به گزارش
اوشیدا، نان در حالی قوت غالب مردم را تشکیل میدهد و بدون آن سفره ها خالی است که پس از اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها عده ای سود جو با هدف اخلال در نظم و ثبات بازار و برهم زدن آسایش و آرامش مردم با پخت بی کیفیت نان، زمینه نارضایتی مردم را فراهم کرده اند.
این درحالیست که علیرغم نظارتِ دستگاه های دخیل بر کیفیت نانواییها هنوز تنور نان باکیفیت در برخی شهرهای سیستان وبلوچستان گرم نشده و باید دید آیا کمکاری از این دستگاهها بوده است یا تخلف از سمت نانواییها صورت میگیرد!
در این زمینه پای درد و دل مردم که مینشینیم حرفهایی برای گفتن دارند؛ شهرکی یکی از ساکنین شهر زابل در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه گاها خمیر نانوایی ها ترش و سوخته است، گفت: کیفیت نان به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آن کیفیت آرد است و هنگامی که کیفیت آرد پایین باشد نمیتوان انتظار نان خوب داشت؛ نان پخت شده در برخی از نانواییهای زابل ماندگاری ندارد و فقط میتوان آن را به شکل تازه خوری مصرف کرد.
وی افزود: در خصوص کیفیت بد نان بارها به نانوایی ها انتقاد کردیم اما فایدهای ندارد، بهانهشان کیفیت پایین آرد است، و این موضوع باعث شده تا فقط در همان ساعت اولیه نان قابل استفاده باشد، و بعد از چند ساعت مثل آجر آنقدر سفت و سخت میشود که اصلا قابل استفاده نیست.
یکی دیگر از شهروندان در این باره بیان کرد: آنچه در خصوص نان پخت شده در شهرستان مشهود است رضایت بخش نبوده و عموم مردم سال هاست از کیفیت پخت نان رنج می برند به طوری که به جز تعداد معدودی از نانوایی ها که نان آنها از کیفیت مناسبی برخوردار بوده مابقی از کیفیت پایینی برخوردار بوده، و جای سوال ایجاد می شود چرا مسئولین امر سالیان سال این موضوع مهم را حل و فصل نکرده اند.
کریمی، یک شهروند دیگر برای ارتقا و بهبود کیفیت نان، راهکار علمی را پیشنهاد داد و گفت: نباید در این قضیه فقط نانوایان را مقصر دانست، در اصل باید پی گندمی را گرفت که از آن، آرد تولید و به عاملان تحویل میشود.
به گفته وی، مطالعات در این مورد از ضعیف یا متوسط بودن کیفیت گندم حکایت دارد، چرا که در تولید گندم با کیفیت و استاندارد با ضعف هایی مواجه هستیم، و از آنجایی که محصول گندم با بی کیفیتی به سیلوها رفته و تبدیل به آرد می شود، خود در پخت نان بی کیفیتی ایفای نقش می کند.
هانیه مقدم یکی دیگر از شهروندان اظهار کرد: روزگاری مردم منطقه سیستان با آسیاب کردن گندم نان پر آوازه خود را تهیه و بر سفره میگذاشتند اما اکنون به دلیل خشکسالی برای دست یافتن به نان بی کیفیت مجبور به ایستادن در صفهای طولانی هستند تا مایحتاج خود را خمیری شکل و فاقد کیفیت از نانواها تحویل گیرند.
برخورد قاطع و قانونی در انتظار نانوایان متخلفدر پیگیری این مطالبه مردمی خبرنگار ما در تماسی که با حسین سنجرانی، فرماندار زابل برقرار کرد، وی گفت: با توجه به اینکه نان قوت غالب مردم منطقه سیستان است، از این رو کیفیت نان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و نانواییهای منطقه باید این موضوع را مد نظر قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه نانواییها باید در پخت نان دقت بیشتری داشته باشند، گفت: کیفیت پخت در بعضی از نانواییها رضایت بخش نیست که در همین راستا نظارت و کنترل در شهرستان افزایش مییابد.
فرماندار زابل تصریح کرد: با توجه به بازدیدهای روزانه و نظارت جدی بر پخت خبازی ها و رصد در سطح شهرستان، اول بر کیفیت و بعد کمیت نان نظارت کامل دارند.
وی با بیان اینکه با نانوایی ها متخلف برخورد قانونی سختی اعمال می شود، افزود: نظارت ها در قالب تیمی و با همکاری بازرسان اداره صمت و تعزیرات انجام میشود.
سنجرانی ادامه داد: دولت به منظور جلوگیری از قاچاق آرد و عرضه خارج از شبکه و با هدف توزیع عادلانه آرد، تصمیم به اجرای طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان کرد، که ابتدا این طرح در ۱۵ استان به صورت آزمایشی اجرا شد ه است که موفقیت آمیز بود.
فرماندار زابل خاطرنشان کرد: دستگاه های کارت خوان سیار با همکاری بانک سپه تهیه شده که همه خبازی های سیستان باید به این دستگاه ها مجهز شوند، بانک سپه متولی کارت های هوشمند جهت استفاده از خدمات نانوایی ها برای تهیه نان شهروندان خواهد بود.
وی افزود: بر اساس این طرح نانواییهای زابل از ابتدای تیرماه به کارتخوانهای هوشمند متصل میشوند و طرح هوشمندسازی به صورت آزمایشی در زابل نیز اجرا خواهد شد و بعد از اجرایی شدن این طرح در کل کشور، سهمیه یارانه نان به حساب سرپرست خانوار واریز خواهد شد.
حسین سنجرانی تصریح کرد: در این طرح بر خلاف تصور و شایعات هیچ افزایش قیمتی برای نان در نظر گرفته نشده و همانند سال گذشته و به همان قیمت ، نان در دسترس مردم قرار خواهد گرفت.
استقرار نیروهای بسیج در ۲۴۵ نانوایی زابلموسی سنچولی، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان زابل هم در ادامه بیان کرد: در اجرای طرح نظارت که با حضور ۲۴۵ نفر از بسیجیان شهرستان و استقرار هر بسیجی در نانوایی جهت نظارت بر پخت و خمیر نانوایی ها خواهند بود همکاری و نظارت لازم هم جهت اجرای صحیح قوانین و ارتباط صحیح و عدالت در سطح شهرستان جهت کیفیت بهتر پخت نان را خواهند داشت.
وی افزود: هر بسیجی آموزش دیده جهت نظارت بر کمیت و کیفیت پخت و توزیع نان نظارت خواهد کرد و با توجه به وضعیت موجود و جلوگیری از سودجویی افراد، نظارت دقیق نانواییها در دستور کار جهادگران بسیجی است.
سهمیه آرد مصرفی تعدیل خواهد شدعلیرضا رخشانی، رئیس اداره غله و خدمات بازرگانی زابل اظهار کرد: در بازرسی از نانواییها کیفیت پخت نان، رعایت پروتکلهای بهداشتی و ساعات کار در اولویت قرار دارد و اگر خبازی موارد مذکور را رعایت نکند سهمیه آرد مصرفی تعدیل خواهد شد.
انتهای پیام/