی نظیر دستکش استفاده نمایید، از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل نمایید، در غیر این صورت خطر انتقال عامل بیماری به ذابحین در صورت ابتلا به بیماری در دام و یا عدم رعایت بهداشت فردی وجود دارد.
وی با اشاره به کسانی که ذبح دام انجام میدهند گفت: افرادی که به ذبح دام قربانی مشغول هستند، باید از وسایل محافظتکننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابهها نیز به طریق بهداشتی دفع شود، گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال قرار داده شود، جگر و سایر امحا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتیگراد، مصرف شود.
وی تأکید کرد: بههیچوجه شهروندان دامی را که دارای علائم بیماری (لنگش، آبریزش بینی، آبریزش چشم و آلوده به انگلهای خارجی بالاخص کنه) هستند ذبح و مصرف ننمایند از محلهایی که اقدام به کشتار غیرمجاز دام مینمایند گوشت خریداری ننمایند، از مصرف جگر و سایر امعاواحشا گوشت دامی بهصورت خام و یا نیمپز جدا" پرهیز نموده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی تماس حاصل نمایید.