به گزارش پایگاه خبری
اوشیدا به نقل از «عصرهامون» سیستان و بلوچستان که به لحاظ گستردگی و فاصله بین شهرها و روستا پهناورترین استان کشور به شمار میرود و تردد در بین جادههای این استان زیاد است این در حالی است که تأمین سوخت برای خودروهای سواری در اکثر شهرهای این استان بنزین است و بیشتر شهرهای سیستان و بلوچستان فاقد جایگاههای سیانجی هستند.
نبود جایگاه سیانجی در اکثر شهرهای این استان مشکلات متعددی را برای شهروندان به بار آورده بود بهطوریکه درگذشته نهچندان دور صفهای طویل بنزین در این استان شهروندان را کلافه کرده بود بهطوریکه برای چند لیتر بنزین باید ساعتها در صف بودند.
مسئولان برای ایجاد جایگاه سیانجی و افزایش جایگاههای سوخت در این استان قولهای متعددی را به مردم دادند؛ اما تا کنون این قولها محقق نشد.
حسین مدرس خیابانی استاندار سابق سیستان و بلوچستان در دیماه ۱۴۰۰ با اشاره به صفهای طولانی بنزین در شهرهای استان بهویژه شهر زاهدان، گفته بود: احداث ۳۰ جایگاه سوخت درونشهری و برونشهری در سیستان و بلوچستان مصوبه سفر رئیسجمهور بوده که این مصوبه باید با جدیت پیگیری شود چرا که وضعیت موجود جایگاههای سوخت جوابگوی نیاز و در شأن مردم نیست.
حسین مدرس خیابانی با بیان اینکه در هیچ یک از نقاط کشور از نظر تعداد جایگاههای سوخت چنین شرایطی وجود ندارد که مردم ساعتها در صف معطل بمانند، تصریح کرد: مجوز ساخت چهار جایگاه سوخت در شهر زاهدان اخذ شده که لازم است فرمانداری و شهرداری بهفوریت جانمایی این جایگاهها را انجام دهند. جایگاههای موجود در چابهار نیز باتوجهبه ورود مسافران و گردشگران و جمعیت کنونی این شهر غیرمنطقی است. برای جلوگیری از قاچاق سوخت مطالبه ما گازسوز کردن خودروها و در وهله اول گازسوز کردن خودروهای ناوگان عمومی و دولتی است.
علیاکبر عربعامری مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نیز در ۳ آبانماه ۱۴۰۱ در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما گفت: باتوجهبه رسیدن گاز به سیستان و بلوچستان و تعهداتی که شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در خصوص احداث جایگاههای سیانجی داشته، تجهیزات رایگان را دراینرابطه تهیه کردیم و در انبارها موجود است.
وی افزود: اگر محلهای موردنظر برای احداث جایگاههای عرضه گاز طبیعی فشرده در این استان، توسط استانداری که نظر آنها، احداث این جایگاهها توسط شهرداریهای تابعه سیستان و بلوچستان است، به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اعلام شود، از لحاظ اعطای امتیاز احداث این جایگاهها، هیچ مشکلی نداریم.
۱۴ شهریور ۱۴۰۱، علیاکبر نژاد، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفته بود که این شرکت، میتواند تا سقف احداث ۱۷ جایگاه عرضه گاز طبیعی فشرده، برای سیستان و بلوچستان، تجهیزات رایگان در اختیار سرمایهگذارانی که شرایط ذکر شده در درگاه ملی مجوزهای کسبوکار را دارند، قرار دهد.
محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان در دیماه سال گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرده بود: در حال پیگیری برای احداث ۳۰ جایگاه عرضه سوخت و ۵۰ جایگاه سیانجی هستیم که با احداث این تعداد جایگاه جدید معضل صفهای سوخت تا حد زیادی حل خواهد شد.
بااینوجود اما در حال حاضر تنها دو جایگاه سیانجی و آن هم در شهر زاهدان فعال است که بیشتر مواقع به دلیل بروز مشکلات فنی برخی از نازلها خراب و دچار مشکل میشود که باعث بروز صفهای طولانی جایگاه سوخت شده و شهروندان را مجبور به معطلی چندساعته برای سوختگیری کرده و این امر موجب شده علاوه بر نارضایتی، زمان کارکردن بیشتری را از دست بدهند.
با همه قولهای که متولیان امر در زمانهای مختلف برای احداث جایگاههای سیانجی در استان دادند؛ اما تا کنون این قولها نتیجه مثبت و اثربخشی را برای مردم به ارمغان نیاورده است.
انتهای خبر/