فاطمه راشکی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری
اوشیدا بیان کرد: باتوجهبه اجرای پویش ملی تغذیه سالم که از تاریخ ۱۷ آذرماه تا ۳۰ آذرماه با موضوع روغنها و ارتباط آن برگزار میشود
وی افزود: اکثر مردم فکر میکنند که همه چربیها بد هستند و باید از آنها دوری کرد؛ اما برخی چربیها در واقع برای عملکرد بدن لازم هستند چربیها و روغنها از مهمترین اجزای غذای انسان به شمار میروند و ما هر روز مقادیری از این مادهٔ غذایی را مصرف میکنیم و نقش اصلی این چربیها در بدن تأمین انرژی است.
کارشناس تغذیه اظهار کرد: اینکه چرا گفته میشود مصرف آن را کم کنیم و چه ارتباطی با بیمارها دارد اگر چه مصرف متوسط چربیها برای سلامت ضروری است اما مصرف بیش از حد و نوع چربی مصرفی میتوانند خطرناک باشد زمانی که کلسترول بد در خون افزایش پیدا کنند در عروق تجمع پیدا میکنند و باعث تنگی آنها و نرسیدن خون کافی به قلب و مغز افزایش فشارخون و در نتیجه افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی میشود
وی افزود: از طرف دیگر مصرف زیاد چربی میتوانند منجر به افزایش وزن و چاقی شود که به دنبال آن احتمال به بیماریهای مرتبط با چاقی مانند سرطانها و فشارخون بالا و دیابت و بیماری عروق و قلب و التهاب مفاصل و استخوان را افزایش دهد.
راشکی خاطرنشان کرد: انواع چربیهای رژیم شامل چربی اشباع چربی ترانس و چربیهای غیراشباع و چربیهای اشباع بهصورت جامد هستند این نوع چربی در گوشت قرمز و دنبه و پوست مرغ، سوسیس، کالباس، کره وجود دارد مصرف بیش از حد چربیها با بیماری عروقی و قلبی و سرطانها مثل سرطان سینه و پروستات ارتباط دارد
این کارشناس تغذیه تأکید کرد: چربیهای ترانس در روغنهای جامد و نیمه جامد وجـود دارد این چربیها در گوشتهای پرچرب لبنیات پرچرب، غذاهای سرخ شده، بیسکویتها، کیک، کلوچه وجود دارد این چربیها با افزایش چربی بد یا همان و کاهش چربی خوب یا. میتوانند با بیماری قلبی و خونی و چاقی ارتباط داشته باشد و بنابراین باید مصرف این روغنها را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: اما چربیهای غیراشباع با چربیهای اشباع و ترانس متفاوت است در دمای اتاق و یخچال بهصورت مایع هستند که اینها در روغنهای گیاهی مثل روغن آفتابگردان، زیتون، ذرت، لوبیاروغنی و مغزها مثل گردو، پسته، بادام و ماهیها وجود دارد
راشکی تصریح کرد: روغنزیتون اگر جایگزین چربیهای اشباع مثل کره شود میتوانند باعث کاهش کلسترول بد افزایش کلسترول خوب شود باعث بهبود بیماری قلبی و عروقی شود همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش دهد و بر مقاومت انسولین هم اثر منفی بگذارد.
وی با اشاره به نقش روغنهای گیاهی خاطرنشان کرد: روغنهای گیاهی مثل روغنزیتون میتوانند با کاهش کلسترول بد خطر حملات قلبی و مرگ ناشی از آن را کاهش دهد روغنهای کلزا لوبیاروغنی و گردو به دلیل داشتن امگای ۳ در خاصیت ضدالتهابی و اینکه باعث کاهش فشار و چربی خون میشوند دوستدار قلب هستند؛ بنابراین نوع روغنها و میزان مصرف آنها ارتباط زیادی با بیماریهای مزمن دارد در انتخاب مصرف آنها هوشمندانه عمل کنید
انتهای خبر/