حسین سنجرانی در خصوص آخرین وضعیت منطقه آزاد سیستان ضمن قدردانی از همکاری مسئولان و متولیان امر بهویژه استاندار سیستان و بلوچستان در اجرای این طرح در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: با راهاندازی منطقه آزاد سیستان فضای وفاق و همدلی ایجاد شده و موفقیتهای رو به فزونی بهمنظور تسریع در امور تجارت، بازرگانی، سرمایهگذاری، انتقال، فناوریهای نوین، کسبوکار مولد، ترانزیت، حملونقل و ترانشیپ در حال شکلگیری است.
وی با بیان اینکه اساسنامه منطقه آزاد سیستان سال گذشته در ۲۲ آبانماه مصوب و از اوایل امسال ابلاغ و اعضای هیئتمدیره آن شکل گرفت، افزود: ۱۸ منطقه آزاد در کشور وجود دارد که ۱۱ مورد جدید بوده و تفاوتهایی در خصوص نحوه ادارهکردن آنها در قانون پیشبینی شده، با تشکیل اعضای هیئتمدیره از اواخر سال گذشته کار اجرایی در منطقه آزاد سیستان از اوایل امسال شروع شده و دستاوردهای خوبی نسبت به سایر مناطق آزاد جدید داشته است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان ادامه داد: با اخذ کد گمرکی و ثبت شرکتها عملاً عملیات راهاندازی منطقه آزاد سیستان شکلگرفته، در بحث واردات کالاهای تجاری در حال واگذاری و برگزاری مناقصه هستیم، امید که تا اواخر خردادماه اجرایی و عملیاتی شود و مردم کالای موردنیاز خود را تهیه کنند.
وی تأکید کرد: فضای وفاق و همدلی ایجاد شده و موفقیتهای رو به فزونی در منطقه ایجاد شده، منطقه آزاد بر اساس قانون بهمنظور تسریع در امور تجارت، بازرگانی، سرمایهگذاری، انتقال، فناوریهای نوین، کسبوکار مولد، ترانزیت، حملونقل، ترانشیپ و سایر موارد شکل میگیرد، فعالیت مناطق آزاد بر اساس این رسالت باید در یک محدوده محصور شود.
سنجرانی اظهار کرد: منطقه آزاد سیستان دارای ۲ مکان و سایت جدا از هم بوده که شامل فرودگاه زابل زون نیاتک که حدود ۱۲ هزار و ۴۵۰ هکتار بوده و بیبی دوست، ده سنجرانی، میلک و پایانه میلک را در بر میگیرد، مرحله دیگر زون رامشار به نام زون شهر سوخته از انتهای ورمال بعد از پل بوده، اینها باید در آینده دارای دروازه ورودی و خروجی شوند که محدوده قانونی داشته و ورود و خروج تجار با هماهنگی گمرکات و منطقه آزاد انجام شود، این محدوده نیز حدود هشت هزار و ۵۰۰ هکتار بوده و تا مقابل شهر سوخته است.

وی تصریح کرد: ساختمان مرکزی منطقه آزاد در شهر رامشار بنا شده و زیرساختها انجام و همچنین ساختمان شماره ۲ در محدوده میلک و اداره منطقه آزاد سیستان هم در پایانه میلک فعال شده که از گمرک سیستان و بلوچستان در این امر قدردانی میکنیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان تصریح کرد: غرفههایی برای عرضه کالای منطقه در حال ساخت بوده تا نیمه فروردین افتتاح خواهد شد، اخیراً با سفر دبیر عالی مناطق آزاد موضوع تشویق سرمایهگذاران در مناطق آزاد شدت گرفته از سرمایهگذاران بخش خصوصی، عمومی، مردمی، داخلی و خارجی دعوت میشود پایکار آمده، چرا که هرگونه فعالیت در این مناطق منوط به ثبت شرکت و اخذ مجوز است.
وی تأکید کرد: تاکنون حدود ۳۰ شرکت دارای شرایط بوده و ۱۵ مورد دیگر در دست بررسی قرار دارد، در مجموع ۱۰۰ تقاضای ثبت شرکت به دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد سیستان وارد شده که در حال پالایش، رصد و ثبت در سامانه هستند.
وی ادامه داد: پیگیر افزایش محدوده منطقه آزاد به تمام منطقه سیستان هستیم تا دغدغه مردم در این باره رفع شود، به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران برای مرزنشینان شرایط خوبی فراهم شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان تأکید کرد: تجارت بازرگانی در مناطق مرزی به سه روش انجام میشود که بخشی از طریق کارت بازرگانی، کارت پیلهوری و کارت تعاونی مرزنشینان بوده، فعالیت اینها تابع قوانین و بازارچههای مرزی بوده و از معافیت ۴۰۰ دلاری در ماه بهرهمند هستند، این باعث رونق بیشتر میشود.
انتهای خبر/