داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
امام‌جمعه موقت زابل مطرح کرد:
نقش مهم روزه‌داری در خودسازی و آرامش روانی
کد مطلب: ۷۸۱۰۳
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۱۸
امام‌جمعه موقت زابل گفت: روزه‌داری و ماه مبارک رمضان، با توجه به جایگاه ویژه‌ای که در باور‌های دینی مسلمانان؛ نقش مهمی در خودسازی و ایجاد آرامش روحی و روانی دارد.
نقش مهم روزه‌داری در خودسازی و آرامش روانی
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمود وحیدی راد در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: بدون شک عبادات خداوند و ازجمله روزه ماه مبارک رمضان از عوامل یاد و ذکر الهی است و یاد خداوند مایه آرامش در زندگی انسان می‌شود خداوند در قرآن می‌فرماید: الَّذِینَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِکْرِ اللَّهِ ۗ أَلَا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ
ای کسانی که ایمان آورده ایددلهایتان با یاد و نام خداوند به آرامش می رسددر خانواده ای که یاد خدا باشد نماز، روزه، و دیگر عبادات باشد قطعاً در آن خانواده آرامش است.

وی افزود: ماه رمضان و روزه‌داری، فرصتی مغتنم برای متوجه‌شدن به‌سوی معبود و باعث ایجاد نوعی آرامش روحی و روانی است. هر چند در بیان آثار روزه بیشتر به‌سلامت جسم پرداخته می‌شود، اما نقش روزه در سلامتی روان و طهارت روح به‌مراتب بیشتر از فواید جسمی است؛ به‌ویژه اینکه در ماه مبارک رمضان که ماه خودسازی است، روزه تأثیر بیشتری در این امر دارد. ارتباط با معبود در این ماه مبارک، عامل مهمی در ایجاد آرامش فردی و به دنبال آن آرامش خانواده و جامعه است؛ زیرا انسان تحت‌تأثیر تعالیم دینی در این ماه و فضای معنوی حاکم بر آن، با پروردگار ارتباط بیشتری برقرار می‌کند.

امام‌جمعه موقت زابل تأکید کرد: بی‌تردید عبادت خدا و از جمله روزه در ماه مبارک رمضان، از عوامل یاد و ذکر الهی است. حذف عبادات و باورهای دینی در زندگی فردی و خانوادگی، مشکلات متعددی را در پی دارد که قرآن از آن به زندگی تنگ و سخت یاد کرده است: «وَ مَن أعرَضَ عَن ذِکری فَإنَّ لَه مَعیشَهً ضَنَکاً؛ و هر کس از یاد من روی گرداند، همانا برایش زندگی دشواری خواهد بود». در تفسیر این آیه شریفه آمده است: «زندگی آرام و شیرین فقط در پرتو یاد و ذکر خداست». عبادت اگر از خانواده‌ای حذف شود و افراد خانواده از خدا فاصله بگیرند قطعاً زندگی بر آن‌ها سخت و دشوار می‌شود خداوند در قرآن می‌فرماید: وَ مَن اَعرَضَ عَن ذِکری فَاِنَّ لَه مَعِیشَةً ضَنکاً؛ هرکس از یاد من روی گرداند همانا برای او زندگی سختی خواهد بود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین وحیدی راد ادامه داد: بنابراین ترک عبادات آرامش و لذت را از زندگی انسان سلب می‌کند و موجب اضطراب، استرس، حیرت و حسرت می‌شود.

زمانی که اعضای یک خانواده موقع افطار سر سفره جمع می‌شوند و دعای افطار رومی خوانند احساس لذت و آرامش می‌کنند و خدای خود را شکر می‌کنند که به آنها توفیق داد که روزه بگیرند و مطیع بودن خود را نسبت به خداوند ثابت کنند اما خانواده‌ای که در جمع آنها یاد خدا وجود نداشته باشد ناامنی، درگیری بین اعضای خانواده وجود، دارد

وی افزود: روزه‌داری نقش مهمی در خودسازی و ایجاد آرامش روحی و روانی دارد و تأثیر آن بر سلامت روان، به‌مراتب فراتر از فواید جسمانی آن است و می‌تواند موجب افزایش خودباوری، اعتمادبه‌نفس و تقویت اراده شود و درعین‌حال، تاب‌آوری افراد را در برابر مشکلات و ناملایمات زندگی ارتقا دهد که این امر بهبود کیفیت زندگی و سلامت روانی را به همراه خواهد داشت.

وی افزود: البته روزه صرف نخوردن و ننوشیدن نیست باید چشم روزه داشته باشد که به نامحرم نگاه نکند، گوش روزه داشته باشد که حرفهایی که بوی گناه در آن است نشنود، زبان روزه داشته باشد که حرفهایی که خدادوست ندارد نزند این روزه از ارزش خوبی برخوردار است.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark