داخلی آرشيو گزارش صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
کیفیت پایین نان و صف‌های طولانی قصه پرتکرار مردم سیستان؛
نانی که روانه سبد خوراک دام‌ها می‌شود
کد مطلب: ۷۵۶۸۰
تاریخ انتشار:شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۳۷
صف‌های طولانی و کیفیت پایین نان از سویی و گرانی نهاده‌های دامی در شمال سیستان و بلوچستان از سوی دیگر سبب شده تا اغلب افراد رو به خرید نان بیش از نیاز خویش آورده و نان‌های اضافی را به عنوان ضایعات نان به دامداری‌ها بفروشند.
نانی که روانه سبد خوراک دام‌ها می‌شود
به گزارش پایگاه خبری «اوشیدا»، نان در فرهنگ ایرانی‌ها دارای جایگاه والایی بوده، نان برکت سفره است و به عنوان مهم‌ترین جز سبد غذایی خانوار و یکی از خریدهای همیشگی و روزانه هر خانواده ایرانی محسوب می‌شود اما همیشه با حاشیه‌های فراوانی مانند نان سبوس‌دار و تیره یا نان خمیر و سفید، بالا رفتن قیمت‌ها، پایین آمدن وزن، کم شدن کیفیت و عدم مرغوبیت، اضافه شدن افزودنی‌های غیر مجاز به خمیر و چالش پخت و نگهداری صحیح همراه بوده است.

شلوغی صف‌های نانوایی در شهرستان زابل سبب نارضایتی بسیاری از مردم شده، آن هم در روزهایی که ویروس آنفلونزا در کمین است و بر فاصله‌گذاری اجتماعی تاکید می‌شود و این شلوغی و صف‌های طولانی در مقابل نانوایی‌ها، گلایه بسیاری از شهروندان زابلی را درپی داشته است، براساس پیام‌های رسیده شهروندان به خبرنگار اوشیدا، برخی شهروندان مدت‌زمان انتظار زیادی را در صف‌های نان را به خصوص منتظر می‌مانند.

نانی که روانه سبد خوراک دام‌ها می‌شود

گاهی مشاهده می‌شود که اعضای یک خانواده روستایی همگی به صف می‌ایستند و نانوا هم تا حدودی آن‌ها را می‌شناسد چرا که اغلب روزها برای گرفتن نان آن هم با حجم بالا به این نانوایی مراجعه می‌کنند هر کدام هم با کارتی می‌آیند و هر کدام ۱۰ عدد نان می‌گیرند چرا که نانوایی سهمیه تعیین کرده و بیشتر از این میزان نان به مشتریان نمی‌دهد، این ترفند عده‌ای بسیاری از افراد است که نان را خشک می‌کنند و به صورت ضایعات یا به نان خشکی‌ها و یا به دامداران می‌فروشند، چرا که درآمدی که از این طریق دارند بسیار زیاد است یا خود دادم دارند و برای خوراک دام استفاده می‌کنند.

خریدار نان‌های ضایعاتی هم اغلب اوقات آن را با قیمت بسیار بالاتر به دامداران و روستاییان می‌فروشند برای تغذیه دام هایشان چرا که گرانی و کمبود نهاده‌های دامی به آن ها اجازه نمی‌دهد که آذوقه دام را خریداری کنند و بالا رفتن قیمت و کمبود نهاده‌های دامی سبب شده تا برخی از دامداران سنتی به سوی استفاده از نان خشک برای تغذیه دام‌های خود پیش بروند.

فاطمه کریمی از دیگر شهروندان نیز با قدردانی از زحمات نانواها بیان کرد: گاهی نانواها مقصر کیفیت پایین نان نیستند بلکه مدت‌زمان پخت و مواد اولیه‌ای چون آرد در پخت نان نیز تأثیرگذار است که باید این دو مسئله را در پخت نان توجه مورد توجه واقع شود.

در همین رابطه یک شهروند زابلی دیگر با ابراز تأسف از کیفیت پایین نان در اکثر نانوایی‎های دولتی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: وقتی نان گرم را به خانه می‎بریم فقط تا یکی دو ساعت قابل خوردن است و نان به سرعت‌ بیات می‎شود از این رو این قوت قالب مردم دورریز زیادی دارد.

وی ایجاد صف‎های طولانی جلوی نانوایی‎ها را یک معضل برای شهروندان عنوان کرد و گفت: شهروندان باید ساعت‎ها برای خرید چهار تا پنج عدد نان در صف معطل بمانند در حالی که نانوا جلوی چشم مردم نان گرم را از داخل فر بیرون و به جای آن‎که به دست مردم بدهد در گوشه‎ای از نانوایی برای دامدار یا سوپرمارکت‎ها دپو می‎کنند.

عملکرد صحیح نانوایان در فروش نان باعث افزایش سهمیه آن واحد خبازی خواهد شد

علیرضا ملاشاهی فرماندار ویژه شهرستان زابل در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: همه‌ مشاغل به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند، اما برخی از شغل‌ها هستند که خدمت ویژه‌تری ارائه می‌کنند که یکی از این شغل‌ها نانوایی است.
وی افزود: عملکرد صحیح نانوایان در فروش نان به میزان سهمیه پخت با دستگاه کارت خوان باعث افزایش سهمیه آن واحد خبازی خواهد شد علاوه بر آن کیفیت نان و نظر بازرسان نیز در میزان سهمیه نقش دارد.

ملاشاهی با بیان اینکه در مسیر تهیه و توزیع نان به عنوان کالای اساسی و ضروری هیچ‌گونه کوتاهی قابل قبول نیست، تصریح کرد: نظارت و بازرسی بیشتر بر عملکرد نانوایی‌ها و ارتقای کیفیت نان و همچنین برگزاری دوره‌های آموزش خبازان در خصوص پخت نان، خمیرگیری و نحوه استفاده از دستگاه پخت نان در حال برگزاری و اقدام است.

وی همچنین با تأکید بر جدیت بازرسین اعضای ستاد تنظیم بازار شهرستان به موضوع استمرار نظارت بر فعالیت نانوایی‌ها تاکید کرد: خبازی‌های سطح شهر باید در موعد مقرر شروع به کار کنند و کوتاهی از هیچ خباری پذیرفتنی نیست.

ملاشاهی مسئله آرد و نان را موضوعی بسیار استراتژیک برای کشور دانست و گفت: مسئولان نیز باید برای رفاه و ارتقای معیشت این قشر زحمتکش تلاش کنند.

وی ادامه داد: اهتمام ویژه بر انجام اقدامات لازم برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط نانوایی‌ها و همچنین نظارت شبکه بهداشت و درمان، اتاق اصناف و اتحادیه صنفی و جهاد کشاورزی و اداره غله در این موضوع بسیار ضروری و حیاتی است و باید نانوایی‌هایی که همه موارد را رعایت می‌کنند، تشویق شده و با نانوایی‌های مختلف نیز برخورد قانونی لازم صورت گیرد.

ملاشاهی ساماندهی، تأمین و توزیع آرد با کیفیت و نظارت بر کیفیت و پخت نان باید از اولویت‌های مهم کارگروه ساماندهی آرد و نان و کمیته نظارت این شهرستان در جهت رضایتمندی شهروندان عنوان کرد و افزود: تکریم ارباب رجوع، ساعت کاری، کیفیت نان و رعایت موارد بهداشتی در نانوایی‌ها در اولویت‌کار خبازان باید باشد.

نانوایی‌های متخلف نقره داغ می‌شوند

ملاشاهی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با برگزاری جلسات متعدد و منظم شورای آرد و نان و نظارت دقیق بتوانیم یکی از خواسته‌های بحق مردم که همان بهبود کیفیت نان است را با کمک یکدیگر بالا ببریم.

فرماندار زابل تاکید کرد : به منظور اصلاح عملکرد یکسری از نانوایی ‌ها طرح ضربتی ساماندهی یک‌ماهه در این شهرستان اجرا ‌می‌شود و به منظور جلب رضایت شهروندان ، ساماندهی این خبازی‌ها طی یک بازه زمانی یک ماهه توسط بازرسان مورد بررسی قرار می‌گیرد و به آنان فرصت داده می‌شود عملکرد خود را اصلاح کنند.

وی ادامه داد: بر اساس اظهارات شهروندان، بازرسی‌ها و رصدهای به عمل آمده تعدادی از خبازی‌ها ضمن عدم رعایت ساعات پخت و عرضه نان بی‌کیفیت به مردم اقدام به فروش غیرقانونی آرد می‌نمایند که قطع سهمیه چندین ماهه آرد، تشکیل پرونده تعزیراتی و عدم تمدید کارت سلامت بخشی از جرائمی است که برای خبازی‌های متخلف پیش بینی شده است.

وی تصریح کرد: طی بازدیدهای به عمل آمده در این بازدید ۵ واحد خبازی متخلف بدلیل عدم پخت و عرضه نان بی‌کیفیت و عدم رعایت مسائل و موازین بهداشتی به تعزیرات حکومتی معرفی شدند.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark