داخلی آرشيو يادداشت صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
یادداشت/عباس نورزائی:
مسئولین طرح رزاق سیستان شفاف‌سازی کنند
کد مطلب: ۷۷۱۷۶
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۳۶
با توجه به اینکه در بدو اجرای طرح در شمال استان، به مردم به عنوان ذینفعان طرح، وعده واریز وجه داده شده و اکنون هدف طرح به دادن تسهیلات و ایجاد زیرساخت ها تغییر کرده، مسئولین دستگاههای امنیتی نسبت به سود طرح رزاق شفاف سازی کنند.
مسئولین طرح رزاق سیستان شفاف‌سازی کنند
عباس نورزائی ئیس هیات اندیشه ورز سازمان بسیج جامعه کشاورزی استان در یادداشتی به اوشیدا نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفر به استان سیستان و بلوچستان، دستور فرمودند پوشاک نظامی موردنیاز وزارت دفاع در این استان تولید شود تا ظرفیتی برای اشتغال مردم فراهم شود، اما درحالی‌که اجرای آن در سیستانِ بدون آب اولویت داشت، انجام نشد و حتی از کارخانهٔ تولید پوشاک موجود، خریدی صورت نگرفت و این موجب شد تا آن هم تعطیل و یا نیمه‌فعال بماند، یک ظرفیت اندکی در زاهدان و عمدهٔ خرید به همین نام اما زیرپلهٔ کارگاه‌های پوشاک تهران، تولید و اشتغال آن برای تهرانی‌ها فراهم شد.
 
پس از تصویب طرح انتقال آب با لوله به ۴۶ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی سیستان و امضای هفت وزیر پای آن طرح، به درخواست دولت روحانی و عنایت رهبری معظم، در مرحلهٔ اول از صندوق توسعهٔ ملی، مبلغ ۳۵۰ میلیون دلار ارز برای اجرای آن تأمین شد. اما وزارت جهاد کشاورزی آن را در اختیار یک شرکت واردکنندهٔ علوفه گذاشت و برای مدتی طرح را به تأخیر انداخت، پس از مطالبهٔ عمومی و رسانه‌ای شدن موضوع، اصل مبلغ بدون فرع، به طرح بازگشت داده شد و سود هنگفتی را نصیب شرکت مورد وصف نمود.
 
امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ که به همراه جمعی از فرماندهان باهدف بازدید از طرح رزاق و اجرای طرح مردم‌یاری به منطقهٔ سیستان سفرکرده گفته است: امنیت در طرح رزاق که در شمال سیستان و بلوچستان اجرا می‌شود بسیار مهم است و از مردم می‌خواهیم تا در این طرح در کنار ارتش باشند.
 طرح رزاق باعث می‌شود تا به‌صورت قانونی سوخت به فروش برسد و درآمد حاصل از آن شامل حال مردم شود.
 
امیراحمدی افشار فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۸۸ استان نیز گفته است که سوخت‌های جمع‌آوری شده به پایانهٔ میلک منتقل می‌شود و درآمد حاصل شده بین خانوارها تقسیم شود.
 
بارها مردم توزیع درآمدهای هنگفت حاصل از این طرح را مورد مطالبه قرار داده‌اند، اما در کمال شگفتی شنیده می‌شود که بخشی از آن برای ایجاد کارخانهٔ میل‌گرد، کارخانهٔ قیر، کارخانهٔ پلاستیک، بزرگ‌ترین کارگاه تعمیر ماشین‌آلات سنگین، مزرعهٔ پرورش میگو، خرید هواپیما و خرید ساختمان چندطبقه جاهایی غیر از سیستان هزینه و سرمایه‌گذاری شده است.
 
سؤال اساسی ما این است که دستگاه‌های نظارتی که چشم‌وچراغ حکومت هستند، چرا دراین‌خصوص در رسانه‌ها، شفاف‌سازی نمی‌کنند؟
 اگر انحرافی در هزینه‌کرد بوده، چرا برخورد نمی‌کنند؟ اگر هم توجیهی منطقی وجود دارد چرا به اطلاع مردم نمی‌رسانند و زمینه را برای میدان‌داری گروه‌های معاند باز گذاشته‌اند؟


انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark