به گزارش
اوشیدا، صادق رازی، کارشناس مسائل روانشناسی در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: ازدواج به عنوان سنگ بنای اولیه خانواده و عاملی اساسی برای زوجیت و همدلی دو جوان و زمینه بالندگی و پیشرفت همسران به شمار می آید.
وی افزود: انسان ها می توانند در سایه اندیشه و ایمان واقعی و در پناه زوجیتی شایسته، با اطمینان و صلابت، بر ناکامی ها و فراز و نشیب های زندگی چیره شوند.
این کارشناس روانشناسی تصریح کرد: در بینش اسلامی، مقصود ازدواج پیوند زناشویی رسمی میان دو جنس مخالف است که معمولا بالغ بوده و طبق شرایط شرعی و قانونی لازم انجام گرفته است.
وی اضافه کرد: ازدواج زود هنگام به ازدواج زیر هجده سال گفته می شود که به علل مختلفی در ایران و خصوصا مناطق سیستان و بلوچستان رواج دارد و مسائل فرهنگی، اقتصادی، مذهبی و فردی از عوامل سوق دهنده افراد به سمت مزدوج شدن در سن پایین است.
رازی اضافه کرد: مصاحبه با افرادی که جهت مشاوره قبل ازطلاق به مراکز مشاوره مراجعه می کنند از دلایل مهم تصمیم به جدایی فشارهای خانوادگی، ازدواج زودهنگام، نداشتن شناخت کافی و کامل زوجین به همدیگر است.
این کارشناس ارشد روانشناسی عنوان کرد: به دلیل آغاز شکل گیری هویت در نوجوانان فرد هنوز به ثبات فکری و هیجانی نرسیده و نمی داند که از زندگی چه می خواهد و میزان تاب آوری و تحمل این افراد در این سنین بسیار پایین بوده و در مواجهه با مشکلات فشار روانی زیادی را تحمل می کند.
وی عنوان کرد: اختلالات سازگاری نشان می دهند که پیامدهای مهم ازدواج زودهنگام نارضایتی زناشویی، طلاق و به طور کلی سلامت روان و آینده فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.
رازی بیان کرد: حتی نبود آموزش های کافی و آگاهی اجتماعی در برخی مناطق سبب شده که زنان مورد آزار در ازدواجهای زود هنگام قرار بگیرند که بهتر است نام آن را ازدواج پرخطر بگذاریم.
وی گفت: ازدواج های زود هنگام یا کودک همسری به دلایل مختلفی چون مذهبی، فردی، فرهنگی، اقتصادی صورت می گیرد.
این کارشناس ارشد روانشناسی افزود: یکی دیگر از مشکلات ازدواج های زود هنگام این است که طرفین توان مقابله با مشکلات روحی روانی، جسمی و جنسی را ندارند.
وی عنوان کرد: در حقیقت فردی که در سن پایین ازدواج می کند به بلوغ جسمی و فکری و روانی نرسیده و آمادگی مقابله با مشکلات زندگی متاهلی را ندارد و به این خاطر در برقراری رابطه زناشویی دچار آسیب های شدید روحی روانی می شود که این مباحث اثرات مخربی را به دنبال دارند.
رازی خاطرنشان کرد: یکی از راه های پیشگیری از ازدواج زود هنگام اهمیت دادن به موضوع مشاوره قبل ازدواج و خانواده بوده که باید مورد توجه والدین و فرزندانشان قرار بگیرد.
وی اضافه کرد: در واقع با افزایش سطح آگاهی و فرهنگ بسیاری از خانواده ها می توان از آسیب های ازدواج زود هنگام آن هم میان دختران در امان بود.
این کارشناس ارشد روانشناسی اضافه کرد: برخی خانواده ها فکر می کنند اگر فرزندشان هر چه زودتر ازدواج کند بار سنگین مسئولیتی که بر دوش دارند کمتر می شود و با مزدوج شدن فرزند بسیاری از مشکلات آنان در زمینه های مختلف به ویژه اقتصادی حل خواهد شد، در حالی که آنان باید بدانند که اگر برای فرزندانشان اقدام به ازدواج های زود هنگام کردند زندگی آینده آن را به خطر انداختند.
وی اضافه کرد: والدین در برابر و قبال فرزندان خود مسئولیت بسیار سنگینی بر عهده دارند که نباید آن را به سهل انگاری بگیرند و برای فرار از مشکلات زندگی دست به گریبان ازدواج های زود هنگام برای فرزندانشان به ویژه دختران شوند.
رازی عنوان کرد: حتی در برخی مناطق هنوز هم به مبحث مشاوره قبل ازدواج توجه ویژه ای نمی کنند و حتی آزمایشاتی که پیش از مزدوج شدن هم نیاز بوده را انجام نمی دهند که این موضوع هم تبعات بسیار خطرناکی برای فرزندان آنان در آینده خواهد داشت که لازم است در این زمینه مسئولین دست اندر کار برنامه ویژه و مدونی در دستور کار خود قرار بدهند.
انتهای پیام/