به گزارش پایگاه خبری اوشیدا، زایشگاه به عنوان یکی از مهمترین مراکز بهداشتی و درمانی است که استقرار زایشگاه در هر شهرستان ضروری محسوب میشود تا مادران برای زایمان خود نخواهند مسافت زیادی را طی کنند و خطرات آن کاهش یابد.
توزیع ناعادلانه پزشک در کشور بهویژه پزشک متخصص زن، مسئله جدیدی نسیت سالهاست که زنان در مناطق محروم به دلیل نبود درمانگاه شبانهروزی، امکانات و تجهیزات مناسب در مراکز درمانی، پزشک زن متخصص، ماما و سایر خدمات بهداشتی و درمانی دچار مشکلات فراوانی میشوند و نتیجه آن میشود ناباروری، ابتلا به بیماریهای عفونی، ازدستدادن سلامت جنسی و از همه مهمتر مرگ مادر یا فرزند.
زنان با توجه به فیزیولوژی که دارند بیشتر به خدمات پزشکی نیازمندند و همچیین زنان بارداری را نیز تجربه میکنند، اما با این حال نبود زایشگاه، ماما، متخصص زنان و سونوگرافیست از مهمترین نیازهای این افراد محسوب شده که اقدام چشمگیری نیز برای رفع آن انجام نگرفته است.
رشد جمعیت و افزایش جامعه جوان یکی از مهمترین فاکتورهای پویایی و رونق به شمار میرود از این رو افزایش هرم سنی در اغلب کشورها به معضلی جدی برای دولتها تبدیل شده است؛ در شرایط کنونی و بصدا در آمد زنگ خطر کاهش جمعیت در اغلب جوامع موجب شده تا برنامههای تشویقی برای فرزندآوری و افزایش زاد و ولد به خانوادهها ارائه شود اما در استان سیستان و بلوچستان با وجود اقبال اجتماعی به این موضوع ابتداییترین خدمات به نحوه احسنت به خانوادهها ارائه نمیشود.
شهرستان زابل با جمعیتی بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر به عنوان مرکزیت سیستان با وجود اینکه بیمارستان تامین اجتماعی ۵۵ تختخوابی آن که از سال ۹۳ افتتاح شده است اما با وجود همه مشکلاتی که مردم سیستان در شرایط بحرانی و فوق بحرانی تحمل میکنند و کمبود پزشک هم در هر شرایطی رنج میبرند اما زایشگاه این بیمارستان با وجود تجهیزات آماده و مجهز که میتوانست مرهمی بر زخمهای دل مردم رنجدیده باشد طی بیش از پنج سال هنوز فعال نیست.
شهرستان زابل که تنها یک زایشگاه در بیمارستان امیرالمومنین (ع) دارد که با وجود شهرستانهای مجاور هم از همین بیمارستان استفاده میکنند و فعالیت زایشگاه تامین اجتماعی میتوانست کمک حال اقتصادی حداقل بیمهشدگان باشد اما غیرفعال بودن آن همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
هزینههای سنگین بستری و درمان در بخش خصوصی به قدری سرسام آور است که هر کسی جرأت رفتن به مطبهای خصوصی را ندارد اما گاه افرادی هستند که مجبور میشوند برای درمان راه خود را به سمت مطب خصوصی کج کنند که متأسفانه با عدم پذیرش بیمه تأمین اجتماعی روبهرو میشوند و عدم تقبل هزینههای آزاد فرد بیمار را از همان راه رفته به عقب باز میگرداند.
احمد مهاجر قائنی، رئیس بیمارستان تامین اجتماعی زابل در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: بنده یک ماه و نیم است که به عنوان سرپرست این بیمارستان منصوب شدهام و در تلاش هستم تا نسبت به رفع مشکلات بیمارستان پیگیری و اقدام شود.
وی افزود: از مهمترین برنامههای بنده فعالیت و راهاندازی زایشگاه بیمارستان تامین اجتماعی زابل است که درخواست جذب نیرو از طریق برگزاری آزمون داده شده است و به احتمال زیاد این آزمون در شهریورماه برگزار خواهد شد تا بتوانیم نیروی متخصص از طریق جذب ماما داشته باشیم.
وی با اشاره به علت عدم فعالیت چندین ساله این زایشگاه تاکید کرد: از گذشته و علت عدم فعالیت زایشگاه اطلاع ندارم ولی در این مدت حضور بنده علت عدم فعالیت همکاری نکردن علوم پزشکی به دلایلی که خودشان میدانند بوده است که در مدت فعالیت بنده هر چند هنوز هم همکاری لازم را نداشتند بالاخره تایید کردند تا زایشگاه فعالیت آن آغاز شود و امیدوار هستیم تا پایان سال زایشگاه این بیمارستان هم فعالیتش آغاز شود.
رئیس بیمارستان تامین اجتماعی زابل تصریح کرد: در روستاهای دورافتاده به عنوان پزشک خانواده مشغول خدمت به مردم سیستان بودم واقعا شرایط و مشکلات این مردم شریف را در این وضعیت بحرانی درک میکنم و نهایت تلاش ما این است تا مشکلات بیمارستان مرتفع و امکانات بهتری در اختیار مردم شریف منطقه قرار گیرد.
انتهای خبر/