ویژه روز جهانی نابینایان/
جهت بسترسازی برای حضور نابینایان در جامعه باید تلاش بیشتری شود
کد مطلب: ۳۴۱۹۷
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۳۳مسئول کتابخانه های عمومی شهرستان زابل گفت: کتابخانه نیمروز شهرستان زابل تنها کتابخانه ایست که امکان حضور و بهره مندی نابینایان این شهرستان در این کتابخانه فراهم می باشد و تعداد صد نفر عضو این کتاخانه هستند.
محمد صالح حیدری مسئول کتابخانه های عمومی شهرستان زابل در گفتگو با خبرنگار اوشیدا ضمن تبریک روز جهانی عصای سفید به تمام روشن دلان و کم بینایان بزرگوار کشور بیان داشت: با اشاره به وجود بیش از صد و ده نابینا در شهرستان زابل، در جهت بسترسازی برای حضور نابینایان در جامعه باید تلاش بیشتری صورت گیرد.
وی با تاکید بر مناسب سازی زیرساختها به منظور استفاده معلولین به ویژه نابینایان افزود: روشندلان عزیز مانند همه شهروندان برای فعالیت اجتماعی خود نیازمند امکانات هستند، این مسئله در کشورهای پیشرفته به عنوان یک اصل دیده میشود و در بیشتر خیابانها و مکانهای عمومی میتوان نمونههایی از معابر ویژه نابینایان را مشاهده کرد که در کشور ما این وضعیت نیازمند توجه بیشتری است.
وی با بیان اینکه نامناسب بودن محیط شهری، نابینایان را در استفاده از خیابانها و فضای عمومی مانند پارکها و حضور فعال و پررنگ در اجتماع محروم میکند، ادامه داد: نامناسب بودن محیط شهری نابینایان را به خانهنشینی و دوری گزیدن از اجتماع ترغیب میکند.
حیدری ادامه داد: الحمدلله در کتابخانه عمومی نیمروز شهرستان زابل امکانی فراهم شده است که نابینایان در این کتابخانه حضور پیدا کنند و به مطالعه بپردازند.
مسئول کتابخانه های عمومی شهرستان زابل در خصوص تعداد نابینایان عضو کتابخانه نیمروز شهرستان زابل بیان داشت: در این کتابخانه تقریبا تعداد صد نفر از نابینایان شهرستان زابل عضو هستند که اکثر آنها از روستاهای منطقه سیستان می باشند و حرازگاهی برای مطالعه و دریافت کتاب به کتابخانه مراجعه می کنند.
وی آمار جلدها و عناوین موجود برای نابینایان را در این کتابخانه اینگونه برشمرد و گفت: در حال حاضر تعداد پانصد و دو جلد کتاب برای نابینایان فراهم شده است که شامل صد و شصت و دو عنوان می باشد.
حیدری در ادامه از مشکلات این عزیزان گفت: اکثر افراد نابینای عضو کتابخانه ما با تحصیلات عالی هستند در واقع با مشکلات متعددی که دارند درس خوانده اند و خودشان را به این سطح رسانده اند،لیسانس و فوق لیسانس می باشند که بیکارند و علاوه بر این تحصیلات هنرهای بسیاری نیز دارند که از آنها استفاده و بها داده نمی شود.لذا این افراد هرروز منزوی و گوشه گیر تر می شوند.
وی در پایان افزود: اگر به این عزیزان بها داده شود و با توجه به مشکلاتی که دارند توجه بیشتری به آنها صورت گیرد در اجتماع حضور می یابند و از زندگی خود لذت بیشتری می برند.
انتهای پیام/