داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان:
سیستان و بلوچستان ۳۴ کانون بحرانی فرسایش بادی دارد
کد مطلب: ۷۶۶۲۵
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۲۰
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: سرانه بیابان در کشور برای هر نفر نیم هکتار و در سیستان و بلوچستان ۱.۸ هکتار برای هر نفر است که بیش از سه برابر میانگین کشوری است.
سیستان و بلوچستان ۳۴ کانون بحرانی فرسایش بادی دارد
 به گزارش پایگاه خبری اوشیدا، علی بامری بیان کرد: کل وسعت عرصه‌های بیابانی و شنزارهای سیستان و بلوچستان ۴ میلیون و ۶۳۴ هزار و ۲۳۵ هکتار شامل یک میلیون هکتار شن‌زار است و از این مقدار ۵۰۰ هزار هکتار را شن‌زار فعال تشکیل می‌دهد که این مهم خطری جدی برای اراضی کشاورزی، تأسیسات راه‌های مواصلاتی و حتی مناطق مسکونی روستاییان به شمار می‌رود.

این مسئول ادامه داد: سیستان و بلوچستان دارای ۳۴ کانون بحرانی فرسایش بادی با مساحتی بیش از ۲.۴ میلیون هکتار است که باتوجه‌به اهمیت موضوع بیابان‌زدایی در این استان و نظر به‌شدت فرسایش بادی اقدامات بیابان‌زدایی در این نواحی موردتوجه ویژه قرار گرفته به‌طوری‌که اقدامات پیشگیرانه در جهت مهار و کاهش اثرات بیابان‌زایی در سطح سیستان و بلوچستان اجرا شده است.

وی خاطرنشان کرد: حاکم شدن اقلیم خشک در سیستان و بلوچستان سبب شکنندگی و آسیب‌پذیری شدید طبیعت شده که با دخالت‌های انسانی و بی‌توجهی به مراتع بسیاری از اراضی در معرض بیابانی شدن قرار گرفته که با غرس نهال و طرح‌های آبخیزداری درصدد جلوگیری و مهار این پدیده در استان هستیم.

 وی ادامه داد: دراین‌بین حدود ۵۰۰ هزار اصله نهال نیز در راستای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت، در مناطق میانی و شمالی استان تولید شده که بخشی از آن‌ها در پروژه‌های مقابله با بیابان‌زایی استفاده شده است.

 بامری عنوان کرد: در سال ۱۳۴۸ در منطقه نیاتک زابل عملیات تثبیت شن در سیستان و بلوچستان به‌صورت مکانیکی و بیولوژیکی آغاز شد و سپس در سال ۱۳۵۶ با مالچ پاشی بر روی تپه‌های ماسه‌ای ادامه و در شهرستان ایرانشهر نیز عملیات بیابان‌زدایی در سال ۱۳۵۳ با نهال‌کاری و بذرپاشی شروع و به دنبال آن در سال ۱۳۵۴ عملیات بیابان‌زدایی با شیوه نهال‌کاری به‌وسیله گونه‌های تاغ ادامه یافت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان با اشاره به دیگر اقدامات اجرایی بیابان‌زدایی تا سال ۱۴۰۲ بیان کرد: نهال‌کاری در سطح ۷۵ هزار و ۳۲۳ هکتار، بذرپاشی و بذرکاری در سطح ۲۰۸ هزار و ۲۷ هکتار، مالچ پاشی در سطح ۳۹ هزار و ۲۵۴ هکتار، مراقبت و آبیاری در سطح ۹۰ هزار و ۳۶۹ هکتار، بادشکن غیرزنده در سطح یک هزار و ۴۱۱ کیلومتر، بادشکن حاشیه مزارع در سطح چهارهزار و ۱۴ کیلومتر، پخش سیلاب در سطح ۳۸ هزار و ۵۲۵ هکتار، حفاظت و قرق در سطح ۶۵۵ هزار و ۹۲۴ هکتار، احداث هلالی آبگیر در سطح ۶۰ هزار و ۵۶۶ هکتار، تولید نهال گلدانی ۱۳ هزار و ۲۱۲ اصله، تولید نهال ریشه‌ای ۸۹ هزار و ۴۸۸ اصله و مدیریت هرزآب سه میلیون و ۴۶۰ هزار و ۸۶۹ مترمکعب از جمله اقدامات اجرای بیابان‌زدایی است.

 وی در پایان گفت: طرح‌های بیابان‌زایی بدون مشارکت مردم و کشورهای دیگر در سیستان و بلوچستان اجرا نمی‌شود و باید قوانین بهره‌کشی از زمین توسط دولت‌ها اصلاح شود.
Share/Save/Bookmark