به گزارش پایگاه خبری «
اوشیدا»، سیستان و بلوچستان باتوجهبه میزان کم نزولات آسمانی یکی از استانهای خشک و کم آب کشور بهحساب میآید، استانی که در جنوب باتوجهبه دسترسی به آبهای آزاد هنوز مردمان آن از این مزیت بیبهره بوده و در شمال همچنان درگیر گرفتن حقآبه از کشور افغانستان است.
این روزها مردم شمال سیستان و بلوچستان در حالی روزهای گرمی را سپری میکنند که گرمای بیسابقه هوا و قطعی مکرر آب و برق و طوفانهای سهمگین امان آنها را بریده است.
در بسیاری از مناطق سیستان و بلوچستان رکورد گرمترین روزها شکسته شد بهطوریکه پیشینه دمای شهر زابل به ۵۱ درجه سانتیگراد در تب داغ تابستان رسید که در ۵۳ سال اخیر این دما بیسابقه بوده و بیشترین دمای ثبت شده مربوط به مرداد ۱۳۴۹ بوده است.
تداوم این شرایط باعث شده تا در پارهای از نقاط سیستان آبرسانی با مشکل انجام شود اگر چه باتوجهبه گرمای بالای ۵۰ درجه پاسخگوی نیاز مردم منطقه نبوده و نیست و سیستان همچنان در تب بیآبی و خشکسالی میسوزد و مردمان صبور این منطقه صدایشان به جایی نمیرسد.
فرارسیدن گرمای طاقتفرسای در اوج خشکسالی سیستان و نیاز مردم به استفاده از کولرهای گازی، آبی و اسپیلت را تشدید میکند و البته مصرف بهینه برق و مدیریت آن در زمان اوج استفاده از سوی شهروندان میتواند از افت ولتاژ و خاموشیهای ناگهانی جلوگیری کند.
در این شرایط گزارشهای مردمی از قطعی مدام برق حکایت دارد و بسیاری از روستاها در هرم گرمای مردادماه با مشکل آب مواجه هستند. این خاموشیها که آحاد مردم را بهزحمت انداخته، حتی گاهی باعث بروز خساراتی هر چند ناچیز در وسایل برقی خانگی و صنعتی شده است.
علاوه بر خاموشیهای پراکنده و گسترده برق در ایران، گزارشهایی نیز در شبکههای اجتماعی درباره قطعیهای مکرر آب و معضلات مردم به دلیل نبود آب منتشر شده است.
قطعی بیش از ۵ ساعته برق و آب و همزمان اینترنت تلفن همراه در منطقه سیستان زندگی در شهر و روستا را تبدیل به ارواح کرده آن هم در اوج گرمایی که قطعی برق در گرمای ۵۰ درجه شهرستانهای حوزه سیستان باعث گلایههای زیادی از طرف مردم شده است.
یکی از شهروندان در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: متأسفانه در چند روز اخیر علاوه بر قطعی برق در ساعات اوج گرما در روز، شاهد قطعی برق در شب نیز بودهایم، قطعی برق خیلیها را از مشاغل در صنفهای مختلف و حتی بیماران بستری در بیمارستانها را با مشکلات عمدهای روبرو کرده و بعضی خانوادههایی که بیماران قلبی تنفسی یا پروانهای دارند چه باید بکنند چه کسی پاسخگوی این حجم بیبرنامگی در قطعی برق است.
یکی از شهروندان دیگر سیستانی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: حق مردم سیستان این قطعی برق گسترده نیست، متأسفانه با این برنامهریزیهای غلط در زمینه مدیریت مصرف برق، در شهرهای گرمسیری با گرمای بیش از ۵۰ درجه برق قطع میشود. اما در استانها و شهرهای سردسیر این قطعی برق را نداریم چرا سیستان فراموش شده و صدای این مردم به جایی نمیرسد.
یکی از شهروندان دیگر سیستانی با نگاهی دایی جان ناپلئونی میگوید: این قطع برقهای طولانی که چند بار هم تکرار میشود، شبیه کودتای برقی است که هیچ مسئول استانی و شهرستانی حاضر به پاسخگویی نیست، دیگری از گرمای محل کار خود میگوید که باعث فراری شدن کارمندان شده و ادامه میدهد، در روزهای کرونایی کارمندان نصف و نیمه سرکار میآمدند؛ اما در این چند مدت به دلیل گرما بیشتر آنها به خانه پناه میبرند یا از خانه به مکانهایی که برق دارد و در این شرایط نمیتوانیم پاسخگوی درخواستهای مردم در ادارات باشیم.
مدیریت برق استان پاسخگوی مردم نیست
شهروند دیگر میگوید: طوفانهای ۱۲۰ روزه و سهمگین از سویی امان مردم را بریده و ریهها را از بین برده است و از سویی دیگر قطعی برق هر روز در اوج گرما زندگی را بر ما جهنم کرده است و بسیاری از مناطق ساعتهای زیادی را بدون برق در اوج گرما سپری میکنند.
باتوجهبه این شرایط و قطعی مکرر برق به سراغ محمدحسن پودینه مدیریت برق شهرستان زابل رفتیم با وجود هماهنگی و چندین مرتبه تماس ایشان حاضر به مصاحبه نشدند و از شواهد معلوم حراست مدیریت برق اداره کل استان اجازه مصاحبه به مدیریت برق منطقه سیستان را نداده است.
علی ولایتی پور فرماندار ویژه شهرستان زابل در گفتگو با اوشیدا بیان کرد: باتوجهبه افزایش دمای بیسابقه هوا در شهرستان زابل و بهتبع آن افزایش مصرف برق، شبکه توزیع برق برخی از مناطق این شهرستان دچار خسارت شد.
وی با اشاره به اینکه زابل با دمای نزدیک به ۵۰ درجه، گرمترین شهر کشور در ۲۴ ساعت گذشته بود، افزود: هیچ محدودیتی برای حل مشکلات مردم در حوزه برق نداریم و از هیچ کوششی جهت خدمترسانی شبانهروزی به شهروندان دریغ نخواهیم کرد.
سرپرست فرمانداری شهرستان ویژه زابل با قدردانی از صبر و شکیبایی شهروندان، تأکید کرد: شهروندان باید باتوجهبه افزایش دمای هوا و مصرف برق نسبت به مدیریت مصرف انرژی اقدام کنند تا ضمن تأمین برق مطمئن و پایدار، یاریگر کارکنان شرکت توزیع نیروی برق باشند.
ولایتی پور ضمن تأکید بر گلایههای مردمی در خصوص قطعی مکرر برق و افت ولتاژ، بیان کرد: تأمین برق پایدار یکی از وظایف شرکت برق منطقهای بوده و این شرکت باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از قطع برق به کار گرفته؛ مردم نیز باید با صرفهجویی نسبت به خاموشی وسایل غیرضروری در ساعات اوج مصرف برق، با این اداره همکاری کرده تا شاهد بروز کمترین مشکل باشیم.
وی افزود: با وجود گرمای حدود ۵۰ درجه، خشکسالی و کمبود آب؛ اما همکاران اداره برق بهصورت ویژه پایکار مردم هستند و تلاش خود را به کار گرفته تا در این برهه از زمان که مشکل برق موضوع کشوری است با همکاری مردم مبنی بر صرفهجویی از این مرحله نیز گذر کنیم.
سرپرست فرمانداری ویژه زابل ادامه داد: اداره برق باید خاموشیها را باید چه از طریق استان و شهرستان از قبل به مردم اطلاعرسانی کند متأسفانه گاهی ۱۰ دقیقه بعد از قطعی برق خاموشی اعلام میشود در این راستا مقرر شد تا از ظرفیت فضای مجازی رادیو و رسانهها باید بهرهمند شد.
وی گفت: زمان خاموشیها باید به کمتر از یک ساعت برسد، همچنین ازآنجاییکه ۵ شهر منطقه سیستان به سامانه ۱۲۱ دسترسی دارند، این سامانه جوابگوی مطالبه مردمی نبوده و باید این مشکل حتی با راهاندازی خط جدید برطرف شود.
انتهای خبر/