به گزارش پایگاه خبری «
اوشیدا»، حجتالاسلاموالمسلمین مجتبی عزیزی پس از دعوت به تقوای الهی و قرائت دعای سلامتی و فرج امامزمان (عج) در خطبههای این هفته نمازجمعه بیان کرد: خدا را شاکر هستیم که حضرت صدیقه طاهره (س) قطرهای از مهریه خود را به سیستان عنایت فرمود و از کرامت و مرحمت زهرا (س) است که فرمودند ما شما را فراموش نمیکنیم و کنارتان هستیم خوش به حال آنهایی که فاطمه مادرشان است و هوایشان را دارد واسطه فیض الهی هستند.
وی با اشاره به آبی که وارد سیستان شده از مسئولین درخواست کرد و افزود: باتوجهبه اینکه آب در رودخانه هیرمند و کانال خروجی جریان دارد ایستگاه پمپاژ طرح ۴۶ هزارهکتاری فعال شود و آب به سمت مزارع هدایت شود و برای کشاورزی مفید خواهد بود.
حجتالاسلاموالمسلمین عزیزی ادامه داد: سیلاب رسوباتی دارد و وقتی از رودخانه وارد میشود پشت سد زهک نشست و حجیم خواهد شد ورود آب کم خواهد شد پس دریچهها را بازگشایی کنند تا رسوبات شسته شود و ورود آب را تسهیل نماید چرا که ورودی آب کم شود ضرر خواهیم کرد.
امامجمعه زابل تأکید کرد: از سمت شمال هم آب وارد هامون شده است. ولی همه دریاچه هامون را مرطوب نماید باتوجهبه کانال و انتقال آب دستگاههایی محیطزیست و منابع طبیعی و کشاورزی آب را به سمت پوششهای گیاهی و دامداری استفاده نمایند. به لحاظ کشاورزی و نهار ریزگردها هم مفید خواهد بود. بیشترین ورودی و بیشترین استفاده از آب را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: مدیران کل دستگاههای اجرایی مرتبط با آب با تشکیل جلسه و خرد جمعی و مشورت جمعی، محکمتر و مطمئنتر از قبل استفاده از آب مدیریت شود و از سلیقهها و مصلحتسنجیهای شخصی پرهیز شود. بلکه همه ظرفیتها را ببینیم .
وی افزود: ابهامات و سؤالاتی وجود داشت و دارد و مسئول اجرایی و ارشد طرح (سازمان همیاریهای شهرداری) ارائه گزارش دادند. از استاندار تشکر میکنیم که اهتمام به گزارش طرح داشتند. اصل این طرح مفید است و به زندگی مردم رونق داده و تأثیر داشته باشد و درخواست ادامه طرح را داریم؛ اما اصلاحاتی لازم دارد. مقرر شد با اصحاب رسانه نشستی با مسئولین طرح داشته باشند و پاسخ دهند. اولاً در محل اجرای طرح امورات مدیریت شود تا واقعیتر دیده شود.
خطیب نمازجمعه زابل تأکید کرد: کلاننگریها ما را از هدف اصلی دور نماید طرح رزاق در اقتصاد پایدار و دامنهدار خانوادهها و مردم تأثیرگذار باشد مثل نیروگاههای کوچکمقیاس خورشیدی که جای تشکر دارد. درآمدی هم برای مردم دارد. کلاننگریها طرح را از هدف دور میکند. این طرح از یک سامان قوی نظارتی برخورد نیست نظارت به هنگام و قوی شاید نیست.
وی ادامه داد: هر طرحی که اجرا میشود ارزیابی باید شود لازم است آسیبشناسی احصا شود و در کوران نقد قرار گیرد ارزیابی فنی تخصصی و دقیق و سریع تا طرح بارور شود. در برخی از تصمیمات مثل واگذاری جایگاه مردم سؤال و ابهام دارند و باید بازنگری شود شاید بهتر باشد جایگاهها به شرکتهای تعاونی رسمی سپرده شود صفر تا صد طرح باید در منطقه اتفاق بیفتد اجرا و ارزیابی و نظارت و مدیریت در منطقه باشد. کمک به شهرداریها شفاف شود. اگر این طرح مردمنهاد باشد و ارزیابی و نظارت و مدیریت خوب و توزیع منابع بر اساس منطق و اولویت مشخص اتفاق بیفتد میتواند اثر خوبی در زندگی مردم داشته باشد.
انتهای خبر/