کاشت کاکتوس اپونتیا در سیستان باعث اشتغالزایی خواهد شد/یک هکتار از مزارع مجتمع تحقیقاتی بقیه ا.. الاعظم (عج) مورد کشت قرار گرفت
پیمان افراسیاب رئیس دانشگاه زابل در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: "پروژه کشت کاکتوس اپونتیا" از تیرماه ۱۳۹۸ با تامین اعتبار از سوی ستاد توسعه فناوريهاي آب، خشكسالي، فرسايش و محيط زيست معاونت علمي و فناوري ریاست جمهوری، با مشارکت دانشگاه زابل به صورت پایلوت در سطحی به وسعت یک هکتار در مجتمع تحقیقاتی بقیه ا.. الاعظم (عج) آغاز به کار کرد.
وی افزود: هدف از اجرای این پروژه، تعدیل آسیب های ناشی از خشکسالی با تاکید بر توسعه ی کشاورزیِ سازگار با کم آبی و نیز تطبیقِ الگوها و راهکارهای کارآفرینی با پتانسیل ها و توانمندی های منطقه است.
افراسیاب بیان داشت:کاشت و بهره برداری از گیاه کاکتوس اپونتیا در مناطق گرم و خشکی که با محدودیت و ناپایداری منابع آبی روبرو هستند، به عنوان یکی از راه های کسب درآمد و اشتغالزایی مورد توجه قراردارد و علاوه بر برگ های جوان، میوه این گیاه نیز به عنوان یک ماده خوراکی هم به صورت مستقیم قابلیتِ مصرف انسانی داشته و هم در صنایع مختلف غذایی، دارویی و بهداشتی و آرایشی به کار برده می شود.
وی تصریح کرد: برگ های فرسوده اپونتیا نیز به عنوان علوفه دام مورد استفاده قرار می گیرد و مقاومت این گیاه به کم آبی، کشت آن را به عنوان گزینه مناسبی جهت تثبیت خاک و بیابان زدایی مطرح می سازد.
رئیس دانشگاه زابل خاطرنشان کرد: برداشت میوه این گونه کاکتوس، از سال دوم بعد از کاشت میسر خواهد بود و اجرای پایلوت طرح مذکور در دانشگاه زابل نیز با هدف تولید میوه برای مصارف انسانی و تولید علوفه برای مصارف دامی صورت گرفته است.
انتهای پیام/