غلامحسین لکزائیان پور در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری
اوشیدا بیان کرد: باتوجهبه وقوع خشکسالی در نقاط مختلف کشور و تأثیر تغییرات اقلیمی بر روند بارش سالانه، حجم ذخایر آب شرب کشور در شرایط مطلوبی نمیباشد و راه عبور از تنشهای آبی در شرایط فعلی، مدیریت بهینه منابع آبی موجود و استفاده از روشهای نوین مدیریت مصرف آب شرب است.
وی افزود: برای مدیریت مصرف آب شرب در نقاط مختلف کشور روشهای گوناگونی وجود دارد که عمدهٔ این روشها باتوجهبه شرایط محیطی و اقلیمی هر منطقه در ادامه مطرح میگردد:
مدیر امور آبوفاضلاب شهرستان زهک تأکید کرد: مدیریت تنشهای آبی در کشور با روشهایی نظیر: اجرای طرحهای ویژه آبرسانی، تصفیه فاضلاب و بازچرخانی آن، اصلاح و بازسازی شبکههای فرسوده و کاهش هدررفت شبکههای توزیع، هوشمندسازی کنتورهای آب و کنترل هوشمند شبکههای توزیع آب، ارتقای کیفیت و ظرفیت تأمین آب، اصلاح تعرفهها و فرهنگسازی مصرف بهینه آب و استفاده از منابع آب نامتعارف و نمکزدایی از آب دریا امکانپذیر خواهد بود.
متأسفانه مصرف سرانه بالای آب در کشور و سهم بالای مشترکین پرمصرف (حدود ۴۸ درصد خانوارها که ۷۰ درصد مصرف را دارند) نشاندهنده چالش زیاد در کاهش مصرف آب است.
وی ادامه داد: فرهنگسازی مصرف بهینه آب در شرایط آبی فعلی کشور از ملزومات است و باید بهصورت ریشهای از مدارس و آموزشگاهها شروع شود. درحالیکه سرانه مصرف آب به دلیل افت ذخایر آبی کشور در سال جاری ۱۳۰ لیتر در شبانهروز بهازای هر نفر تعیین شده است، متأسفانه سرانه مصرف آب در برخی نقاط کشور به ۲۵۰ لیتر در شبانهروز بهازای هر نفر نیز میرسد.
وی ادامه داد: باتوجهبه ضرورت مدیریت مصرف آب، تعرفههای جدید آب با افزایش میانگین ۲۸ درصدی و ساختار پلکانی، هدفمندکردن مصرف و تشویق صرفهجویی را دنبال میکنند. مردم میبایست به اهمیت و ارزش منابع آبی، بخصوص منابع آب شیرین در شرایط فعلی پی ببرند و در حفاظت و پایداری آن سهیم باشند.
مدیر امور آبوفاضلاب شهرستان زهک گفت: متأسفانه فرسودگی شبکههای توزیع آب و هزینههای بالای تعمیر و نگهداری آن، هدررفت آب و هزینههای اضافی را افزایش داده است. سالانه حدود ۲۵درصد آب کشور هدر میرود. بازسازی خطوط انتقال و شبکههای توزیع آب میتواند راهکار مناسبی جهت مدیریت بهینه مصرف آب تلقی شوند.
وی تصریح کرد: مدیریت فشار و استفاده از فناوریهای نوین نشتیابی، پایش برخط و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف، میتوانند هدررفت آب را تا حدودی کاهش دهند. تشویق مشترکین به استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب نظیر سر شیرها و سر دوشها در مدیریت مصرف آب مؤثر است.
لکزائیان افزود: آنچه مسلم است ذخایر آبی کشور اعم از منابع آبی سطحی و زیرزمینی در شرایط خوبی نیستند و برای عبور از تنشهای آبی حادث شده، بهترین راهکار مدیریت مصرف و صرفهجویی در میزان مصرف آب با اعمال روشهای نوین خواهد بود.
انتهای خبر/