داخلی آرشيو گفتگو صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت زابل مطرح کرد:
چربی‌ها مهمترین اجزای غذای انسان
کد مطلب: ۷۷۳۵۷
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۰۷
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت زابل گفت: چربی‌ها و روغن‌ها از مهم‌ترین اجزای غذای انسان به شمار می‌روند نقش اصلی این چربی‌ها در بدن تأمین انرژی است.
چربی‌ها مهمترین اجزای غذای انسان
فاطمه راشکی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری اوشیدا بیان کرد: باتوجه‌به اجرای پویش ملی تغذیه سالم که از تاریخ ۱۷ آذرماه تا ۳۰ آذرماه با موضوع روغن‌ها و ارتباط آن برگزار می‌شود
 
 وی افزود: اکثر مردم فکر می‌کنند که همه چربی‌ها بد هستند و باید از آن‌ها دوری کرد؛ اما برخی چربی‌ها در واقع برای عملکرد بدن لازم هستند چربی‌ها و روغن‌ها از مهم‌ترین اجزای غذای انسان به شمار می‌روند و ما هر روز مقادیری از این مادهٔ غذایی را مصرف می‌کنیم و نقش اصلی این چربی‌ها در بدن تأمین انرژی است.
 
 کارشناس تغذیه اظهار کرد: اینکه چرا گفته می‌شود مصرف آن را کم کنیم و چه ارتباطی با بیمارها دارد اگر چه مصرف متوسط چربی‌ها برای سلامت ضروری است اما مصرف بیش از حد و نوع چربی مصرفی می‌توانند خطرناک باشد زمانی که کلسترول بد در خون افزایش پیدا کنند در عروق تجمع پیدا می‌کنند و باعث تنگی آن‌ها و نرسیدن خون کافی به قلب و مغز افزایش فشارخون و در نتیجه افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی می‌شود
 
 وی افزود: از طرف دیگر مصرف زیاد چربی می‌توانند منجر به افزایش وزن و چاقی شود که به دنبال آن احتمال به بیماری‌های مرتبط با چاقی مانند سرطان‌ها و فشارخون بالا و دیابت و بیماری عروق و قلب و التهاب مفاصل و استخوان را افزایش دهد.
 
 راشکی خاطرنشان کرد: انواع چربی‌های رژیم شامل چربی اشباع چربی ترانس و چربی‌های غیراشباع و چربی‌های اشباع به‌صورت جامد هستند این نوع چربی در گوشت قرمز و دنبه و پوست مرغ، سوسیس، کالباس، کره وجود دارد مصرف بیش از حد چربی‌ها با بیماری عروقی و قلبی و سرطان‌ها مثل سرطان سینه و پروستات ارتباط دارد
 
 این کارشناس تغذیه تأکید کرد: چربی‌های ترانس در روغن‌های جامد و نیمه جامد وجـود دارد این چربی‌ها در گوشت‌های پرچرب لبنیات پرچرب، غذاهای سرخ شده، بیسکویت‌ها، کیک، کلوچه وجود دارد این چربی‌ها با افزایش چربی بد یا همان و کاهش چربی خوب یا. می‌توانند با بیماری قلبی و خونی و چاقی ارتباط داشته باشد و بنابراین باید مصرف این روغن‌ها را کاهش دهیم.
 
وی ادامه داد: اما چربی‌های غیراشباع با چربی‌های اشباع و ترانس متفاوت است در دمای اتاق و یخچال به‌صورت مایع هستند که اینها در روغن‌های گیاهی مثل روغن آفتاب‌گردان، زیتون، ذرت، لوبیاروغنی و مغزها مثل گردو، پسته، بادام و ماهی‌ها وجود دارد
 
راشکی تصریح کرد: روغن‌زیتون اگر جایگزین چربی‌های اشباع مثل کره شود می‌توانند باعث کاهش کلسترول بد افزایش کلسترول خوب شود باعث بهبود بیماری قلبی و عروقی شود همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش دهد و بر مقاومت انسولین هم اثر منفی بگذارد.

وی با اشاره به نقش روغن‌های گیاهی خاطرنشان کرد: روغن‌های گیاهی مثل روغن‌زیتون می‌توانند با کاهش کلسترول بد خطر حملات قلبی و مرگ ناشی از آن را کاهش دهد روغن‌های کلزا لوبیاروغنی و گردو به دلیل داشتن امگای ۳ در خاصیت ضدالتهابی و اینکه باعث کاهش فشار و چربی خون می‌شوند دوستدار قلب هستند؛ بنابراین نوع روغن‌ها و میزان مصرف آن‌ها ارتباط زیادی با بیماری‌های مزمن دارد در انتخاب مصرف آن‌ها هوشمندانه عمل کنید

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark