داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
کارشناس تغذیه مطرح کرد:
بایدها و نبایدهای غذایی در ماه رمضان
کد مطلب: ۷۸۲۴۴
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۶ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۰۷:۰۰
کارشناس تغذیه مرکز جامع سلامت زهک گفت: ماه رمضان فرصت مناسبی است تا علاوه بر بهره‌مندی از برکات معنوی این ماه با رعایت یک برنامه غذایی مناسب بعضی از عادات نادرست تغذیه‌ای اصلاح گردد.
بایدها و نبایدهای غذایی در ماه رمضان
مریم بختیاری در گفتگو با خبرنگار اوشیدا به بررسی عادات غذایی نادرست در ایام روزه‌داری با تأکید بر این که در این ایام نیز باید تعادل و تنوع در برنامه غذایی رعایت شود بیان کرد: برای تقویت سیستم ایمنی بدن از همه گروه‌های غذایی به میزان کافی و مناسب استفاده شود و کنترل مقدار وعده‌های غذایی به پیشگیری از چاقی و مشکلات گوارشی کمک خواهد کرد.
 
 وی مصرف آب زیاد در ابتدای افطار را یکی از عادات نادرست دانست و توصیه کرد: روزه‌داران افطار خود را با نوشیدنی‌های گرم یا ولرم مانند چای کم‌رنگ، آب ولرم یا شیر گرم آغاز کنند. همچنین مصرف خرما یا کشمش در وعده افطار، علاوه بر کنترل اشتها، به تنظیم قند خون کمک می‌کند.
 
 بختیاری پرخوری هنگام افطار را از دیگر مشکلات تغذیه‌ای برشمرد و تأکید کرد: به‌جای شیرینی‌های مصنوعی مانند زولبیا و بامیه، از مواد غذایی طبیعی شیرین مانند خرما، کشمش و میوه‌ها استفاده شود، چرا که مصرف بیش از حد شیرینی‌ها می‌تواند منجر به چاقی و اضافه‌وزن شود.
 
 وی همچنین به مصرف بیش از حد آب در وعده سحر اشاره کرد و گفت: «برخی افراد برای جلوگیری از تشنگی در طول روز، مقدار زیادی آب می‌نوشند، اما این کار صحیح نیست.» علاوه بر این، نوشیدن زیاد چای، به‌ویژه چای پررنگ، به دلیل افزایش دفع ادرار، موجب ازدست‌رفتن نمک‌های معدنی مورد نیاز بدن در طول روز می‌شود.
 
 این کارشناس تغذیه بر پرهیز از مصرف تنقلات زیاد بین افطار تا سحر و مواد غذایی سنگین، پرچرب و سرخ‌شده در وعده افطار تأکید و توصیه کرد که روزه‌داران از غذاهای آب‌پز و بخارپز استفاده کنند.
 
وی به افرادی که دارای مشکل اضافه‌وزن هستند تأکید کرد: با رعایت نکات تغذیه‌ای در ایام روزه‌داری ضمن اصلاح برنامه غذایی و کاهش در دریافت انرژی برای کاهش وزن خود برنامه‌ریزی کنند.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark