به گزارش پایگاه خبری «
اوشیدا»، سید محمد اتابک صبح امروز بهمنظور بازدید از طرحهای صنعتی، معدنی و تجاری در سفری سهروزه از طریق فرودگاه شهدای زابل به سیستان و بلوچستان وارد شد.
وزیر صمت در بدو ورود به فرودگاه گفت: برای سرمایهگذاری در طرحهای آبخیزداری بهمنظور تأمین منابع آب صنایع و معادن باید بازدیدی از شرایط منطقه و طرحها داشته باشیم تا میزان احتمال تزریق منابع مالی را بررسی و تصمیمگیری کنیم.
وی افزود: امروز در خدمت مردم سیستان و بلوچستان، نمایندگان و مسئولان بازدیدی از شهرهای مختلف سیستان و بلوچستان بهویژه مسائل اقتصادی این استان خواهیم داشت.
وزیر صمت ادامه داد: امیدوارم بتوانم با تجار، صنعتگران، معدنکاران و فعالان اقتصادی جلسات خوب و مفیدی داشته باشم.
وی صمت بیان کرد: از معادن سیستان و بلوچستان بازدید خواهم کرد، اراده داریم برای فعالکردن معادن و صنایع استان گامهای مهمی برداریم، برای ایجاد ارزشافزوده از این ظرفیت بهره خواهیم برد.
بازید از مرز میلک، شهرک صنعتی رامشار، معدن مس جانجا و آبشیرینکن حرمک از برنامههای امروز وزیر صنعت، معدن و تجارت در شمال سیستان و بلوچستان است.
قرار است سید محمد اتابک روز پنجشنبه به سمت جنوب سیستان و بلوچستان حرکت و در مسیر از طلای تفتان، کارخانه بافت بلوچ، تأسیسات شیرینسازی آب گیشاب در چابهار بازدید کند که در نهایت نشست با فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران منطقه آزاد چابهار اتمام دومین روز حضور اتابک در سیستان و بلوچستان خواهد بود.
همچنین نشست با فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان در زاهدان، بازدید از پروژه فولاد مکران چابهار در صبح روز جمعه پایانبخش سفر سهروزه وزیر صنعت، معدن و تجارت به این استان خواهد بود.
همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت در نخستین روز از سفر سهروزه خود به سیستان و بلوچستان از بازارچه، پایانه مرزی میلک و جاده ابریشم واقع در شهرستان هیرمند نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان بازدید کرد.
بازارچه مرزی میلک مهمترین گذرگاه تجاری کشورمان محسوب میشود که به طور مستقیم کالاهای بارگیری شده از بندر چابهار و چند کشور خارجی دیگر از طریق این بازارچه به افغانستان صادر میشود.
وجود بازارچه مرزی میلک در شمال سیستان و بلوچستان علاوه بر ایجاد اشتغال باعث شده تا شغلهای گوناگونی به دلیل حضور رانندگان خارجی و ایرانی در این مکان به وجود آید که همین مسئله سبب شده تا افراد غیربومی هم جهت ایجاد سرمایهگذاری به منطقه وارد شوند.
در ادامه سیدمحمد اتابک در حاشیه بازدید از محل احداث کارخانه لاستیک آریا تایر هامون واقع در شهرک صنعتی رامشار گفت: هر سه سهامدار این کارخانه تشکیل جلسه دهند و متعهد شوند که تا کمتر از سه سال آینده کار را تکمیل کنند.
وی افزود: زمانی که شرکا را داخلی (از وزارت صمت) گذاشتید، خود شرکا افزایش سرمایه را تصویب کنند.
این مسئول خاطرنشان کرد: تولید لاستیک در حوزهای که بازار دارد، انجام شود سپس خط تولید لاستیک معدنی را در فاز توسعه کارخانه ایجاد کنید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اینکه تولید لاستیک اتوبوسی پر تیراژ است و میتوان انجام داد، تصریح کرد: این کارخانه باید تعیین تکلیف شود و باید زمان این مهم را نهایی کنیم؛ تیراژی تولید شود که بازار دارد.
وی با بیان اینکه کارخانههای بزرگتر در کشور ایجاد شدند و این کارخانه هم تکمیل میشود، گفت: واحد تولیدی آریا تایر هامون در صورت بهرهبرداری با سرمایه بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و با اشتغال ۶۷۰ نفر نیروی انسانی بهصورت مستقیم سالانه ۵۰ هزار تن انواع تایر ماشینآلات سنگین و نیمهسنگین تولید خواهد کرد.
سید محمد اتابک در ادامه سفر سهروزه خود پس از بازدید از طرحهای منطقه سیستان، به همراه استاندار سیستان و بلوچستان، نمایندگان مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی از آبشیرینکن شهدای خدمت در محل سهراهی دشتک زاهدان بازدید کرد.
آبشیرینکن طرح جامع تأمین آب سیستان و زاهدان بهعنوان منحصربهفردترین طرح آبی وزارت نیرو است که با تکمیل و بهرهبرداری از این طرح، امکان شیرینسازی ۱۰۰ هزار مترمکعب آب در شبانهروز فراهم میشود.
طرح تأمین آب از سفرههای آب زیرزمینی غرب سیستان بهعنوان فاز اضطراری و کوتاهمدت از ابتدای زمستان ۱۴۰۱ با حفاری چاهها و ایجاد راههای دسترسی آغاز شد، در همین راستا اجرای خطوط انتقال آب و برق و سایر سازهها و تجهیزات موردنیاز در مناطق، حرمک، هامون، هیرمند، شیله و لواریاب توسط شرکت آبفای سیستان و بلوچستان و از ابتدای سال ۱۴۰۲ نیز در منطقه میل نادر تا بندان توسط آب منطقهای استان آغاز شد.
در شهرهای زابل و زاهدان تاکنون ۷۳ حلقه چاه حفر و تجهیز شده و با اجرای خطوط انتقال آب و برق امکان استحصال آب به میزان ۲ هزار و ۱۵۰ لیتر در ثانیه فراهم شده است.
در ادامه سید محمد اتابک در حاشیه بازدید از معدن مس جانجا شهرستان نیمروز بیان کرد: سیستان و بلوچستان با وجود تمام مزیتها، در برخی شاخصها از میانگین کشور پایینتر است.
وی افزود: مجری معدن مس جانجا، این پروژه را فعالتر کند تا معدن و احداث کارخانهها بهسرعت جلو برود.
این مسئول ادامه داد: امیدوارم بتوانیم از مزیت همجواری با دو کشور پرجمعیت، استان بهره برده و وضعیت تجارت استان را ارتقا دهیم.
وی خاطرنشان کرد: معادن استان با وجود فعالیت و اشتغال به ارزشافزوده اقتصادی مطلوبی نرسیدهاند، بنابراین امیدوارم که ارزشافزوده معادن را افزایش دهیم.
وزیر صمت گفت: در حوزه صنعت برخی امور مانده پروژهها در یک بازه زمانی آغاز شده، اما به نتیجه نرسیدند که به پروژههای با درصد پیشرفت فیزیکی بالا منابع تزریق میکنیم تا به نتیجه برسند.
انتهای خبر/