به گزارش پایگاه خبری اوشیدا، علی ولایتی پور در دیدار با رئیس اداره بهزیستی شهرستان و مدیر مرکز آموزشی و توانبخشی خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی شهرستان زابل بیان کرد: یکی از مهمترین حواس، حس شنوایی است که زمینه تعامل با اطرافیان را فراهم میکند و قطعاً کمبود آن ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند؛ ولی امروزه شاهد هستیم که با پیشرفت علم و تجاربی که در نقاط مختلف دنیا و کشور وجود دارد بسیاری از محدودیتها حلشدنی است.
وی افزود: در حوزه ناشنوایی و کمشنوایی نیز اقداماتی از قبیل غربالگری و شناسایی وجود دارد، بخشی از مشکلات و معلولیتها قابلدرمان است، به همین دلیل حداکثر تلاش خود را برای پیشگیری از بدو تولد نوزاد در دستور کار داریم. برخی از مشکلات اگر بهموقع پیگیری نشود عواقب جبرانناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
فرماندار ویژه زابل تصریح کرد: همه تلاشمان در این راستا است که معلولیت، محدودیت ایجاد نکند، همانطور که شاهد هستیم افراد ناشنوا در امور اجتماعی، ورزش، بخشهای علمی و آموزشی درخشیدهاند و این امر نشان میدهد که این افراد با امید به خدا، انگیزه خود و حمایت خانواده و دستگاههای متولی، میتوانند کارهای مهمی انجام دهند که حتی فردی که معلولیتی ندارد نیز نتواند انجام دهد.
️وی بیان کرد: اراده قوی برخی افراد ناشنوا در جامعه ستودنی است که بدون درنظرگرفتن محدودیت خود همانند افراد شنوا مفید و اثربخش هستند.
ولایتی پور با اشاره به داشتن مرکز آموزشی و توانبخشی خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی حوزه سیستان در شهر زابل، ادامه داد: با توانبخشی بموقع برای کودکان کمشنوا و ناشنوا میتوانیم شاهد حضور این کودکان در کنار همسالان شنوای خود در مدارس عادی باشیم که امروز شرایط جهت این اتفاق بسیار مهم برای کودکان ناشنوا و کمشنوا در شهر زابل مهیا شده است؛ لذا مراکز توانبخشی دغدغه آموزشی و توانبخشی کودکان دارای معلولیت را قبل از ورود به مدرسه کاهش میدهند و این مهم بیانگر اهمیت وجود چنین مراکزی است.
انتهای خبر/