به گزارش خبرنگار پایگاه خبری «
اوشیدا» به نقل از عصرهامون، یکی از مهمترین پیامدهای گرمای طاقتفرسا در ایام تابستان بهخصوص در منطقه سیستان که علاوه بر افزایش دما، مردم این منطقه با طوفانهای ۱۸۰ روزه که سرعت آنها به ۱۱۵ کیلومتر هم میرسد، دستوپنجه نرم میکنند؛ این گرما باعث افزایش چشمگیر مصرف برق شده و کولرها به طور مداوم روشن است و مردم برای فرار از گرما، مجبور هستند از وسایل برقی پرقدرت استفاده کنند.
علاوه بر این، شدت گرمای هوا و غلظت ریزگردها باعث بروز مشکلات تنفسی، کمآبی بدن و سایر مشکلات سلامتی در افراد، بهخصوص سالمندان، کودکان و افراد دارای بیماریهای زمینهای شده است.
این افزایش مصرف، فشار زیادی به شبکه برق سیستان وارد کرده و منجر به قطعی مکرر برق در ساعات اوج مصرف برای برخی مناطق شده و همچنین ضعف شدید ولتاژ باعث خسارتهای به وسایل برقی منازل مردم شده که نارضایتی عموم مردم از مسئولین شهرستان را به همراه داشته است.
مردم منطقه سیستان از قطعیهای مکرر برق در شهرستان زابل گلایههای بسیاری دارند که این قطعی و نوسان برق باعث نگرانی مردم این منطقه شده است؛ برخی شهروندان زابل که اغلب آنها در روستاهای اطراف شهرستان ساکن هستند؛ پس از تماس به خبرنگار «عصرهامون» گفتند: قطعی مکرر برق باعث آتشسوزیهای بسیار زیادی در منطقه سیستان شده که خسارات جبرانناپذیری را برای مردم ایجاد کرده است.
احمد جهان زاده یکی از شهروندان زابل بیان کرد: برق در این منطقه نوسان زیادی دارد که به طور میانگین هر ۱۰ دقیقه یکبار برق در این منطقه قطع میشود که این پائین بودن ولتاژ و قطع و وصلها باعث سوختن تعداد زیادی از وسایل برقی مردم این منطقه شده است.
وی افزود: در ماههای گذشته دو بار مجبور به تعویض موتور یخچال منزل و کولر شدهام که باتوجهبه گرانیهای اخیر پرداخت این هزینهها برای ما خیلی زیاد است.
حسین میری یکی دیگر از شهروندان منطقه سیستان در خصوص قطعی مکرر برق بیان کرد: افزایش دمای هوا در سیستان و همچنین طوفانهای همیشگی این منطقه باعث مشکلات فراوانی مانند آتشسوزی کمپرسور اسپلیتها شده است و به دلیل نبود آب در سیستان اغلب مردم از اسپیلت بهجای کولر آبی استفاده میکنند.
قطعی برق باعث اختلال در دستگاههای سنجش هوا شده است
محمدرضا علیمرادی مدیرکل حفاظت محیطزیست سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون» در خصوص اثرات مخرب طوفانهای منطقه سیستان بیان کرد: منطقه سیستان در این روزها هم با طوفانهای ۱۲۰ که غلظت این ریزگردها بسیار زیاد است و هم با وجود گرمای زیاد روبهرو است.
وی با بیان اینکه قطعی مکرر برق در منطقه باعث اختلال و مشکل بر روی دستگاههای سنجش پارامتر ذرات معلق هوا شده است؛ افزود: این دستگاهها آنلاین باید باشند و با برقکار میکنند و عملاً برخی از این دستگاهها ازکارافتادن و دچار نقض فنی شده که در حال بررسی رفع مشکل فنی این دستگاهها هستیم.
سیستم توزیع برق سیستان فرسوده است
فرهاد شهرکی، نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون» بیان کرد: تعداد قطعیهای برق در سیستان بسیار زیاد است؛ در حدود دو ماه که در مجلس حضور داریم ما مشاهده کردیم که متأسفانه قدیمیتری سیستم توزیع برقی را در استان داریم در ۲۰ سال گذشته در خصوص سیستم توزیع برق تجهیزات قابلقبولی را نداشتیم.
وی افزود: طوفانها و ریزگردها باعث شده تا هفت تیربرق شکسته شود و تعداد بسیاری ترانسها مستعمل و غیرقابلاستفاده شده است و تلاشی که در تهران داشتیم این بود ناتراسی برق را برای سیستان اعمال نکنند و ناپایداری و قطع برق سیستان به دلیل فرسودگی شبکه است.
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با مدیرعامل توانیر کشور در چند روز گذشته جلساتی داشتیم که در این جلسه بیان شد برای پایداری شبکه برق زابل حدود ۱۰۰ ترانسفورماتور نیاز داریم که تأمین آن در کوتاهمدت و در بعد ملی امکانپذیر نیست و همه این مشکلات باعث شده تا شرایط بسیار سختی برای مردم سیستان ایجاد شود؛ برای پایدارکردن شبکه برقکارهای صورتگرفته ولی زمان بر است و ما تلاش میکنیم تا شبکه برق به یک شبکه قابلاعتمادی تبدیل شود.
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما هم از جنس مردم هستیم و درد آنها را درد خود میدانیم و در تلاش هستیم تا این مشکل بزرگ را برای مردم سیستان مرتفع کنیم.
باتوجهبه گرمای زیاد و طوفانهای همیشگی در منطقه سیستان، مردم صبور این منطقه سزاوار بهترینها هستند و با تحقق وعدههای مسئولین در جهت رفع شبکه توزیع برق سیستان که از ۲۰ گذشته تجهیز نشده، شاهد قطعی مکرر برق در این منطقه نباشیم.
انتهای خبر/