داخلی آرشيو گزارش صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
جامعه دانشگاهی پای میز بررسی امنیت استان؛
ارتقاء امنیت جامعه بر پایه وجوه مشترک
کد مطلب: ۷۷۱۷۳
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۱۳
اشتراکات شیعه و سنی بیشتر از تفاوت‌هاست و باید این اشتراکات برجسته شود.
ارتقاء امنیت جامعه بر پایه وجوه مشترک
به گزارش پایگاه خبری «اوشیدا» به نقل از عصرهامون، جمعی از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان در نشستی توجه اشتراکات بین شیعه و سنی تأکید کردند و بیان کردند که یکی از مهم‌ترین موضوعات باتوجه‌به اقلیم استان محبت به اهل‌بیت علیهم‌السلام بوده که مختص به یک مذهب نیست، مسئله ۲۵ محرم و نخستین قیام به خون‌خواهی امام حسین علیهم‌السلام موضوع مهمی است که می‌تواند، و شکاف بین مذاهب را از بین می‌برد.

در این زمینه نخبگان مذهبی اهل‌سنت و تشیع، باید کنار همدیگر بنشینند و مسائل دینی را بررسی و راهکارهای وحدت‌بخش ارائه دهند و باید از ظرفیت نخبگان و اساتید دانشگاهی برای ترویج وحدت اسلامی در میان کشورهای جهان اسلام استفاده کرد.

در این راستا جمعی از اساتید و نخبگان دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان با حضور در میزگرد «ارتقای امنیت روانی جامعه بر پایه وجوه مشترک» پایگاه خبری «عصرهامون» به مسئله چگونگی تقویت اشتراکات بین شیعه و سنی تأکید کرده و گفتند: امام حسین علیه‌السلام محور وحدت شیعه و سنی بوده و در سیستان و بلوچستان که رنگین‌کمان اقدام و مذاهب است نخستین قیام به خون‌خواهی این امام همام، می‌تواند محوری بر اشتراکات مذهبی و تقویت وحدت باشد.

میزگرد «ارتقای امنیت روانی جامعه بر پایه وجوه مشترک» در دانشگاه پیام‌نور سیستان و بلوچستان زاهدان با حضور جمعی از استادان و نخبگان دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان اعم از حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدباقر حیدری‌نسب مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام‌نور، عزیز اله اربابی مسئول دفتر هم‌اندیشی اساتید دانشگاه، محمد گل کهرازه عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، اکبر خواجه استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه، احمدرضا طاهری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی استان و احمد میرگل مسئول بسیج اساتید دانشگاه پیام‌نور استان به‌عنوان مجری میزگرد به بررسی ارتقای امنیت روانی جامعه بر وجوه مشترک پرداختند.


مهم‌ترین موضوع وحدت در سیستان‌وبلوچستان محبت به اهل‌بیت (ع) است
محمدباقر حیدری‌نسب مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام‌نور سیستان و بلوچستان بیان کرد: یکی از موضوعات مهم برای جامعه کارکردن بر روی ابعاد مختلف مشترکات بین مذاهب است و تأکید رهبر معظم انقلاب و بزرگان بر این بوده که به این امر توجه شود که الان آرامش بین مذاهب و تقریب در جهان اسلام لازم است.

وی افزود: اقوام و مذاهب مختلفی در کشور با گرایش‌های متفاوت وجود دارند که باید به دنبال وجوه مشترک باشیم تا فاصله را کم کنیم، بخشی از وجوه باید به‌صورت گفتمانی انجام شود.

حیدری نسب ادامه داد: یکی از مهم‌ترین موضوعات باتوجه‌به اقلیم سیستان و بلوچستان محبت به اهل‌بیت علیهم‌السلام بوده که مختص به یک مذهب نیست، مسئله ۲۵ محرم و نخستین قیام به خون‌خواهی امام حسین علیهم‌السلام است و همایش قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل‌سنت که چند سالی است در استان برگزار می‌گردد نشان می‌دهد که اهل‌سنت ارادت به امام حسین (ع) دارند و توجه به این امر این شکاف بین مذاهب را کم می‌کند.

تأکید بر تقویت اشتراکات بین شیعه و سنی
عزیز اله اربابی مسئول دفتر هم‌اندیشی اساتید دانشگاه پیام‌نور سیستان و بلوچستان با تأکید بر تقویت اشتراکات بین شیعه و سنی، در راستای ایجاد وحدت و رفع‌اختلاف‌ها، گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری، دشمنان به دنبال ایجاد تفرقه در بین مسلمانان هستند، بنابراین نیاز به وحدت در بین مسلمانان احساس می‌شود.

وی ادامه داد: باتوجه‌به ویژگی جمعیتی، قومیتی و جغرافیایی جمهوری اسلامی، می‌توان دین و مذهب را به‌عنوان اساسی‌ترین عامل‌های تشکیل‌دهنده هویت ملی دانست، به بیان دیگر هرچند دشمن همواره تلاش کرده از این شکاف‌های قومی و مذهبی در راستای پیشبرد اهداف خود استفاده کند، اما نباید فراموش کرد که انقلاب اسلامی به‌عنوان دین و مذهب در کنار مقاومت، مؤلفه‌هایی هستند که علاوه بر حفظ وحدت و انسجام ملی، شاخصه‌های اصلی برای تعریف هویت ملی نیز محسوب می‌شوند.

اربابی تأکید کرد: سیستان و بلوچستان جزو مناطق سیستان تاریخی است که در همه منابع اثبات شده که اولین خون‌خواهان به امام حسین علیهم‌السلام بودند، این افتخار بر مناطق این منطقه بوده و نقطه خوبی است چرا که مشابه آن بر اشتراکات مذهبی اثر گذاشته است.

امام حسین (ع) محور وحدت است
محمد گل کهرازه عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان بیان کرد: اگر محور مسلمانان وحدت و وجوه مشترک امام حسین (ع) باشد به هیچ‌چیز توجه نخواهیم کرد، در این راستا راهکارهای وجوه مشترک در مقوله امنیت روانی یک بخش امنیت فیزیکی بوده که بر روح و روان افراد اثرگذار است.

وی ادامه داد: برگزاری مراسمات مختلف در این زمینه باید بر پایه وجوه مشترک شکل گیرد که یکی از آن برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی است، اهل‌سنت آداب‌ورسوم خاصی در روز عاشورا و تاسوعا اهل‌سنت دارند که دعوت از بزرگان قوم، روحانیون شیعه و سنی در این کارگاه‌ها و برگزاری جلسات تقریبی برای آگاهی جامعه، بخشی از آن است.

حب اهل‌بیت (ع) مهم‌ترین عامل وحدت
اکبر خواجه استادیار گره علوم سیاسی دانشگاه افزود: اعتقاد ناآگاهانه یک مشکل است، امنیت مسئله مشترک بشری بوده که در طول تاریخ ۹ هزارساله داده‌هایی داریم که بر مبنای آن تحولات کلان جامعه انسانی سه مرحله سنتی، مدرن و فرامدرن را دربرگرفته است، البته در بین شاخصه‌های مطروحه، حب اهل‌بیت (ع) مهم‌ترین عاملی است که همه مؤلفه‌ها را در لوای خودپوشش می‌دهد.


پژوهش در تقریب مذاهب اسلامی
احمدرضا طاهری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی استان بیان کرد: هیئت اندیشه‌ورز یک اتاق فکر است که نخبگان و اساتید دانشگاه‌ها برای حل مشکلات گرد هم می‌آیند، وجوه مشترک فقط بر سوی مشترکات مذهبی نیست بر روی مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هم باید باشد تا ببینیم چه چیزی باعث ایجاد ناامنی می‌شود.

وی افزود: یکی از کارها الگوبرداری است باید از تجربیات دیگران در این زمینه با تحقیق و پژوهش آگاه، معضلات را برطرف کنیم که یکی دیگر از کارهای مهم برگزاری کارگاه‌ها برای تقویت وجوه مشترک است که آگاهی می‌آورد.

طاهری ادامه داد: بحث تقریب یک تخصص است و لازمه آن پژوهش، باید از دیدگاه اساتید، دانشجویان، فعال سران و بزرگان در این مقوله بهره‌گیری کرد.

جهان اسلام نیاز به وحدت بین شیعه و سنی دارد
حیدری‌نسب با اشاره به اهمیت وحدت مسلمانان در خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان، تصریح کرد: شیعه و سنی امروز از خباثت‌ها و توطئه‌های دشمنان اسلام آگاه شده‌اند، بنابراین باید برای با وحدت و در اقدامی هماهنگ با ایجاد قرارگاه‌های بصیرت‌افزایی، در عرصه‌های میدانی و فضای مجازی با دشمن مبارزه می‌کنند.

اشتراکات شیعه و سنی عامل ایجاد وحدت و رفع‌اختلاف‌ها
مسئول دفتر هم‌اندیشی اساتید دانشگاه پیام‌نور سیستان و بلوچستان با اشاره به تلاش دشمنان برای ایجاد تفرقه بین شیعیان و اهل‌تسنن، افزود: شیعه و سنی اشتراک زیادی در توحید، نبوت و معاد دارند که باید از این اشتراکات برای ایجاد وحدت و رفع‌اختلاف‌ها استفاده کرد.

اربابی خاطرنشان کرد: باید با ایجاد روشنگری عمومی برای عامه مسلمانان در دنیا، به بحث وحدت و تقریب مذاهب با جهان اسلام، تأکید بسیار کرد، امروز آگاه‌سازی مذهبی، پیشرفت، ایستادگی، مقاومت و حمایت از ملت‌های مختلف سنّی و شیعه افزایش‌یافته که این حمایت همه‌جانبه نشانگر نگاه انسجام‌بخش مذهبی بر اساس اسلام ناب محمدی (ص) است.

اسلام‌هراسی؛ هدف دشمنان
احمدرضا طاهری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی و مسئول دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی استان بیان کرد: درگیر تهاجم فرهنگی هستیم باید بپردازیم به چه طریقی دشمن توانسته فرهنگ غربی و شرقی را بر ما تحمیل کند که موفق بوده از قدرت رسانه‌ای برخوردار شود، جمهوری اسلامی ایران در این حوزه خوب ایستاده و از همان ابزار رسانه استفاده کرده و مقابله می‌کند وقتی این ابزار در فضای مجازی هدایت شود موضوع مدیریت می‌شود.

وی افزود: در سیستان و بلوچستان مبانی فقهی مهم است باید از قرآن برداشت‌های عمیق کرد این امر به دنبال سایر موارد مانند اختلافات ایدئولوژیکی مهم است، چرا که دشمن به دنبال اسلام‌هراسی بوده و چون ایران در مقابل آن ایستاده، ایدئولوژی اسلامی باعث ترس دشمنان بوده و با ایجاد گروهک‌هایی مانند داعش به دنبال ضربه‌زدن هستند.

سیستان و بلوچستان هیجانی‌ترین و حساس‌ترین استان کشور
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، ادامه داد: یکی از موادی که دشمنان بر روی آن برنامه دارند فضای مجازی است، بهترین و اثرگذارترین هدف برای برآورده‌شدن اهداف دشمنان است.

کهرازه گفت: سیستان و بلوچستان هیجانی‌ترین و حساس‌ترین استان کشور است، براین‌اساس این‌ها با اهداف خاص به‌ویژه بر روی جوانان کارکرده و ورود می‌کنند، برانگیختن احساسات و عواطف نقطه دیگری است که دشمن برای آن انگشت گذاشته باید از پایه و اساس یعنی آموزش‌وپرورش بر روی این موضوع کارکرد و ریشه‌ای موضوع را حل کرد.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark