کارشناس سیاسی مطرح کرد:
قیام ۱۹ دیماه یادآور حماسه بزرگ در تاریخ انقلاب
کد مطلب: ۷۷۵۲۷
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۰۰کارشناس سیاسی مطرح کرد: روز ۱۹ دیماه، یادآور حماسه بزرگ و باشکوهی است که برگ دیگری از کتاب زرین انقلاب اسلامی را رقم زد؛ روزی که حماسهای ماندگار، سرنوشت ساز و نقطه عطفی در پیروزی انقلاب بود.
سلطانعلی میر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری اوشیدا بیان کرد: فرایند تکاملی انقلاب اسلامی به تاریخ معاصر برمیگردد. از دوره قاجار اندیشه مقابله با استبداد و استعمار شکل گرفت و بهتدریج با حاکمیت دو سلسله قاجار و پهلوی؛ مردم ایران خواهان این بودند که از زیر سلطه غرب و شرق رها شوند.
وی تصریح کرد: پس از نابودی سلسله قاجار، سلسله پهلوی بر سرکار میآید. در دوران پهلوی نیز سیاست سلطه، استبداد و استعمار بر ایران حاکم بود. قیامهایی در دوره پهلوی دوم رخ داد نظیر قیام ۱۵ خرداد که یک نقطه عطفی بود. مقابله با رژیم پهلوی که دستنشانده آمریکا بود یکی از حرکتهای بزرگ محسوب میشد.
میر خاطرنشان کرد: قیام ۱۵ خرداد نتایجی داشت. از جمله اینکه ملت ایران بهشدت در مقابل رژیم شاه صفآرایی کرده و خواهان نابودی این رژیم شدند تعداد زیادی از مردم در قیام ۱۵ خرداد شهید شدند. امام خمینی طی سالهای ۴۲ تا ۴۳ در زندان بود و سال ۴۳ آزاد شد. رژیم اعلام کرد که تفاهم صورتگرفته و توافق شده مبارزه ادامه پیدا نکند؛ اما امام خمینی اعلام کرد که اگر خمینی را دار بزنید خمینی تفاهم نخواهد کرد و مبارزه ادامه خواهد داشت.
وی افزود: سال ۴۳ لایحهٔ ننگین کاپیتولاسیون مطرح شد لایحهای که بر اساس آن به مستشاران آمریکایی مصونیت کنسولی دادند که اگر یکی از اتباع آمریکایی ایرانی را کشت؛ ایران حق محاکمه ندارد باید فرد خاطی به کشور آمریکا برود و این یک توهین و اهانت به مردم ایران بود.
میر ادامه داد: امام خمینی در سال ۱۳۴۲ اعتراض کرد و در پی این اعتراض رژیم دیگر تحمل حضور امام خمینی در ایران را نداشت؛ لذا امام را به ترکیه تبعید کردند. در سال ۱۳۴۴ امام مجدد به نجف تبعید شدند؛ اما مبارزات طی سالهای ۱۳۴۰،۱۳۴۲.۱۳۴۳ همچنان ادامه پیدا کرد و خاموش نشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: سه کانون جدی مبارزاتی وجود داشت یک مرکز در قم که مرکز سیبل آن حوزه علمیه بود دوم دانشگاهها و دانشجویان مقیم اروپا و آمریکا که جزو دانشجویان پیرو خط امام شدند و کانون دیگر در نجف که محل تبعید امام خمینی بود.
این کارشناس سیاسی ادامه داد: این مبارزات به شکل نرم و آرام ادامه داشت اقدامات تربیتی نیروها انجام میشد. از طرفی اقدامات ضدمردمی رژیم شاه و سرسپردگی رژیم که مهره آمریکا بود در جامعه به شکل گستردهای مطرح بود. اقدامات خیانتآمیز کشور در دفاع رژیم اشغالگر قدس اسرائیل افشا شد.
وی تأکید کرد: مظلومیت مردم فلسطین که شاه هم در کنار آمریکا و رژیم اشغالگر قدس و در مقابل مسلمانان بود رژیم از این فرایند مبارزاتی رضایت نداشت و سعی میکرد به هر شکل شده مبارزه را خاموش کند هفدهم دیماه سال ۱۳۵۶ مقالهای تحت عنوان ارتجاع سرخ و سیاه چاپ شد که نکته مهم این مقاله این بود که به جریان مذهبی و شخصیت امام خمینی لطمه بزنند و یک ترور شخصیتی بکنند و مبارزه را منفی جلوه بدهند.
میر بیان کرد: از جمله نکات مهم مقاله فردی با نام مستعار احمد رشیدی مطلق آن را در روزنامه اطلاعات قبل از انقلاب چاپ میکند و نکته اساسی به خود شخصیت امام توجه دارد که میخواستند امام خمینی را شخصیت خارجی جلوه دهند و یک ترور شخصیتی و هتاکی به امام در این مقاله بوده است.
وی افزود: مقالهای نیز با همکاری، همدستی و همراهی سازمان اطلاعات امنیت رژیم شاه ساواک و وزارت فرهنگ و هنر که آن زمان مسئول سازمان اطلاعات امنیت کشور نبود روز ۱۷ دی در روزنامه چاپ شد روز ۱۷ دی سالروز کشف حجاب رضاشاه بود که نماد مقابله با دین بود و مقاله توهینآمیز در روزنامه اطلاعات با سالروزی که انتخاب کرده بودند مناسبت داشت.
وی ادامه داد: مقاله چاپ شد و قرار بود از تهران به کلیه شهرها منتشر و منتقل شود مردم قم هنگامی که از مقاله توهینآمیز بر علیه جریان انقلاب و امام مطلع شد دست به قیام زدند و در نوزدهم دیماه ۱۳۵۶ اولین قیام بعد از ۱۵ خرداد به شکل گسترده شکل گرفت در اعتراضی که مردم قم به این جریان داشتند جمعی از آنان شهید و مجروح شدند و این یک نقطه عطف شد قیام مردم قم سرآغاز حرکت بعدی ملت ایران شد.
انتهای خبر/