داخلی آرشيو يادداشت صفحه سیاسی
امتیاز مثبت 
۰
 
یادداشت؛
کارکرد میدان و دیپلماسی
کد مطلب: ۷۸۱۸۳
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۱۰
میدان و دیپلماسی دو ساحت و دو ابزار مهم سیاست خارجی هستند که نمی توان آن ها را از هم جدا نمود.
کارکرد میدان و دیپلماسی
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن سنجری مسئول بسیج طلاب تیپ ثارالله سپاه کرمان در یادداشتی به اوشیدا نوشت:جمهوری اسلامی ایران در چارچوب اصل هماهنگی دیپلماسی و میدان توانسته است علاوه بر افزایش قدرت و اقتدار و اعتبار ملی، سرمایه ملی را در میدان سیاسی فرهنگی (پرستیژ)، میدان اقتصادی (ثروت) به اعتبار منطقه‌ای پایدار در عرصه سیاست خارجی تبدیل کند؛ و ناظر به اصل تأمین منافع ملی و تضمین استقلال ملی، راهبرد بلندمدت سیاست خارجی کشور را به منصه ظهور و بروز برساند.

آثار و نتایج راهبرد نگاه به شرق با تکیه به اصل همسایه محور در عرصه دیپلماسی و میدان را در حوزه بازدارندگی، حفظ و صیانت از منافع ملی، رفع تحریم‌ها و خنثی‌سازی راهبردهای دشمن ملموس و مشهود است. نتایج و آثار هماهنگی دیپلماسی و میدان در بحران آذربایجان و ارمنستان به‌عنوان موضوع روز فارغ از فضای رسانه‌ای و عملیات روانی پیرامون آن در چند محور قابل احصا و یادآوری است.

طی یک هفته گذشته دو مسئله خوب در سطح جهانی برای ایران و منطقه اتفاق افتاد، و در سطح رسانه‌های جهان بازتاب فوق‌العاده‌ای داشته است؛ رزمایش مشترک ایران، چین، روسیه در آب‌های خلیج‌فارس و در شمال اقیانوس هند با شعار «با هم برای برقراری صلح و امنیت»، در منطقه‌ای به وسعت ۱۷ هزار کیلومترمربع و نشست معاونین وزارت خارجه ایران، چین، روسیه به میزبانی چین بود.

 اولی در سطح کلان برای بازدارندگی و قدرت هم‌افزایی هم‌پیمانان ایران در آب‌های آزاد و توسعه قدرت بحریه ایران و تقویت مناسبات دفاعی ۳ کشور که در سطح رسانه‌های جهان با تعابیری همچون.*ائتلاف راهبُردی*،شراکت راهبردی،اتحاد هراس‌انگیز تیتر معتبرترین رسانه‌ها و شبکه‌های خارجی را پرکرده بود.

 اما در مورد دوم دو کشور چین روسیه محکومیت آمریکا و اروپا در تحریم‌های ظالمانه آن را نقص آشکار در تعهدات درحالی‌که ایران ذره‌ای تخلف در مسئله ادعای آنان در حوزه هسته‌ای ندارد و نکته دیگر اینکه دو عضو مؤثر سازمان ملل و شورای امنیت یعنی چین و روسیه منصفانه بدون تحکم سمت ایران را قانونی گرفته و هرگونه اقدام غیرقانونی غرب مخصوصاً آمریکا را محکوم کردند.

نتیجه‌ای که از این دو اقدام می‌توان گرفت میدان موفق، استقامت راهبردی، عدم باج‌دهی، و عدم عقب‌نشینی و صبر راهبُردی همراه بااقتدار راهبردی در میدان دیپلماسی اثرگذار است.

 ناگفته نماند مواضع روشن قاطعانه، شجاعانه و مستحکم همیشگی امام خامنه‌ای ونشان دادن نقشه راه از مهم‌ترین عناصر تأثیرگذار در این اتفاق مهم بشمار می‌آید. دشمن که با انواع خدعه‌ها و نیرنگ‌ها دنبال فریب افکار عمومی است گاهی با نشان‌دادن تصویری از برنامه‌های غیرمتعارف سعی در فریب جامعه را دارد، سخنان رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر آمادگی برای مذاکره و ایجاد توافق و فرستادن نامه برای ایران را تلاش برای فریب افکار عمومی جهان برشمردند و گفتند: این نامه هنوز دست من نرسیده؛ اما آمریکا می‌خواهد این دروغ را القا کند که ایران برخلاف ما اهل مذاکره و توافق نیست؛ درحالی‌که همین شخصی که این حرف‌ها را می‌زند، حاصل مذاکره ما با آمریکا را پاره کرد. حالا چطور می‌توان با او مذاکره کرد درحالی‌که می‌دانیم به نتایج عمل نخواهد کرد؟.

 لذا این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است که زمانی می‌توان دیپلماسی موفقی و مقتدری از خود نشان داد که قدرت دفاعی، و امنیتی کشورت در سطح بالایی از بازدارندگی باشد و تسلط محیطی بر میدان را در اختیار داشته باشی و تحرکات دشمن را به‌موقع رصد کنی تا دشمنی که به‌شدت اهل محاسبه‌گری است حساب کار دستش بیاید و بتوانی در میدان مذاکره همیشه برگ برنده خود را رو کرده و هرگز تسلیم زیاده‌خواهی طرف مقابل نشوی.
 «میدان دیپلماسی» نه رقیب بلکه همراه، مکمل و مقوم «میدان رزم» است. دیپلماسی بدون پشتوانه قدرت نظامی و آورده‌ها و سرمایه‌های «میدان رزم»، بی‌اعتبار و فاقد نفوذ کلام است و میدان رزم نیز در کنار سلحشوری به درایت و دیپلماسی نیازمند است

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark