جعفر پور گلوی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری
اوشیدا بیان کرد: شهرستان نیمروز از نظر وسعت، یکی از گستردهترین مناطق در سیستان است و جمعیت هلالاحمر در این منطقه با مأموریتهای متنوع در حال خدمترسانی به مردم است.
پور گلوی با اشاره به پنج هدف اصلی جمعیت هلالاحمر گفت: این اهداف شامل برقراری صلح و دوستی میان ملتها، تسکین آلام بشری، حمایت از زندگی و سلامت انسانها بدون هیچگونه تبعیض، ترویج احترام به کرامت انسانی، و امدادرسانی در بحرانها هستند و بر پایه و اساس فعالیتهای هلالاحمر در سراسر دنیا و از جمله ایران هستند.
رئیس جمعیت هلالاحمر نیمروز درباره ساختارهای فعال در این نهاد گفت: یکی از مهمترین سازمانهای زیرمجموعه جمعیت، سازمان امداد و نجات است که در خط مقدم حوادث طبیعی و انسانی قرار دارد. این سازمان در سه محور اصلی امدادرسانی، آموزش و مدیریت بحران فعالیت میکند. در بخش امدادرسانی، اقداماتی مانند انتقال مصدوم به مراکز درمانی، ارائه کمکهای اولیه و خدمات فوری در حوادثی مانند سیل، زلزله و طوفان انجام میشود. بخش آموزش نیز باهدف ارتقای تابآوری عمومی و آموزش تخصصی نجاتگران در زمینههای مختلف مانند سیلاب، تصادفات جادهای و آواربرداری فعالیت دارد.
وی ادامه داد: کارگروههای مدیریت بحران نیز در سطح شهرستانها فعال هستند و هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه میدهند تا اطلاعات و برنامهها را بهروز و هماهنگ کنند. همچنین در صورت بروز بحران آنی، این کارگروهها بهسرعت وارد عمل میشوند.
پور گلوی به فعالیت سازمان جوانان هلالاحمر نیز اشاره کرد و گفت: از سنین پایین تا ۲۹ سالگی، آموزشهای داوطلبانه ارائه میشود و این سازمان یکی از پایههای اصلی تربیت نیروی انسانی برای آینده جمعیت است و «بسیاری از فعالیتهای عامالمنفعه هلالاحمر از طریق سازمان داوطلبان انجام میشود که رابطی میان خیرین و نیازمندان است و در زمینههایی مانند توزیع بستههای معیشتی، فعالیتهای بینالمللی و پویشهای خیریه نقشآفرینی میکند.»
رئیس هلالاحمر نیمروز به اهمیت پایگاههای امداد و نجات جادهای در منطقه سیستان نیز پرداخت و گفت: در شهرستان نیمروز دو پایگاه فعال به نامهای شهید پیغان در میل نادر و شهید پناهی در سفیدآبه فعالیت میکنند. این پایگاهها در موارد سوانح جادهای اولین گروههای امدادی هستند که وارد عمل میشوند. خدمات این پایگاهها بهصورت کاملاً رایگان و با تجهیزات امدادی پیشرفته به مردم ارائه میشود.
وی در ادامه گفت: «در سالهای اخیر با آموزش نیروهای متخصص و تجهیز پایگاهها، جمعیت هلالاحمر توانسته در حوادثی مانند آتشسوزی خودروها یا گرفتار شدن مصدومان در خودروها، با سرعت عمل بالا عملیات رهاسازی و انتقال مصدومان را بهخوبی انجام دهد.»
پور گلوی همچنین به موضوع خدمات حمایتی و معیشتی هلالاحمر اشاره کرد و گفت: «در چارچوب مأموریتهای این نهاد، تلاش میشود با استفاده از ظرفیت خیرین و خانههای هلال، خدمات معیشتی و درمانی به مردم ارائه شود. این خدمات شامل توزیع سبدهای غذایی، کمکهای بلاعوض درمانی، و ارائه تجهیزات پزشکی از طریق بانکهای امانات پزشکی است که در همه شهرستانهای منطقه سیستان دایر هستند.»
وی تصریح کرد: «بانک امانات پزشکی هلالاحمر به تمام اقشار مردم، بدون توجه به وضعیت مالی، خدماتی مانند تحویل دستگاه اکسیژنساز، کپسول اکسیژن، ویلچر، تشک مواج و دیگر اقلام ضروری را ارائه میدهد.»
رئیس جمعیت هلالاحمر نیمروز، با اشاره به اهمیت خانههای هلال در روستاها گفت: این خانهها شعبات کوچکی از هلالاحمر در مناطق روستایی هستند که نقش مهمی در افزایش تابآوری محلی دارند. در زمان وقوع بحران، این خانهها میتوانند نقش مؤثری در امدادرسانی اولیه ایفا کنند و مردم را در برابر آسیبهای جدی محافظت کنند.
پور گلوی ضمن تشکر از خبرنگار اوشیدا از زحمات شبانهروزی امدادگران هلالاحمر در منطقه سیستان تقدیر کرد و گفت: «جمعیت هلالاحمر یک نهاد انساندوست است و خدمت در این مجموعه برای ما افتخار بزرگی است.
انتهای خبر/