مسعود صالحی باتوجهبه اینکه منطقه سیستان رتبه اول بیماری سل را دارد در گفتگو با خبرنگار
اوشیدا بیان کرد: بزرگترین معضل امروز سیستان وجود توفانها و ریزگردهای این منطقه است که از جهات مختلف، زندگی مردم را تحتتأثیر قرار داده و شاهد آن بیماران بیشمار تنفسی، سل و ریوی در این منطقه است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زابل افزود: برای برونرفت از شرایط سخت سیستان همه نخبگان و فعالان عرصه علم و دانش باید با همفکری و تلاش مضاعف دست در دست هم بگذارند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زابل به یکی از مهمترین اهداف و برنامههای پیش روی دانشگاه اشاره کرد و افزود: برنامهمحوری دانشگاه مقابله و حذف سل است، با برنامهریزی دقیق و تلاش جهادی در نظر داریم تا در یک برنامه چند ساله با بیماری سل در منطقه مقابله و در نهایت آن را حذف کنیم که یک برنامه چند ساله و طولانی خواهد بود.
صالحی ادامه داد: بیمارستان ۴۶ تختخوابی سل امام رضا (ع) که توسط خیرین عزیز ساخته شد و چند سال قبل افتتاح گردید؛ اما جز آزمایشگاه بقیه بخشهای آن غیرفعال بود به بهرهبرداری رسیده و برای بیماران منطقه قابلاستفاده است. باتوجهبه وجود طوفانهای ۱۲۰ روزه و بروز ریزگردها در این منطقه امروز نیاز جدی به بهرهبرداری از این بیمارستان برای بیماران بود.
وی افزود: منطقه سیستان بالاترین آمار بیماری سل در کشور را دارد و همین امر باعث شده است تا به طبع این بیماری مشکلات بسیاری برای شهروندان به وجود آید.
وی تصریح کرد: از طرفی وجود کشورهایی همچون افغانستان و پاکستان در مجاورت استان که شیوع بالای سل را دارند و جزو ۲۰ کشور اول در این بیماری محسوب میشوند، زنگ خطر این بیماری را جدیتر از قبل به صدا درآورده است.
وی ادامه داد: جزو آن کشورهایی قرار داریم که شیوع بیماری سل در آن پایین است؛ اما وجود کشورهای همسایه و آمار بالای بیماری سل در استان بهخصوص منطقه سیستان این هشدار را میدهد که هرچه سریعتر باید با این بیماری مقابله کرد و آن را حذف کنیم که حذف این بیماری طولانی و چندین ساله خواهد بود.
انتهای خبر/