به گزارش پایگاه خبری عصرهامون به نقل از اوشیدا، دستاوردهای انقلاب اسلامی در چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در حوزههای مختلف در منطقه سیستان بسیار چشمگیر است و هرچه که از پیروزی انقلاب اسلامی ایران زمان میگذرد مقایسه موضوع دستاوردها و پیشرفتهای انقلاب اسلامی بیشازپیش احساس میشود چرا که قطعاً قابلقیاس با قبل از انقلاب نیست.
بیان واقعیتها و مقایسه ایرانِ قبل و بعد از انقلاب میتواند حقایقی را برای نسل آینده بازگو کند که نشان از انجام فعالیت و تحولات ارزنده زیادی در کشور دارد.
در حوزه پزشکی و بهداشت در منطقه سیستان در دهه ۵۰ در مجموع کمتر از تعداد انگشتان دست از وجود پزشک بهره میبردند که اکثر این پزشکان نیز از کشور هندوستان و پاکستان بودند بهگونهای که حتی در امور پیراپزشکی و آزمایشگاهی هم کارشناسان این بخش از کشورهای دیگر بودند.
در منطقه سیستان شمال سیستان و بلوچستان که اکنون جمعیتی بالغ بر نیممیلیون نفر در آن زندگی میکنند، تنها ۱۲ پزشک در سال ۵۷ وظیفه درمان کل ساکنان منطقه را بر عهده داشتند.
هادی میرزایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفتگو با خبرنگار اوشیدا در خصوص وضعیت بهداشت و سلامت حوزه سیستان بیان کرد: در قبل انقلاب در کل منطقه سیستان تنها یک بیمارستان با ۲ پزشک متخصص هندی در بیمارستان منطقه سیستان مشغول به کار بودند که اکنون این رقم به ۲۱۹ پزشک در ۶ بیمارستان رسیده است.
وی افزود: ۳۰ تخت در تنها بیمارستان زابل وظیفه پذیرش بیماران را در قبل از انقلاب بر عهده داشتند اکنون به ۸۴۹ تختخواب از عنایت دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل تصریح کرد: همچنین ۵۱ مرکز جامع سلامت،۲۱۲ خانه بهداشت، ده واحد آزمایشگاه،۶ مرکز جراحی و ۲۴ پایگاه اورژانس در منطقه سیستان وظیفه درمان شهروندان سیستانی را بر عهده دارند که این ارقام در قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به تعداد انگشتان دست بوده است.
میرزایی تأکید کرد: دانشکده علوم پزشکی در سال ۱۳۷۰ بهعنوان یکی از دانشکدههای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شروع بکار نمود و از سال ۱۳۸۴ به دانشگاه ارتقا یافته و دارای ۵ دانشکده، هزار و ۷۵۵ دانشجو و ۱۴۲ عضو هیئتعلمی از دیگر دستاوردهای پیروزی انقلاب اسلامی بعد از انقلاب است.
نبود مراکز آموزشی پایههای مختلف در بسیاری از روستاها سبب عقبماندگی فرهنگی و آموزشی در منطقه سیستان شده بود و شمار زیادی از کودکان و نوجوانان و سایر گروههای جمعیتی از سواد بیبهره بودند که در این میان بیشترین محرومیت به دلیل مشکلات راه و کمبود امکانات آموزشی نصیب دختران و زنان شده بود.
پیشرفت در حوزه آموزشی و افزایش نرخ باسوادی یکی از دستاوردهای مهم انقلاب در طی چهل و پنج سال شکوفایی است که بر اساس آمار ارائه شده از سوی آموزشوپرورش نرخ باسوادی قبل از انقلاب در این خطه از کشور ۲۹.۲ دهم درصد بوده و هم اکنون به ۹۸ درصد رسیده است.
حسینعلی دهباشی مدیر آموزشوپرورش زابل در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: از مهمترین دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی کاهش فاصله درصد باسواد بین مناطق شهری و روستایی و زنان و مردان است و آموزشوپرورش در سیستان از گذشته تا امروز دست خوش پیشرفتهای متعددی بوده است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ۴۵ سال قبل از انقلاب به عینه قابل محسوس و مقایسه از صفر تا صد است.
وی افزود: انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف در منطقه سیستان و بالاخص زابل پیشرفتهای خوبی داشتیم و داریم و این از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران است که در شاخص آموزشوپرورش نرخ باسوادی قبل از انقلاب ۵۰ درصد بوده درحالیکه امروز نرخ باسوادی به بیش از ۹۸ درصد رسیده است.
۹۵ درصد مدارس سیستان دستاورد انقلاب است دهباشی ادامه داد: دسترسی آسان مردم و فرزندان عزیز این مرزوبوم در قبل از انقلاب فقط در مقطع ابتدایی در بعضی از مناطق مدارس محدود بود و دانشآموزان بعد از مقطع ابتدایی به دلیل عدم امکانات دچار بلاتکلیفی بودند درحالیکه امروزه در دورترین نقاط از امکانات آموزشی و دانشگاهی در برخی از بخشها تأسیس شده است.
وی تصریح کرد: آموزشوپرورش بعد از انقلاب با آموزشوپرورش بعد از انقلاب قابلمقایسه نیست درحالیکه انقلاب اسلامی ایران بعد از انقلاب، همواره به دنبال ایجاد زمینههای آموزش برابر و برداشتن موانع تحصیل افراد بوده است، بهطوری که ۹۵ درصد مدارس منطقه سیستان، بعد از انقلاب ساخته شده و هم اکنون در منطقه سیستان تعداد ۳۰۰ مدرسه فعال وجود دارد که این آمار در قبل از انقلاب بسیار محدود بوده است.
دهباشی ادامه داد: شهرستان زابل در سه سال گذشته رتبه اول در سطح استان در جذب و تحت پوشش بیسوادان را داشته و در حال حاضر میزان نرخ باسوادی ۱۰ تا ۴۹ سال شهرستان در سال ۱۴۰۲ برابر ۹۷.۵ درصد است.
وی افزود: تعداد دانشآموزان حوزه سیستان قبل از انقلاب به دو و نیم درصد میرسید که در حال حاضر باتوجهبه بافت جمعیتی به ۲۵ درصد رسیده است و امروز دانشآموزان ما در عرصه مسابقات علمی، فرهنگی، آزمایشگاهی، المپیادها حائز رتبههای برتر هستند و این جز به برکت انقلاب اسلامی میسر و امکانپذیر نیست.
انتهای خبر/