غلامحسین لکزائیانپور با اشاره به کمبود منابع آب سطحی و زیرسطحی در منطقه سیستان، بر ضرورت مدیریت بهینه منابع موجود و بهرهگیری از آبهای نامتعارف برای مصارف غیرشرب در گفتگو با خبرنگار
اوشیدا بیان کرد: شرکت آبوفاضلاب در راستای مدیریت و واگذاری پساب خروجی تصفیهخانههای آبوفاضلاب شهرستان زهک، برنامهریزی جامعی انجام داده است، این پسابها در مصارفی همچون آبیاری اراضی کشاورزی، فضای سبز، ساختوساز و راهسازی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
واگذاری پساب برای توسعه فضای سبز شهری لکزائیانپور با اشاره به راهکارهای مدیریت پساب تصفیهخانهها، از واگذاری و فروش پساب خروجی تصفیهخانه آب روستایی زهک به شهرداری این شهر خبر داد و افزود: با برنامهریزیهای صورتگرفته و تعامل سازنده میان شهرداری و امور آبفای زهک، در آیندهای نزدیک امکان آبیاری تمام فضای سبز شهر زهک با استفاده از پساب تصفیهشده فراهم خواهد شد.
وی در خصوص امکان بهرهبرداری از پساب خروجی تصفیهخانه آب شهرهای سیستان واقع در چاه نیمه شماره ۳ و تصفیهخانه آب روستایی زهک تصریح کرد: رایزنیهای لازم با مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان انجام شده است و پیشبینی میشود حجم پساب خروجی این تصفیهخانهها بیش از ۱۲۰۰ مترمکعب در شبانهروز باشد.
بهرهبرداری از پساب تصفیهخانه فاضلاب شهرک کهکمدیر امور آبفای زهک همچنین از استفاده بهینه از پساب خروجی تصفیهخانه مدرن شهرک کهک که در سال آینده وارد مدار بهرهبرداری خواهد شد، گفت: در این زمینه هماهنگیهای لازم با جهاد کشاورزی شهرستان و کشاورزان محلی صورتگرفته است. حتی کشاورزان اقدام به تأسیس شرکتتعاونی برای عقد قرارداد با شرکت آبوفاضلاب جهت خرید پساب خروجی این طرح کردهاند. علاوه بر این، پژوهشگاه مستقل زابل و دهیاری شهرک کهک نیز از دیگر متقاضیان خرید پساب هستند.
وی افزود: در صورت بهرهبرداری کامل از این تصفیهخانه، میزان پساب تصفیهشده خروجی به بیش از ۱۰۰۰ مترمکعب در شبانهروز خواهد رسید.
طرح جمعآوری فاضلاب خانگی شهر زهک و تأمین اعتبار لکزائیانپور در خصوص طرح جمعآوری فاضلاب خانگی شهر زهک خاطرنشان کرد: برای تکمیل پروژه فاضلاب این شهر و جذب سرمایهگذار، پیگیریهای لازم در سطح استان انجام شده است. در حال حاضر از ۴۷ کیلومتر خطوط انتقال و شبکه فاضلاب شهر زهک، حدود ۲۱ کیلومتر اجرا شده است. تکمیل این پروژه نیازمند بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.
وی تأکید کرد: با بهرهبرداری از این طرح، میزان پساب تصفیهشده خروجی از تصفیهخانه فاضلاب زهک حدود ۴۴۴۰ مترمکعب در شبانهروز خواهد بود که میتواند بهعنوان یک منبع پایدار برای مصارف غیرشرب و صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.
زهک، شهرستانی پیشرو در مدیریت پسابمدیر امور آبفای زهک، کل حجم پساب تصفیهشده قابلاستفاده شهرستان را بیش از ۶۶۴۰ مترمکعب در شبانهروز برآورد کرد و گفت: با بهرهبرداری از تصفیهخانههای فاضلاب موجود و در حال ساخت، شهرستان زهک به یکی از پیشگامان مدیریت پساب و استفاده از آبهای نامتعارف در استان سیستان و بلوچستان تبدیل خواهد شد.
انتهای خبر/