داخلی آرشيو گزارش صفحه اقتصادی
امتیاز مثبت 
۰
 
نگینی در شرق کشور؛
شهرستان نیمروز قطب معدنی جنوب‌شرق کشور
کد مطلب: ۷۶۹۹۴
تاریخ انتشار:شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۴۲
نیمروز یکی از شهرهای شمال سیستان و بلوچستان است که دارای معادن بسیار غنی بوده و ۹۷ درصد معادن شمال سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص داده است.
شهرستان نیمروز قطب معدنی جنوب‌شرق کشور
به گزارش پایگاه خبری «اوشیدا»، سیستان و بلوچستان با قرارداشتن بر روی کمربند فلزی و معدنی جهان که از صربستان تا پاکستان ادامه دارد حاوی ذخایر غنی از فلزات و کانسارهای معدنی از قبیل کرومیت، مس، منگنز، سرب و روی، قلع، تنگستن، طلا و همچنین عناصر و کانسارهای غیرفلزی نظیر تالک، منیزیت، گل‌سفید و سنگ‌های ساختمانی و تزیینی به‌ویژه گرانیت و مرمر است.

سیستان و بلوچستان یکی از استان‌های بزرگ معدنی کشور محسوب می‌شود به‌طوری که از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن به‌طورقطع و در شرایط کنونی در این استان وجود دارد.

سیستان و بلوچستان از حیث داشتن عناصر معدنی فلزی از کم‌نظیرترین استان‌های کشور محسوب می‌شود و بیشترین میزان آهن پلاسری، مس و آنتیموان و طلای کشور را با پراکندگی وسیع دارد.

شناخت مزیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش معدن می‌تواند علاوه بر هدایت سرمایه‌ها و منابع به سمت بهره‌برداری توان رقابتی در بازارهای بین‌المللی ایجاد کند که این امر در سیستان و بلوچستان به‌عنوان رنگین کمانی از معادن دور از انتظار نیست.

این استان باتوجه‌به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فراوانی که در حوزه ذخایر معدنی دارد در صورت ایجاد زیرساخت‌های مناسب می‌تواند به‌عنوان موتور محرکه کشور عمل کند.

سیستان و بلوچستان یکی از استان‌های مستعد در زمینه سرمایه‌گذاری به‌ویژه در بخش معدن است، صدها معدن متنوع و رنگارنگ گنج‌های نهفته‌ای هستند که سرمایه‌گذاران را به خود می‌خوانند.

سیستان و بلوچستان به دلیل قرارگرفتن روی کمربند فلزی جهان یکی از استان‌های مستعد در زمینه سرمایه‌گذاری در حوزه معدن محسوب می‌شود و معادن متنوعی را داراست که به شایستگی می‌تواند برای دستان بیکار جوانان این خطه شغل ایجاد کرده و در نهایت تغیر چهره استان را به دنبال داشته باشد.

نیمروز یکی از شهرهای شمال سیستان و بلوچستان است که دارای معادن بسیار غنی در منطقه سفیدآبه بوده و ۹۷ درصد معادن شمال سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص داده؛ از ظرفیت‌های معدنی این شهرستان می‌توان به معادن آنتیموان و معدن مس جانجا و معدن مس سیاستراگی اشاره کرد که از معادن بسیار غنی با عیار بالا است.

یکی از معادن غنی این شهرستان معدن مس سیاستراگی در فاصله ۱۸۴ کیلومتری شهرستان نیمروز و در روستای اومار واقع شده که ظرفیت سالیانه این معدن بیش از ۳هزار تن در سال است، در این معدن نوع محصول استخراج شده کاتد مس با عیار ۹۹/۹۹% است.

وجود بسترهای مناسب برای اشتغال باتکیه‌بر نیروهای متخصص داخلی و افراد بومی منطقه باعث شده تا نیروی کار انگیزه‌شان دوچندان شود.

یکی از کارگران این معدن چنین می‌گوید: حدود ۹ ماه است که در اینجا کار می‌کنم. خدارا شکر اکثر جوانان روستا مشغول به کار شدند، با راه اندازی این کارخانه مس افرادی که هم از این منطقه رفته بودند برای کار بازگشتند.

به گفته علی زند مدیر معدن مس سیاستراگی نیمروز وجود بستر مناسب برای اشتغال و به‌کارگیری نیروهای متخصص و افراد بومی در این معدن باعث شده تا انگیزه کار دوچندان شود، ذخیره معدنی آن به شکلی است گه می‌توان شهرستان نیمروز را به یک قطب صنعتی در استان تبدیل کند.

۳۵۰ نفر در معدن مس نیمروز مشغول به کار هستند

احمد میش مست مدیر اداره صنعت و معدن نیمروز هم گفت: بیشتر نیروی کار در معدن مس سیاستراگی افراد بومی خود منطقه و از روستای اومار در مجاورت این معدن هستند و در حال حاضر ۳۵۰ نفر به‌صورت مستقیم در این معدن مشغول فعالیت هستند.

رضا شریفی معاون سیاسی‌اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان هم عنوان کرد: باتوجه‌به اینکه در استان این چنین ظرفیتی داریم باید از آن نهایت استفاده را ببریم البته نفع این کارخانه باید به استان برسد.

شریفی افزود: سیستان و بلوچستان ظرفیت‌های بیشماری دارد و می‌توان ادعا کرد، این نقطه از کشور در ایران و منطقه بهشت معدن‌شناسان و معدن‌کاوها است.

وجود معادن بسیار غنی علاوه بر ایجاد رونق اقتصادی در منطقه موجب رشد زیرساخت‌های موردنیاز در بلندمدت و تبدیل‌شدن استان به قطب صنایع معدنی خواهد شد

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark