به گزارش
پایگاه خبری اوشیدا، امروزه با گسترش شهرها و رشد آهنگ شهرنشینی، همچنین افزایش مشکلات و معضلات ناشی از این فرایند و اهمیت یافتن مدیریت یکپارچه و توسعه متوازن، همهجانبه و پایدار شهر، بحث بهسازی زیرساختهای موجود شهری بیشازپیش قوت یافته است.
تردیدی نیست که شهرستان زابل مشکلات زیرساختی بسیاری دارد که از گذشتهها بهجامانده است؛ مشکلاتی که این روزها در گیرودار هزینههای سرسامآور نگهداشت شهر، امکان صرف آن برای رفع مشکلات بهجامانده نیست؛ اما هرسال اگر بارانی مهمان شهر شود، آبگرفتگی معابر شهر نیز بروز میکند.
همهساله با فرارسیدن فصل بارش، مشکل آبگرفتگی ناشی از بارندگی در خیابانها و معابر شهری زابل، تقریباً به یک معضل همیشگی برای شهروندان تبدیل شده است که دراینبین همت جهادی دستگاههای اجرایی را برای رفع این معضل میطلبد.
در این چند روز که شاهد ریزش نزولات جوی بودیم؛ اما باز هم سطح خیابانها در هنگام بارندگی شدید شبیه به دریاچه شد بهطوریکه نظم شهر به هم ریخت، عبور و مرور برای شهروندان بسیار مشکل و مدارس ابتدایی و متوسطه اول تعطیل شد.
جمعآوری آبهای سطحی و فرسودگی فاضلاب از معضلات اساسی زابل است
محمد پودینه شهردار زابل در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: باتوجهبه هشدارهای هواشناسی جلسات و برنامهریزیهای لازم جهت آمادگی و نوبتبندی نیروها اعلام و صورت گرفت و در زمان یخبندان، سازمان آتشنشانی شهرداری جهت آبرسانی به شهروندان همکاری لازم انجامگرفته است.
وی افزود: در بارندگی اخیر و باتوجهبه یخبندان شبانه تعدادی از وسایل و تجهیزات شهرداری دچار مشکل شد که توسط سازمان حملونقل و موتوری شهرداری تعمیر و بازسازی فوری و رفع نقص شد و در حال خدمترسانی هستند.
پودینه تصریح کرد: هم اکنون ایستگاههای پمپاژ فعال هستند و ۱۰ دستگاه پمپ تراک، ۶ دستگاه پمپهای خودمکش و دیگر تجهیزات و نیروهای شهرداری از ساعت اولیه بارندگی در حال جمعآوری و دفع آبهای سطحی تا پایان رفع مشکل در سطح شهر فعالیت دارند.
شهردار زابل خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۸۰ درصد خیابان هامون و ۵۰ درصد خیابان سام شرقی جمعآوری و مشکل پسزدگی فاضلاب توسط این اداره در حال رفع اصولی نقاط بحرانی در دستور کار قرار دارد و تلاش بر این است تا هر چه سریعتر معضل آبگرفتگی معابر و خیابانها جمعآوری شود.
این مقام مسئول عنوان کرد: یکی از معضلات اساسی سطح شهر جمعآوری آبهای سطحی و فرسودگی فاضلاب است که از سالهای گذشته این معضل وجود دارد و اقدام مؤثری در این سالها صورت نگرفته است.
وی تأکید کرد: در یک سال اخیر شروع به کار این مشکل و بازسازی این طرح در حال انجام است؛ اما متأسفانه جدولگذاریها از سالهای گذشته فرسوده و دچار تخریب شده است.
شهردار زابل ادامه داد: عدم اتصال آبهای حاصل از بارش باران به دستگاه فاضلاب شهری که موجب آلودگی این نعمت میشود و تعریف شبکه مجزا برای انتقال روان آبهای سطحی و یا احداث چاههای جاذب برای کنترل آبهای حاصل از بارش نیازمند فرهنگسازی و همینطور اعتبارات مناسب است.
پودینه عنوان کرد: آبگرفتگی معابر در شهرها دلایل زیادی دارد که تبعات آن آسیب به تأسیسات و ساختمانهای خصوصی و عمومی، اختلال در دستگاه حملونقل عمومی، صعوبت تردد شهروندان میشود.
وی تأکید کرد: باتوجهبه اینکه پیگیر طرح مطالعاتی جمعآوری آبهای سطحی هستیم؛ اما این موضوع نیازمند مساعدت مسئولان جهت تأمین اعتبار است که از طریق پروژههای ملی یا استانی باید انجام شود در غیر این صورت خیلی از زیرساختهای سطح شهر دچار مشکل خواهد شد و شهروندان هم به مشکلاتشان اضافه میشود.
انتهای خبر/