رئیس پژوهشگاه زابل خبر داد:
افتتاح نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی در زابل
کد مطلب: ۷۷۳۵۵
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۷:۲۷رئیس پژوهشگاه زابل گفت: نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه زابل همزمان با هفته ملی پژوهش و فناوری در محل سایت قدیم دانشگاه زابل با موضوعات کشاورزی، تالاب هامون و دامهای خاص دایر شده است.
بابک نصرتی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه زابل همزمان با هفته ملی پژوهش و فناوری در محل سایت قدیم دانشگاه زابل دایر شده و تا ۲۸ آذرماه از ساعت ۹ تا ۱۴ جهت بازدید علاقهمندان دایر خواهد بود.
وی افزود: پژوهشگاه زابل با برپایی این نمایشگاه از دستاوردهای پژوهشی خود در زمینههای کشاورزی، دامهای خاص و تالاب بینالمللی هامون، فضایی جذاب و آموزنده را برای بازدیدکنندگان ایجاد کرده است. این نمایشگاه که به معرفی آخرین یافتهها و نوآوریها در این حوزهها پرداخته و فرصتی برای تبادل نظر بین محققان و علاقهمندان فراهم آورده است.
رئیس پژوهشگاه زابل در خصوص اهداف برگزاری این نمایشگاه بیان کرد: هدف ما از برگزاری این نمایشگاه، معرفی دستاوردهای پژوهشی و ایجاد ارتباط نزدیکتر بین محققان و صنعتگران است. ما در تلاش هستیم تا با استفاده از نتایج تحقیقات خود، به بهبود وضعیت کشاورزی و دامداری در منطقه کمک کنیم و همچنین به حفاظت از تالاب هامون بپردازیم.
نصرتی همچنین به اهمیت همکاری میان دستگاهی اشاره کرد و افزود: تالاب بینالمللی هامون یک منبع ارزشمند است که نیازمند توجه ویژهای است. ما امیدواریم با همکاری همه دستگاهها، بتوانیم به حفظ و احیای این اکوسیستم کمک کنیم.
وی ادامه داد: نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری پژوهشگاه زابل دارای چندین غرفه از سه پژوهشکده کشاورزی، تالاب بینالمللی هامون و دامهای خاص است. ما در این غرفهها علاوه بر اینکه مقالات، کتابها و طرحهای پژوهشی را ارائه کردهایم محصولات و دستاوردهای پژوهشی که همکارانمان ظرف سال گذشته انجام دادند، در معرض دید عموم گذاشتهایم.
وی افزود: بعضی از این محصولات برای اولینبار ارائه میشود؛ مثل نهال زیتون و کاپاریس که برای نخستینبار ریشهزایی در مقیاس بالا توسط همکاران ما تولید شده است. در حوزه مزرعه عقرب و زهر عقرب هم تنها مؤسسه در شرق ایران هستیم که همکاران تحقیقاتی ما روی عقرب کار میکنند و هم شناسایی عقربهای ایران و هم در زمینه تولید زهر عقرب فعالیت دارند.
معاونت پژوهشی و فناوری پژوهشگاه زابل خاطرنشان کرد: ما اول پایه مطالعاتی را در پژوهشکدههای خود انجام میدهیم و بعد از بهدستآوردن روش کار، پرورش آن را به کشاورزان و دامداران و دامپروران توصیه و ترویج میکنیم و طرحهای پژوهشی ما در راستای حل مشکلات منطقه است که حالا این مشکلات منطقه در حوزههای آب، گردوخاک، محیطزیست است و همکاران متناسب با تخصص خودشان حتماً دررابطهبا منطقه اقداماتی انجام میدهند.
محمد فروزنده رئیس پژوهشکده کشاورزی پژوهشگاه زابل بیان کرد: پژوهشکده کشاورزی پژوهشگاه زابل بهعنوان یک مرکز تحقیقاتی پیشرو در بخش کشاورزی سیستان است و در سالی که گذشت فعالیتهای متنوعی صورتگرفته هم در تولید علم و چاپ مقالات داخلی و خارجی با ۳۱ مقاله چاپ شده در مجلات معتبر و همچنین چاپ چهارکتاب داخلی و خارجی و طرح مختلف مسئلهمحور درونسازمانی و بیرون سازمانی سعی کردند نقش مهم و محوری را در راستای حل مشکلات کشاورزی سیستان بردارند.
وی افزود: از جمله فعالیتهای عمرانی و عملیاتی که در سال گذشته انجام دادیم میشود به احداث اولین نمونه از گلخانه هیدروپونیک در سیستان اشاره کرد که بسیار موردنیاز گلخانهداری سیستان است. ویژگیهای گلخانه هیدروپونیک از جمله مصرف خیلی پایین آب، تولید محصول سالم و افزایش عملکرد در واحد سطح به دلیل اینکه در این روش تعداد زیادی نهال کشت میشود و هزینه پایین نگهداری به لحاظ اینکه هیچگونه علف هرز یا مصرف سموم شیمیایی را نخواهیم داشت و در حقیقت آینده گلخانهداری سیستان و کشور همین روش هیدروپونیک است.
وی افزود: ما میدانیم که سیستان یکی از قطب ای دامپروری ایران بوده است؛ اما باوجوداینکه دو دهه خشکسالی جمعیت دامی منطقه کاهشیافته اما بهخاطر اینکه صنعت دامپروری کمتر وابسته به آب است، با واردات خوراکی دام از سایر استانها حوزه پرورش گاو، گوسفند و شترمرغ توانسته در منطقه بقا حاصل کند و وظیفه پژوهشکده دام خاص بهعنوان یک مرکز پژوهشی حفظ گونههای ارزنده دامی منطقه بوده است.
انتهای خبر/