به گزارش خبرنگار پایگاه خبری «
اوشیدا» به نقل از عصرهامون، یکی از زیر ساختهای مهم و بنیادی که نقش به سزایی در پیشرفت و توسعه صنعتی و اقتصادی هر کشور دارد، صنعت برق است؛ توسعه برق در هر استان علاوه بر افزایش کیفیت زندگی مردم، رابطه مستقیمی با توسعه پایدار، رونق و جهش بخش تولید در آن استان دارد.
برقرسانی صنعتی است که ورود آن در هر منطقهای باعث پیشرفت و توسعه اقتصادی آن منطقه میشود؛ یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی ایران برقرسانی پایدار و تجهیز توزیع برق به تمام نقاط کشور بهخصوص استانهای محروم و دور از پایتخت است.
سیستان و بلوچستان نیز جز استانهای بوده که در سالهای بعد از انقلاب، نظام جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش داشته تا باتوجهبه ناهمخوانی تولید و مصرف برق در کشور که در مقطعی از سالهای گذشته منجر به خاموشیهایی در کشور میشود این نقضها را رفع کند.
قبل از انقلاب تنها ۳۳ روستای سیستان و بلوچستان از برق مطمئن و پایدار بهرهمند بودند که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی حدود ۹۹ درصد از روستاهای استان از نعمت برق پایدار و مطمئن بهرهمند هستند.
برقرسانی به روستاهای محروم یکی از اهداف مهمی بود که رئیسجمهور شهید بر آن تأکید داشت و در دولت سیزدهم به تعداد خانوارهای برخوردار از نعمت برق افزوده شده و روشنایی به آنها رسیده است.
تلاش برای برقدار کردن روستاهایی از سیستان و بلوچستان که از این نعمت محروم بودند، یکی از اقدامهایی است که دولت سیزدهم بر آن تأکید ویژه داشت و بر همین اساس کوشش جدی شده است.
افزایش جمعیت در روستاها و شهرها و همچنین فرسودگی و قدیمی بودن دستگاههای توزیع برق باعث شد تا برای رفع این مشکلات دولت سیزدهم به جهت توسعه زیرساخت شبکه برق و ارتقای ظرفیت تولید برق برنامههای زیادی را در اولویت کار خود قرارداد.
ارتقا روستاهایی فاقد برق به برکت انقلاب از ۳۰ به ۵ هزار و ۸۳۸ روستا
سجاد حیدری مجری طرحهای توزیع برق سیستان و بلوچستان بیان کرد: پیرو یکی از مقدسترین اهداف وزارت نیرو و بهتبع آن شرکت توانیر، شرکت تولید، انتقال و توزیع برق کشور که ارتقای وضعیت معیشتی در روستاها است؛ یکی از مهمترین اهداف آنها ایجاد زیرساخت برق در تمام روستاهای حائز شرایط در کل کشور است.
وی افزود: تاکنون ۵ هزار و ۸۳۸ روستای برقدار حائز شرایط در استان داریم که در طول ۴۵ سال پیروزی انقلاب اسلامی از ۳۰ روستا به ۵ هزار و ۸۳۸ روستا رسیده است.
مجری طرحهای توزیع برق استان خاطرنشان کرد: ما سالانه ۲۰ تا ۳۰ روستا که دارای مجوز هستند؛ یعنی مورد تأیید متولیان اراضی قرار گرفتهاند را بهصورت روتینگ برقرسانی آنها را انجام میدهیم.
۱۰۷ پروژه توزیع برق به مناسبت هفته دولت در استان افتتاح و کلنگزنی میشود
محمد رئیسی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون» بیان کرد: ۱۷۸ کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف و ۱۶۸ دستگاه ترانس از جمله حجم پروژههای قابل افتتاح بخش توسعه شبکه برق شهری و روستایی با اعتبار ۱۵۳ میلیارد تومان است.
وی در خصوص پروژههای آماده اجرا افزود: ۳۵۱ کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف و ۱۲۷ دستگاه ترانس از جمله حجم پروژههای آماده آغاز اجرایی در بخش توسعه شبکه برق شهری و روستایی با اعتبار ۱۳۷ میلیارد تومان است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تصریح کرد: با افتتاح و کلنگزنی این تعداد پروژه در بخش توسعه شبکه برق، ۴۸۷ روستا به همت دولت سیزدهم از نعمت برق مطمئن و پایدار بهرهمند خواهند شد.
وی در خصوص افتتاح پروژههای در هفته دولت عنوان کرد: ۱۰۷ پروژه توزیع برق سیستان و بلوچستان در بخش توسعه شهری و روستایی هفته دولت افتتاح و کلنگزنی میشود.
رئیسی در پایان گفت: ۶۶ پروژه توسعه شبکه برق شهری و روستایی در این مدت افتتاح و ۴۱ پروژه دیگر در این بخش عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
انتهای خبر/