به گزارش پایگاه خبری
اوشیدا، حجتالاسلاموالمسلمین مجید پوراندخت، در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه زابل در سال ۱۴۰۳ بیان کرد: در دنیای امروز، خیلی از کشورها امنیت و توسعهشان پیشرفت اجارهای است اگر برخی از کشورهای قدرتمند دست حمایتشان را از آنها بکشند به هیچ تبدیل میشوند، یکی از دلایل اینکه در طول تاریخ برخی از کشورها حذف و یا برخی جذب شدند، این است که آنها یا نمیدانستند یا اگر میدانستند خودشان را باور نکردند که واقعاً میتوانند.
وی ادامه داد: ایده کشورهای غربی هم این است که به ملتها و کشورهای دیگر تحمیل کنند که شما نمیفهمید و باید مثل میمون از ما تقلید کنید و آنها را به بردگی بگیرند، تنها کشوری که بعد از انقلاب ثابت کرد که اینگونه نیست و از کسی تقلید نمیکند، ایران اسلامی بود، با امیدی که در بین مردم ایجاد شده و اعتماد به نفسی که اتفاق افتاد.
امامجمعه زابل ادامه داد: ما امروز در خیلی از عرصهها حرف برای گفتن داریم و بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، «رمز و راز هر کشور تولید علم است»، پایه پیشرفت هر کشوری علم است اگر یک کشوری در عرصههای مختلف موفق باشد، باید یک کشور علمی باشد و تولید علم کند، راز آبروی هر کشور دانشگاهها و اساتید علمی آن هستند.
حجتالاسلاموالمسلمین پوراندخت گفت: امروز در کشور ما دانشگاههای متعدد ایجاد شده، آمار دانشجویان ما با قبل، قابلمقایسه نیست و رتبههایی که در عرصههای مختلف کسب کردیم، اصلاً با قبل از انقلاب، قابلقیاس نیست در برخی از جاها رتبه ۵۰ یا ۷۰ بودیم درحالیکه امروز جزو ۳ تا ۲۰ کشور اول در دنیا قرار داریم، اینها به همین راحتی به دست نیامده و قطعاً حاصل تلاش و زحمات فراوانی بوده است، ما به این تولیدات علمی و دانشگاهها افتخار میکنیم، این که برخی از اساتید ما جزو یک درصد و برخی دیگر از اساتید دانشگاه زابل جزو ۲ درصد برتر در دنیا شدهاند، جای مباهات دارد و این از برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که به ما آموخت ما میتوانیم و اهل علم و دانش هستیم.
وی خاطرنشان کرد: مراکز دانشگاهی که ایجاد شده کم نیست و باید بیشتر از این هم شود، ما در بحث پژوهش دو مطلب را باید در نظر بگیریم؛ اول آن که باید سعی کنیم بهعنوان مرجع بشویم و در جمع سرآمدان علم قرار بگیریم، دوم اینکه کار تحقیقاتی ما باید بر اساس نیاز جامعهمان باشد، یعنی امروز ما به استاد دانشگاهی میتوانیم بگوییم موفق است که تولیداتش، در جهت حل مسائل مردم و جامعه باشد.
امامجمعه زابل گفت: امروز ارتباط با دانشگاه بر اثر کمتوجهی و بیتوجهی برخی از مدیران و مسئولین چه سیاسی و چه اجرایی، خیلی کم است، متأسفانه سراغ دانشگاه نمیروند و از وجود تحقیقاتی که صورتگرفته و آوردهای علمی که داشتیم بهرهای نمیبرند. دانشگاه که در همه جهات از جمله محیطزیست، مبلمان شهری و...، میتواند کمک کند؛ اما از این تحقیقات بهرهای برده نمیشود که نتیجه این کار پسرفت و عقبماندگی میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین پوراندخت افزود: ما بهدرستی از ظرفیتهای موجود منطقه سیستان از جمله باد و خورشید بهعنوان ظرفیتهای طبیعی و خدادادی، و همینطور ظرفیت مرز بهعنوان یک فرصت، بهخوبی استفاده نکردیم، یک زمانی بازار سیستان بهگونهای بود که از تمام ایران برای خرید وسایل، به این نقطه میآمدند؛ ولی امروز متأسفانه کسبه ما در امرارمعاش خود دچار مشکل هستند و مشتری ندارند، چرا باید مرز ما اینطور باشد و نباید منطقه آزاد سیستان شکل بگیرد؟ و یا در بحث خاک سیستان، ما به لحاظ کشاورزی از بهترین و مرغوبترین خاک برخورداریم اما امروز متأسفانه خاک این منطقه به سمت فرسایش پیش میرود.
انتهای خبر/